Начало
 
 

В Берлин предстои форум на европейски разследващи журналисти

09.01.2019 /18:52 | Автор : Ивета Балевска | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


За въпроси - пишете на: conference@ecpmf.eu

От Европейския център за свобода на медиите (ECPMF) напомнят, че Конференцията за разследваща журналистика ще се състои в Берлин на 31 януари и 1 февруари т.г.

„Новата година вече започна и разполагаме само с 3 седмици, за да сме готови с организацията на нашата конференция”, пишат домакините от ECPMF.

Те напомнят, че по време на конференцията в Берлин ще бъдат представени и най-новите и впечатляващи разследвания на победителите в конкурса по проект на ЕС IJ4EU.

На форума ще бъдат дадени отговори на много въпроси, поставени от участниците, ще бъдат дискутирани разнообразни въпроси, включително и темата за огромното значение на разследващата журналистика в интерес на демократичното общество.

В програмата на конференцията са предвидени дискусии и кръгли маси между 13.00 и 18.00 ч. на 31 януари и сутринта на 1 февруари – от 9.00 до 14.00 ч. Мястото на събитието е Europäisches Haus (Европейска къща), "Унтер ден Линден" 78, 10117 Берлин, Германия.

Предвижда се помощ за пътуване

В писмото организаторите на събитието уточняват, че биха могли да окажат и съдействие за пътуването. В него се казва:

„Вие сте журналист или работите за НПО? Бихте искали да присъствате на конференцията, но не можете да си го позволите? Европейският център за свобода на медиите - ECPMF - предлага в последната минута помощ за пътуването. Каква е точната процедура и на какви критерии трябва да отговаряте, за да получите такава помощ, можете да разберете на следния уебсайт:

docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScxLcQoRCLJLKAd4Rrrup6enYzQ4s18mLwn_YpmxwfoPCv9sQ/viewform 

Езикът за кореспонденция, както и езикът, на който ще протече конференцията, е английски. Форумът се провежда под патронажа на кмета на Берлин Майкъл Мюлер.

Организаторите от ECPMF уточняват, че гостите имат право да снимат и да изготвят видеоматериали, в които да бъдат показвани всички участници в събитието, както и ораторите, и публиката. Тези материали ще бъдат публикувани в сайта на Европейския център и ще бъдат разпространени в социалните мрежи. Участниците следва да дадат съгласието си да бъдат снимани и показвани.


 

Сподели в
 

Известният журналист международник получи висшето отличие на СБЖ за цялостния си принос към българската журналистика. Връчи му го Снежана Тодорова, председател на СБЖ, точно преди да започне представянето на неговата нова книга „От Пхенян до Хавана през Бейрут и Тирана".

21.03.2019/20:01

Известният радиожурналист Петър Пунчев гостува в града с новата си творба по покана на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“.

20.03.2019/16:20

Поредният гражданин, пострадал от резултатите на опасния за здравето и живота на хората нескончаем ремонт по ключовата столична улица, стана нашата колежка от сайта на СБЖ Розалина Евдокимова. Тя се нарани заради зле конструираното „островче” на трамвайната спирка точно пред СБЖ. Какво чака Столична община, за да вземе спешни мерки - някой да загине ли?!

19.03.2019/14:05

Премиерата на „От Пхенян до Хавана през Бейрут и Тирана” на известния журналист международник, кореспондентствал из арабския и из целия останал свят, ще е на 20 март от 16 часа в клуб „Журналист” на СБЖ

18.03.2019/06:09

Ярки фотоси от Индия, Китай, Южна Корея, Фиджи, Вануату, Нова Каледония, правени от рано напусналия ни голям учен, изтоковед и ерудт, разкриват неговия дълбок, човешки поглед към необятната източна култура и нейния хуманизъм. Експозицията е подредена в Галерията-книжарница на „София Прес”, на ул. „Славянска” 29

12.03.2019/21:54

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По повод националния празник 3 март и 141-годишнината от Освобождението на България и края на Руско-турската освободителна война, председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява колегията

03.03.2019 /00:17

Публикуваме решението на УС на СБЖ за свикване на Общо събрание и дневния ред, както и факсимиле от съдебно "Определение", от което произтича невъзможността за свикване на отчетно-изборно събрание, докато срещу Съюза още има висящи съдебни дела

27.02.2019 /15:47

Председателката на УС на СБЖ апелира към цялата журналистическа колегия да изрази активно и настоятелно пред законодателите в Народното събрание решителното отхвърляне на поправките, застрашаващи свободата на словото и устоите на демократичното общество

12.02.2019 /08:16

 Мнения

Дипломатката Жоржета Пехливанова, оглавявала посолството ни в Каракас преди закриването му през 2012 г., разказва свои преки впечатления от снимането на два филма на известната българска журналистка във Венецуела и Колумбия

21.03.2019 /13:12 | Автор: Жоржета Пехливанова | Източник: СБЖ

Германците обичат да се шегуват, че във федералната република има пет годишни сезона – четирите, познати на всички и… сезон на карнавалите. Той по традиция стартира на 11 ноември в 11.11 часа в Майнц. Този сезон слага началото на пищни и разточителни карнавални вечери и шествия в (предимно) старите, западни провинции. В някои от тях дори дните на големите карнавални шествия и пиршества са обявени за неработни.

06.03.2019 /18:31 | Автор: Елена Трифонова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 130 гости

Бързи връзки