Радио Пловдив започва днес акцентите за ЕСК 2019

08.01.2019 /08:02 | Източник: БНР Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Радиостудиото в Пловдив на предаването "Мечтата и реалността - ЗАЕДНО"

Събитията от календара на Пловдив - Европейска столица на културата (ЕСК) 2019 са фокус в Радио Пловдив - с ритъма, атмосферата и предизвикателствата на домакинството, съобщават колегите:

Освен множеството репортажи, интервюта и дискусии с участници и гости на проявите през годината, в програмата си ще отделим специално внимание към откриването на Пловдив ЕСК 2019.

Ще предложим и 3 тематични предавания, реализирани като „открити студиа“ в знакови за града и домакинството културни пространства – Тютюневия град, Капана и Културния център на Радио Пловдив.

На откриващото събитие посвещаваме първото Открито студио - специално предаване, с което Радиото отива там, където се подготвя ЕСК - в дома на Фондация "Пловдив 2019".

На 8 януари от 9.00 да 10.00 ч. домакините ни ще гостуват в нашето студио в Тютюневия град. В ефира и на живо, чрез видео стрийм на страницата на Радио Пловдив във фейсбук ще представим програмата за откриващия уикенд.

В този един час, за да разкажат за него, при нас идват представители на фондация "Пловдив- 2019", артисти и доброволци.

Озаглавихме това предаване "Мечтата и реалността - ЗАЕДНО", за да разкажем за привилегията пловдивчани да добавят напълно нова страница в биографията на града и за сценария, по който се пишат първите й редове.

Второто „открито студио“ ще е през май, като ще се излъчва от знаковия квартал „Капана“. Поводът е началото на „Айляк фест“, а посланието ще е пловдивският начин на живот - марката „Пловдив като състояние на духа“ и ЗА бавното живеене, което „осмисля, разбира и се наслаждава“.

Трето „открито студио“ ще е в края на 2019-а.  То ще е равносметка и поглед към преминалата бурна и наситена със събития и прояви за Пловдив година. Ще се излъчва от Културния център на Радио Пловдив на живо пред публика, която ще е ситуирана в първо студио на радиото.

Особено внимание екипът на Радио Пловдив ще обърне на деня на откриването на Пловдив ЕСК 2019 – 12 януари.

Цялата програма на Радио Пловдив в този ден ще бъде посветена на събитието, като специалните ни предавания ще започнат от 7.00 и ще приключат в 20 часа след официалната церемония по откриването "Ние сме всички цветове", която ще излъчим директно от 19.00 часа.

За домакинството на Пловдив като ЕСК 2019 ще бъде създадено и специално съвместно предаване между програма „Хоризонт“ на БНР и Радио Пловдив. То ще се излъчва от студиото на БНР – Радио Пловдив поне веднъж месечно в понеделник от 10 до 12.00 часа. Водеща на предаването „Сто – лица“ ще е журналистката Ирина Недева. Първото му издание ще е на 14 януари - ден след откриващото събитие на Пловдив ЕСК 2019.  

„Сто – лица“ ще звучи в два ефира – на програма „Хоризонт“ и на БНР – Радио Пловдив, като посланието на предаването е свързано с разбирането, че изкуството не е само за артисти и творци с тапия в ръце. Изкуството и културата са едновременно жизнена среда и инструмент за промяна на самата среда.

Радиопредаването ще цели разрастване на аудиторията от чистите ценители, към тези, които не подозират, че сцената дебне отвсякъде.

Свързани:   Над 180 журналисти се стичат в Европейската столица Пловдив

Над 180 са акредитираните до момента журналисти, които ще отразяват официалното откриване на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, съобщават от пресцентъра на Фондация "Пловдив 2019".
Дата: 07.01.2019


 

Сподели в
 

Главният редактор на bTV „Новините” и дългогодишна тяхна водеща Гена Трайкова се завръща днес на екран. Тя ще води авторската рубрика „Долината на успеха“ в рамките на предаването на Светослав Иванов „120 минути“.

24.03.2019/09:07

Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък покани всички приятели, колеги и ценители на творчеството на Костадин Колев – Коцето, на чаша вино в негова памет.

23.03.2019/09:06

Обновеното цифрово Студио 2 на Радио Варна беше осветено от отец Дончо Александров. Радио Варна излъчва цифрово 24-часовата си програма, а този месец беше цифровизирано и пуснато в експлоатация и Студио 2.

22.03.2019/09:05

„Духовна София“ или каква енергия носи всяко духовно място в София? През обектива на фотожурналистката Десислава Кулелиева ще видим как мирно съжителстват различните религии в столицата.

21.03.2019/09:04

Държавният глава Румен Радев създава със свой указ Стратегически съвет към президента на Републиката. Начело на новия съвет е журналистът Иво Христов, съобщават от прессекретариата на президента.

19.03.2019/09:02

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По повод националния празник 3 март и 141-годишнината от Освобождението на България и края на Руско-турската освободителна война, председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява колегията

03.03.2019 /00:17

Публикуваме решението на УС на СБЖ за свикване на Общо събрание и дневния ред, както и факсимиле от съдебно "Определение", от което произтича невъзможността за свикване на отчетно-изборно събрание, докато срещу Съюза още има висящи съдебни дела

27.02.2019 /15:47

Председателката на УС на СБЖ апелира към цялата журналистическа колегия да изрази активно и настоятелно пред законодателите в Народното събрание решителното отхвърляне на поправките, застрашаващи свободата на словото и устоите на демократичното общество

12.02.2019 /08:16

 Мнения

Дипломатката Жоржета Пехливанова, оглавявала посолството ни в Каракас преди закриването му през 2012 г., разказва свои преки впечатления от снимането на два филма на известната българска журналистка във Венецуела и Колумбия

21.03.2019 /13:12 | Автор: Жоржета Пехливанова | Източник: СБЖ

Германците обичат да се шегуват, че във федералната република има пет годишни сезона – четирите, познати на всички и… сезон на карнавалите. Той по традиция стартира на 11 ноември в 11.11 часа в Майнц. Този сезон слага началото на пищни и разточителни карнавални вечери и шествия в (предимно) старите, западни провинции. В някои от тях дори дните на големите карнавални шествия и пиршества са обявени за неработни.

06.03.2019 /18:31 | Автор: Елена Трифонова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 133 гости

Бързи връзки