Емануил Трейман събира днес световни фотографи

12.01.2019 /09:06 | Автор : Веселина Миланова | Източник: бнр Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Емануил Трейман се занимава с фотография от 11-годишен

На 12 януари София е домакин на международна конференция, която ще срещне българската публика с успешни имена от световната фотографска сцена.

Пред БНР фотографът Емануил Трейман*, който е и организатор на конференцията, посочи целта на събитието:

„Искаме да предложим на българската фотографска общност и публика едно вдъхновяващо събитие, среща с наистина успели и признати световни имена във фотографията", поясни Трейман.

В конференцията ще участват 6-има лектори. Двама от тях са българи, останалите - чужденци.

"Единствените насоки, които сме давали първоначално в разговорите с тях, е, че искаме теми, които за началото на годината да са вдъхновяващи и да помогнат на хората, които ще дойдат, да намерят в тази среща всеки по нещо за себе си и да повярват в нещата, които искат да правят“, допълва фотографът.

Трейман посочи, че конференцията е за всеки, който има интерес в областта на фотографията, а и не само. Събитието е максимално отворено за всякакъв вид публика, добави той.

Българските лектори в конференцията са Светлана Бахчеванова и Евгения Максимова.  

-----
*Емануил Трейман е основател на Клуб Фото Свят, организатор на Фотоваканция / Photovacation. Владее 4 езика, учил е икономика и мениджмънт във Франция, връзки с обществеността в Софийски университет и е минал семестриално през магистратура по фотография в НБУ.

Има още десетки сертификати в сфери като арт мениджмънт, fundraising, журналистика, социално предприемачество и др., допълват от регионалния pzdnes.com. (бел. СБЖ)


 

Сподели в
 

Главният редактор на bTV „Новините” и дългогодишна тяхна водеща Гена Трайкова се завръща днес на екран. Тя ще води авторската рубрика „Долината на успеха“ в рамките на предаването на Светослав Иванов „120 минути“.

24.03.2019/09:07

Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък покани всички приятели, колеги и ценители на творчеството на Костадин Колев – Коцето, на чаша вино в негова памет.

23.03.2019/09:06

Обновеното цифрово Студио 2 на Радио Варна беше осветено от отец Дончо Александров. Радио Варна излъчва цифрово 24-часовата си програма, а този месец беше цифровизирано и пуснато в експлоатация и Студио 2.

22.03.2019/09:05

„Духовна София“ или каква енергия носи всяко духовно място в София? През обектива на фотожурналистката Десислава Кулелиева ще видим как мирно съжителстват различните религии в столицата.

21.03.2019/09:04

Държавният глава Румен Радев създава със свой указ Стратегически съвет към президента на Републиката. Начело на новия съвет е журналистът Иво Христов, съобщават от прессекретариата на президента.

19.03.2019/09:02

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По повод националния празник 3 март и 141-годишнината от Освобождението на България и края на Руско-турската освободителна война, председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява колегията

03.03.2019 /00:17

Публикуваме решението на УС на СБЖ за свикване на Общо събрание и дневния ред, както и факсимиле от съдебно "Определение", от което произтича невъзможността за свикване на отчетно-изборно събрание, докато срещу Съюза още има висящи съдебни дела

27.02.2019 /15:47

Председателката на УС на СБЖ апелира към цялата журналистическа колегия да изрази активно и настоятелно пред законодателите в Народното събрание решителното отхвърляне на поправките, застрашаващи свободата на словото и устоите на демократичното общество

12.02.2019 /08:16

 Мнения

Дипломатката Жоржета Пехливанова, оглавявала посолството ни в Каракас преди закриването му през 2012 г., разказва свои преки впечатления от снимането на два филма на известната българска журналистка във Венецуела и Колумбия

21.03.2019 /13:12 | Автор: Жоржета Пехливанова | Източник: СБЖ

Германците обичат да се шегуват, че във федералната република има пет годишни сезона – четирите, познати на всички и… сезон на карнавалите. Той по традиция стартира на 11 ноември в 11.11 часа в Майнц. Този сезон слага началото на пищни и разточителни карнавални вечери и шествия в (предимно) старите, западни провинции. В някои от тях дори дните на големите карнавални шествия и пиршества са обявени за неработни.

06.03.2019 /18:31 | Автор: Елена Трифонова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 130 гости

Бързи връзки