Емануил Трейман събира днес световни фотографи

12.01.2019 /09:06 | Автор : Веселина Миланова | Източник: бнр Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Емануил Трейман се занимава с фотография от 11-годишен

На 12 януари София е домакин на международна конференция, която ще срещне българската публика с успешни имена от световната фотографска сцена.

Пред БНР фотографът Емануил Трейман*, който е и организатор на конференцията, посочи целта на събитието:

„Искаме да предложим на българската фотографска общност и публика едно вдъхновяващо събитие, среща с наистина успели и признати световни имена във фотографията", поясни Трейман.

В конференцията ще участват 6-има лектори. Двама от тях са българи, останалите - чужденци.

"Единствените насоки, които сме давали първоначално в разговорите с тях, е, че искаме теми, които за началото на годината да са вдъхновяващи и да помогнат на хората, които ще дойдат, да намерят в тази среща всеки по нещо за себе си и да повярват в нещата, които искат да правят“, допълва фотографът.

Трейман посочи, че конференцията е за всеки, който има интерес в областта на фотографията, а и не само. Събитието е максимално отворено за всякакъв вид публика, добави той.

Българските лектори в конференцията са Светлана Бахчеванова и Евгения Максимова.  

-----
*Емануил Трейман е основател на Клуб Фото Свят, организатор на Фотоваканция / Photovacation. Владее 4 езика, учил е икономика и мениджмънт във Франция, връзки с обществеността в Софийски университет и е минал семестриално през магистратура по фотография в НБУ.

Има още десетки сертификати в сфери като арт мениджмънт, fundraising, журналистика, социално предприемачество и др., допълват от регионалния pzdnes.com. (бел. СБЖ)


 

Сподели в
 

Папа Франциск прикани католиците да се молят с него по интернет, докато представяше на пл. "Св. Петър" във Ватикана профила си в новото мобилно приложение "Клик ту прей" ("Кликни, за да се помолиш"), предаде ДПА.

21.01.2019/09:01

Над 10 000 протестираха в Белград срещу президента Александър Вучич и негова управляваща партия за 8-а поредна седмица. Демонстрантите настояват за по-голяма свобода на медиите като условие за честни избори, съобщава ДПА.

20.01.2019/14:02

Новото предаване за мистика по БНТ2 ще обогати образователната част на програмата; ще разшири аудиторията с разнообразяване на тематиката, представяне на широк спектър от гледни точки и философски концепции.

20.01.2019/09:07

Наши слушатели се отзоваха на кампанията на Радио Кърджали и Радио Благоевград за събиране на книги за опожарената библиотека в село Скребатно, съобщава журналистът от медията Божидар Чолаков:

19.01.2019/09:06

Европейският парламент (ЕП) прие в Страсбург резолюция, в която се отчита, че натискат над медиите, насилието и дискриминацията срещу жените все още съществуват в ЕС.

18.01.2019/09:05

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Международната и Европейската федерации на журналистите (IFJ / EFJ) отново призовават ЕС да се застъпи за защита на правата на всички журналисти, тъй като преговорите по Директивата за авторсоко право при цифровия единен пазар все още не са приключили, съобщават от МФЖ.

21.01.2019 /12:47

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява всички журналисти и семействата им с коледно-новогодишните празници, като им пожелава мир, здраве, обич и благоденствие

23.12.2018 /21:21

Събранието се проведе в залата за пресконференции, намираща се в сградата на Съюза на българските журналисти - София, ул. „Граф Игнатиев“ 4, етаж 3. Събранието бе открито в 10,15 часа.

21.11.2018 /20:02

 Мнения

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

Нима журналистите, които временно са и депутати, не виждат как бият и малтретират гилдията ни?

15.10.2018 /23:09 | Автор: Милена Димитрова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 55 гости

Бързи връзки