Начало
 
 

В Берлин предстои форум на европейски разследващи журналисти

09.01.2019 /18:52 | Автор : Ивета Балевска | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


За въпроси - пишете на: conference@ecpmf.eu

От Европейския център за свобода на медиите (ECPMF) напомнят, че Конференцията за разследваща журналистика ще се състои в Берлин на 31 януари и 1 февруари т.г.

„Новата година вече започна и разполагаме само с 3 седмици, за да сме готови с организацията на нашата конференция”, пишат домакините от ECPMF.

Те напомнят, че по време на конференцията в Берлин ще бъдат представени и най-новите и впечатляващи разследвания на победителите в конкурса по проект на ЕС IJ4EU.

На форума ще бъдат дадени отговори на много въпроси, поставени от участниците, ще бъдат дискутирани разнообразни въпроси, включително и темата за огромното значение на разследващата журналистика в интерес на демократичното общество.

В програмата на конференцията са предвидени дискусии и кръгли маси между 13.00 и 18.00 ч. на 31 януари и сутринта на 1 февруари – от 9.00 до 14.00 ч. Мястото на събитието е Europäisches Haus (Европейска къща), "Унтер ден Линден" 78, 10117 Берлин, Германия.

Предвижда се помощ за пътуване

В писмото организаторите на събитието уточняват, че биха могли да окажат и съдействие за пътуването. В него се казва:

„Вие сте журналист или работите за НПО? Бихте искали да присъствате на конференцията, но не можете да си го позволите? Европейският център за свобода на медиите - ECPMF - предлага в последната минута помощ за пътуването. Каква е точната процедура и на какви критерии трябва да отговаряте, за да получите такава помощ, можете да разберете на следния уебсайт:

docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScxLcQoRCLJLKAd4Rrrup6enYzQ4s18mLwn_YpmxwfoPCv9sQ/viewform 

Езикът за кореспонденция, както и езикът, на който ще протече конференцията, е английски. Форумът се провежда под патронажа на кмета на Берлин Майкъл Мюлер.

Организаторите от ECPMF уточняват, че гостите имат право да снимат и да изготвят видеоматериали, в които да бъдат показвани всички участници в събитието, както и ораторите, и публиката. Тези материали ще бъдат публикувани в сайта на Европейския център и ще бъдат разпространени в социалните мрежи. Участниците следва да дадат съгласието си да бъдат снимани и показвани.


 

Сподели в
 

Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан разказа за развитието на Острова на свободата 60 години след Кубинската революция на среща с медиите в Клуб „Журналист” на СБЖ

18.01.2019/19:13

В края на миналата година гигантъг Google чрез своята най-голяма платформа YouTube заплаши, че ще блокира видеоклипове на територията на Европейския съюз. Безпрецедентното предупреждение беше по повод приетата от Европейския съюз нова Директива за авторското право.

18.01.2019/18:50

От Международната федерация на журналистите (МФЖ) се обръщат към своите членове с призив да подкрепят колегите си от Холандия, които са в стачна готовност с искане за прилично заплащане. Стачката е определена за 25 януари т.г.

15.01.2019/19:58

На среща-дискусия в Клуб „Журналист” на СБЖ венецуелската посланичка разказа за обстановката в нейната страна около поемането на втори президентски мандат от държавния глава Николас Мадуро. Присъствалите подписаха обръщение до парламентите на различни страни с апел да се съдейства за диалога във и около Венецуела и да се спрат политиките на санкции и намеса във вътрешните работи

12.01.2019/13:19

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова увери посланика на Държавата Палестина Н. Пр. Ахмед Ал-Мадбух, че Съюзът ще съдейства Международната федерация на журналистите да активизира усилията си за освобождаване на палестинските колеги

11.01.2019/20:18

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Международната и Европейската федерации на журналистите (IFJ / EFJ) отново призовават ЕС да се застъпи за защита на правата на всички журналисти, тъй като преговорите по Директивата за авторсоко право при цифровия единен пазар все още не са приключили, съобщават от МФЖ.

21.01.2019 /12:47

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява всички журналисти и семействата им с коледно-новогодишните празници, като им пожелава мир, здраве, обич и благоденствие

23.12.2018 /21:21

Събранието се проведе в залата за пресконференции, намираща се в сградата на Съюза на българските журналисти - София, ул. „Граф Игнатиев“ 4, етаж 3. Събранието бе открито в 10,15 часа.

21.11.2018 /20:02

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 55 гости

Бързи връзки