За Стоян Радев радиото е страст, рисуването - хоби

10.02.2019 /09:07 | Автор : Снежана Иванова | Източник: БНР Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Журналистът на БНР Стоян Радев до своя картина

„Най-голямата страст е радиото. То е друг тип медия и магия на общуване“, казва Стоян Радев, кореспондентът на БНР в Сливен. Но той има и друга страст - рисуването, към която се върнал покрай голямата си дъщеря.

Радев е журналист от 1998 г., известно време бил в пиар попрището, след като се почувствал уморен в едно доста динамично време, но след това отново се върнал:  

„Трудно е да си кореспондент, не само в Сливен, а навсякъде. Защото си отдалечен от централата, но пък от друга страна е по-лесно, защото познаваш хората в един регион, в който обикновено човек е израснал“. 

Радев решил спонтанно да стане журналист, като отдава това на любопитството си, на интереса си към новините, политиката, донякъде и спорта: „Желанието да бъда информиран ме накара да вляза в медиите“, разкрива той.

Обичал да скача с парашут  

Нарича страстта към рисуването „естествена“: „Всяко дете обича да рисува, малко по-нататък направихме нещата малко по-сериозни. Като ученик посещавах уроци, а след известно време отново хванах молива“. Това станало покрай голямата му дъщеря Елица, когато поискала да рисува. „Реших един ден с нея да седна и да видя как беше. И то стана страст. Продължавам да рисувам, не само с молив, а и с маслени бои“.

Стоян Радев казва, че не се конкурира в това поприще с дъщеря си, която учи в Художествената гимназия: „Тя си има нейни задачи, а аз - мои идеи“. 

Журналистът участва с платна в общи изложби на дружеството на художниците в Сливен, на което е член от 2017 г., но планира и самостоятелна: „Дай-боже да е тази година. Дано да е успешна и да се хареса на публиката“.

Стоян обича морето и морските спортове, „ако за гоненето на вълните може да се каже, че е морски спорт“. Иначе самостоятелно си почива с риболов, но от миналата година не е хващал въдицата.

В миналото обичал да скача с парашут, но с времето нещата се променили. „Вече няма и аероклубове около Сливен и в региона. Мина му времето може би, не че не бих го правил пак“, споделя той.


 

Сподели в
 

Пиесата „Две бучки лед“ на зам.-главния редактор на програма „Христо Ботев“ и колумнист-сатирик на в. „Сега“ Весел Цанков със сигурност би изненадала онези, които го познават само в амплоато му на хуморист и шегаджия.

18.08.2019/09:07

Поетът Недялко Йорданов публикува позицията си по случая със сайта „Биволъ“. Медията, собственост на сина на поета – Асен Йорданов, бе замесена от прокуратурата като съпричастна към хакерската атака срещу НАП и изтеклите лични данни на милиони българи.

17.08.2019/09:06

На четирима заподозрени в убийството на словашкия разследващ журналист Ян Куцяк и годеницата му бяха повдигнати нови обвинения в поръчване на убийствата на двама прокурори и един адвокат, съобщи словашката полиция, цитирана от Ройтерс.

16.08.2019/09:05

През 2019-а Радио Варна предлага на слушателите всеки месец специални празнични събития - концерти, изложби, изнесени студиа - по повод своя юбилей.

15.08.2019/09:04

Изявлението на Зоран Заев, че "няма да позволи няколко престъпници, един суетен журналист и педераст да свалят правителството", предизвика реакции от партии, журналистически сдружения, регулаторния орган за медиите, неправителствени организации, както и коментари в социалните мрежи.

14.08.2019/18:40
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Становищата и изявите на прокурорски среди и организации, включително и лично на единствения кандидат за нов главен прокурор, насочени срещу критични медийни публикации относно процесите около избора за този ключов пост, подхранват още повече съществуващото обществено безпокойство за устоите на демократичната и правова държава у нас, сочи в своя декларация УС на СБЖ.

09.08.2019 /14:20

В своя декларация УС на СБЖ напомня, че с този избор е нарушен член 25 от Закона за радио и телевизия, в който съществува изискване за професионален опит, обществен авторитет и професионално признание на членовете на СЕМ. Същото изискване съществува и в Закона за хармонизация на българското и европейското законодателство.

22.07.2019 /19:39

Ситуацията със свободата на словото в България продължава да буди безпокойство, особено след поредицата от кадрови събития в най-голямата медийна групировка у нас – „Нова Броудкастинг Груп” ЕАД (НБГ).

05.06.2019 /18:25

 Мнения

В тия редове няма да прочетете и дума за частните телевизии и радиостанции. Те си имат чорбаджии и – решат ли – могат да си излъчват каквито щуротии им хрумнат. Най-страховитото, което може да ги сполети, е да платят някой и друг лева глоба...

31.07.2019 /18:28 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Като тазгодишна носителка на това отличие, връчвано от БСП, недоумявам от последвала статия срещу мен от ръководните среди на същата партия. В нея думите ми след моето награждаване са изопачени, а казаното от мен е определено като „провокация”. Само защото съм посмяла откровено да споделя свое мнение за важни обществени процеси. А уж точно заради това са ме наградили...

31.07.2019 /11:42 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 10 гости

Бързи връзки