Радио Пловдив започва днес акцентите за ЕСК 2019

08.01.2019 /08:02 | Източник: БНР Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Радиостудиото в Пловдив на предаването "Мечтата и реалността - ЗАЕДНО"

Събитията от календара на Пловдив - Европейска столица на културата (ЕСК) 2019 са фокус в Радио Пловдив - с ритъма, атмосферата и предизвикателствата на домакинството, съобщават колегите:

Освен множеството репортажи, интервюта и дискусии с участници и гости на проявите през годината, в програмата си ще отделим специално внимание към откриването на Пловдив ЕСК 2019.

Ще предложим и 3 тематични предавания, реализирани като „открити студиа“ в знакови за града и домакинството културни пространства – Тютюневия град, Капана и Културния център на Радио Пловдив.

На откриващото събитие посвещаваме първото Открито студио - специално предаване, с което Радиото отива там, където се подготвя ЕСК - в дома на Фондация "Пловдив 2019".

На 8 януари от 9.00 да 10.00 ч. домакините ни ще гостуват в нашето студио в Тютюневия град. В ефира и на живо, чрез видео стрийм на страницата на Радио Пловдив във фейсбук ще представим програмата за откриващия уикенд.

В този един час, за да разкажат за него, при нас идват представители на фондация "Пловдив- 2019", артисти и доброволци.

Озаглавихме това предаване "Мечтата и реалността - ЗАЕДНО", за да разкажем за привилегията пловдивчани да добавят напълно нова страница в биографията на града и за сценария, по който се пишат първите й редове.

Второто „открито студио“ ще е през май, като ще се излъчва от знаковия квартал „Капана“. Поводът е началото на „Айляк фест“, а посланието ще е пловдивският начин на живот - марката „Пловдив като състояние на духа“ и ЗА бавното живеене, което „осмисля, разбира и се наслаждава“.

Трето „открито студио“ ще е в края на 2019-а.  То ще е равносметка и поглед към преминалата бурна и наситена със събития и прояви за Пловдив година. Ще се излъчва от Културния център на Радио Пловдив на живо пред публика, която ще е ситуирана в първо студио на радиото.

Особено внимание екипът на Радио Пловдив ще обърне на деня на откриването на Пловдив ЕСК 2019 – 12 януари.

Цялата програма на Радио Пловдив в този ден ще бъде посветена на събитието, като специалните ни предавания ще започнат от 7.00 и ще приключат в 20 часа след официалната церемония по откриването "Ние сме всички цветове", която ще излъчим директно от 19.00 часа.

За домакинството на Пловдив като ЕСК 2019 ще бъде създадено и специално съвместно предаване между програма „Хоризонт“ на БНР и Радио Пловдив. То ще се излъчва от студиото на БНР – Радио Пловдив поне веднъж месечно в понеделник от 10 до 12.00 часа. Водеща на предаването „Сто – лица“ ще е журналистката Ирина Недева. Първото му издание ще е на 14 януари - ден след откриващото събитие на Пловдив ЕСК 2019.  

„Сто – лица“ ще звучи в два ефира – на програма „Хоризонт“ и на БНР – Радио Пловдив, като посланието на предаването е свързано с разбирането, че изкуството не е само за артисти и творци с тапия в ръце. Изкуството и културата са едновременно жизнена среда и инструмент за промяна на самата среда.

Радиопредаването ще цели разрастване на аудиторията от чистите ценители, към тези, които не подозират, че сцената дебне отвсякъде.

Свързани:   Над 180 журналисти се стичат в Европейската столица Пловдив

Над 180 са акредитираните до момента журналисти, които ще отразяват официалното откриване на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, съобщават от пресцентъра на Фондация "Пловдив 2019".
Дата: 07.01.2019


 

Сподели в
 

По покана на народния представител Нели Петрова във Варна ще гостува журналистът от Плевен Георги Стоянов - автор на книгата "Останете живи", която е посветена на каузата да се спре войната по пътищата.

17.06.2019/09:01

Наскоро освободената от Нова телевизия разследваща журналистка Миролюба Бенатова намекна, че ще разкрие повече детайли "от кухнята" покрай случващите се сътресения в медията.

16.06.2019/09:07

Нашият любим пръв държавен и партиен ръководител, генерал, доктор на науките, премиер и покорител Бойко Борисов навърши 60 години. За славната годишнина пишат всички, всеки според разбиранията и възможностите.

15.06.2019/09:06

Генералният директор на БТА Максим Минчев стана президент на Световния конгрес на информационните агенции за следващите 3 години.

14.06.2019/18:18

Щафетни игри за деца и родители, лекции на тема „Интернет за всички“, състезания по скачане с чувалчета, мини футболен турнир и още куп изненади очакват гостите на Радио парк фест.

14.06.2019/09:05
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Ситуацията със свободата на словото в България продължава да буди безпокойство, особено след поредицата от кадрови събития в най-голямата медийна групировка у нас – „Нова Броудкастинг Груп” ЕАД (НБГ).

05.06.2019 /18:25

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява цялата колегия със светлия празник на светите братя Кирил и Методий, дарили ни с азбука и с път към уникалното място на България в световната духовност и напредък. Мисията на всички хора на словото днес е то да остане непобедим лъч на правдата

24.05.2019 /00:22

Никоя епоха не е комфортна за журналиста, посветен на истината, а първата жертва на всяка диктатура е истината на върха на перото, се казва в адреса на държавния глава до СБЖ по случай по случай 175 години от началото на българската журналистика и 125 години от създаването на организирано журналистическо движение у нас.

22.05.2019 /17:31

 Мнения

Прочетох тия дни, че популярното предаване ще бъде излъчвано по БНТ до края на юни. След това излизало в летен отпуск. А продължаването му през есента не било сигурно – щяло да зависи от подписването на нов договор, от решението на новия директор на обществената ни телевизия и т.н.

30.05.2019 /13:51 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

На 22 май ще отбележим с шествие в София 175-ата годишнина на първото печатно периодично издание в България и 125-ата годишнина от началото на организираното журналистическо движение в нашата страна. Въпреки всичко, тази професия все още е жива и се бори за своята мисия!

13.05.2019 /14:52 | Автор: Петя Пейчева | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 40 гости

Бързи връзки