Начало
 
 

В Берлин предстои форум на европейски разследващи журналисти

09.01.2019 /18:52 | Автор : Ивета Балевска | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


За въпроси - пишете на: conference@ecpmf.eu

От Европейския център за свобода на медиите (ECPMF) напомнят, че Конференцията за разследваща журналистика ще се състои в Берлин на 31 януари и 1 февруари т.г.

„Новата година вече започна и разполагаме само с 3 седмици, за да сме готови с организацията на нашата конференция”, пишат домакините от ECPMF.

Те напомнят, че по време на конференцията в Берлин ще бъдат представени и най-новите и впечатляващи разследвания на победителите в конкурса по проект на ЕС IJ4EU.

На форума ще бъдат дадени отговори на много въпроси, поставени от участниците, ще бъдат дискутирани разнообразни въпроси, включително и темата за огромното значение на разследващата журналистика в интерес на демократичното общество.

В програмата на конференцията са предвидени дискусии и кръгли маси между 13.00 и 18.00 ч. на 31 януари и сутринта на 1 февруари – от 9.00 до 14.00 ч. Мястото на събитието е Europäisches Haus (Европейска къща), "Унтер ден Линден" 78, 10117 Берлин, Германия.

Предвижда се помощ за пътуване

В писмото организаторите на събитието уточняват, че биха могли да окажат и съдействие за пътуването. В него се казва:

„Вие сте журналист или работите за НПО? Бихте искали да присъствате на конференцията, но не можете да си го позволите? Европейският център за свобода на медиите - ECPMF - предлага в последната минута помощ за пътуването. Каква е точната процедура и на какви критерии трябва да отговаряте, за да получите такава помощ, можете да разберете на следния уебсайт:

docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScxLcQoRCLJLKAd4Rrrup6enYzQ4s18mLwn_YpmxwfoPCv9sQ/viewform 

Езикът за кореспонденция, както и езикът, на който ще протече конференцията, е английски. Форумът се провежда под патронажа на кмета на Берлин Майкъл Мюлер.

Организаторите от ECPMF уточняват, че гостите имат право да снимат и да изготвят видеоматериали, в които да бъдат показвани всички участници в събитието, както и ораторите, и публиката. Тези материали ще бъдат публикувани в сайта на Европейския център и ще бъдат разпространени в социалните мрежи. Участниците следва да дадат съгласието си да бъдат снимани и показвани.


 

Сподели в
 

На откриването на уникалната фотоизложба „Тодор Славчев. Фотоархив” председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова връчи плакет на СБЖ „Златно перо” на внучката на големия фотограф, напуснал ни през 1992 г. Яна Узунова е отличена заради усилията й да опази и систематизира съкровищницата на сниманите от нейния дядо в продължение на над 60 години фотосвидетелства за историята.

15.06.2019/11:17

По време на 30-ия редовен конгрес на Международната федерация на журналистите (МФЖ), който се проведе в Тунис на 13 и 14 юни т.г., бе избран нов президент на организацията.

14.06.2019/22:00

Богата фактология и храна за размисъл предлага второто допълнено издание на книгата на преподавателката във ФЖМК „Българската журналистика (1842-1944). Актуални ракурси”. Първото издание, излязло през 201-та, е носител на „Златно перо” на СБЖ.

13.06.2019/10:25

Българската национална телевизия (БНТ) е в практически фалит и ситуацията е критична. Това каза още в началото на едночасовата дискусия изпълняващият длъжността генерален директор Емил Кошлуков, който е и един от кандидатите за шеф на обществената медия. Както първи сайтът на СБЖ sbj-bg.eu информира днес Съветът за електронни медииш(СЕМ) изслуша финансовия отчет на БНТ в търсене на изход от критичната ситуация.

12.06.2019/21:38

Как ли би изглеждала „Улицата на живота“ на журналистката Елена Влашка, ако захванеше да я ремонтира Столичната ни община? Никак не ми се мисли, след като виждаме какво се случи на една от емблематичните, със свой неповторим дух и излъчване, със своя богата история софийска улица, „Граф Игнатоиев“. На нея се намира и Клуб „Журналист“ на СБЖ, който събра много почитатели на таланта на Елена Влашка при представянето на новата й книга „Улични мисли“.

06.06.2019/08:13
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Ситуацията със свободата на словото в България продължава да буди безпокойство, особено след поредицата от кадрови събития в най-голямата медийна групировка у нас – „Нова Броудкастинг Груп” ЕАД (НБГ).

05.06.2019 /18:25

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява цялата колегия със светлия празник на светите братя Кирил и Методий, дарили ни с азбука и с път към уникалното място на България в световната духовност и напредък. Мисията на всички хора на словото днес е то да остане непобедим лъч на правдата

24.05.2019 /00:22

Никоя епоха не е комфортна за журналиста, посветен на истината, а първата жертва на всяка диктатура е истината на върха на перото, се казва в адреса на държавния глава до СБЖ по случай по случай 175 години от началото на българската журналистика и 125 години от създаването на организирано журналистическо движение у нас.

22.05.2019 /17:31

 Мнения

Прочетох тия дни, че популярното предаване ще бъде излъчвано по БНТ до края на юни. След това излизало в летен отпуск. А продължаването му през есента не било сигурно – щяло да зависи от подписването на нов договор, от решението на новия директор на обществената ни телевизия и т.н.

30.05.2019 /13:51 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

На 22 май ще отбележим с шествие в София 175-ата годишнина на първото печатно периодично издание в България и 125-ата годишнина от началото на организираното журналистическо движение в нашата страна. Въпреки всичко, тази професия все още е жива и се бори за своята мисия!

13.05.2019 /14:52 | Автор: Петя Пейчева | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 25 гости

Бързи връзки