Начало
 
 

Свиленградският в. „Старият мост“ закръгля четвърт век

03.01.2019 /15:59 | Автор : Златка Михайлова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


”Старият мост” е седмичник, продава се за 80 стотинки

На 6 януари т. г. вестник „Старият мост“ навършва 25 години. От далечната 1994 г. досега са издадени 1289 броя – рекорд в цялата история на периодичния печат в Свиленград.

В момента вестникът на Свиленград е и най-дълго излизащият вестник в Хасковска област, където броят на печатните медии през последните години намаля. Той е един от първите частни вестници, появили се в България в годините на демокрацията, и от малкото оцелели толкова време. 

„Старият мост“ държи и други рекорди на вестникоиздаването в Свиленград. Той е първият седмичен, първият 8-страничен и първият цветен вестник в региона.

От 11 г. „Старият мост“ има и електронно издание, което печели читатели в интернет пространството.

От самото начало и досега издател на „Старият мост“ е журналистът Николай Колев, който в навечерието на юбилея казва: „За нас, екипа на вестника, мнението на читателите винаги е било най-важното. Ако хората проявяват инициативност, сигнализират за нередности, отстояват правата си, и медиите ще бъдат по-мотивирани и окуражени да защитават истината“.

И още: „Журналистът трябва да бъде слуга единствено на обществото. Да бъдеш критичен към силните на деня се изисква освен доблест, и кураж. За съжаление, нашата професия все повече се комерсализира и чалгализира“.

В юбилейния брой са отделени и редове на благодарност към всички журналисти, които през тези години са работили в редакцията. Без техния професионализъм и гражданска позиция вестникът не би имал успех.А пожеланията към читателите са да са здрави, ведри, да съхранят усета си към стойностните неща в живота.

„Вие напълно основателно заслужавате доверието на вашите читатели, както и моето лично доверие за коректната ви и безпристрастна работа - пише областният управител на Хасково Станислав Дечев в поздравителния адрес до главния редактор Николай Колев. - Вярвам, че благодарение на натрупания опит ще придължавате да бъдете реален коректив и обективен барометър на случващото се в нашата област. Желая ви здраве и силен новинарски заряд“.


 

Сподели в
 

Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан разказа за развитието на Острова на свободата 60 години след Кубинската революция на среща с медиите в Клуб „Журналист” на СБЖ

18.01.2019/19:13

В края на миналата година гигантъг Google чрез своята най-голяма платформа YouTube заплаши, че ще блокира видеоклипове на територията на Европейския съюз. Безпрецедентното предупреждение беше по повод приетата от Европейския съюз нова Директива за авторското право.

18.01.2019/18:50

От Международната федерация на журналистите (МФЖ) се обръщат към своите членове с призив да подкрепят колегите си от Холандия, които са в стачна готовност с искане за прилично заплащане. Стачката е определена за 25 януари т.г.

15.01.2019/19:58

На среща-дискусия в Клуб „Журналист” на СБЖ венецуелската посланичка разказа за обстановката в нейната страна около поемането на втори президентски мандат от държавния глава Николас Мадуро. Присъствалите подписаха обръщение до парламентите на различни страни с апел да се съдейства за диалога във и около Венецуела и да се спрат политиките на санкции и намеса във вътрешните работи

12.01.2019/13:19

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова увери посланика на Държавата Палестина Н. Пр. Ахмед Ал-Мадбух, че Съюзът ще съдейства Международната федерация на журналистите да активизира усилията си за освобождаване на палестинските колеги

11.01.2019/20:18

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Международната и Европейската федерации на журналистите (IFJ / EFJ) отново призовават ЕС да се застъпи за защита на правата на всички журналисти, тъй като преговорите по Директивата за авторсоко право при цифровия единен пазар все още не са приключили, съобщават от МФЖ.

21.01.2019 /12:47

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява всички журналисти и семействата им с коледно-новогодишните празници, като им пожелава мир, здраве, обич и благоденствие

23.12.2018 /21:21

Събранието се проведе в залата за пресконференции, намираща се в сградата на Съюза на българските журналисти - София, ул. „Граф Игнатиев“ 4, етаж 3. Събранието бе открито в 10,15 часа.

21.11.2018 /20:02

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 55 гости

Бързи връзки