За Стоян Радев радиото е страст, рисуването - хоби

10.02.2019 /09:07 | Автор : Снежана Иванова | Източник: БНР Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Журналистът на БНР Стоян Радев до своя картина

„Най-голямата страст е радиото. То е друг тип медия и магия на общуване“, казва Стоян Радев, кореспондентът на БНР в Сливен. Но той има и друга страст - рисуването, към която се върнал покрай голямата си дъщеря.

Радев е журналист от 1998 г., известно време бил в пиар попрището, след като се почувствал уморен в едно доста динамично време, но след това отново се върнал:  

„Трудно е да си кореспондент, не само в Сливен, а навсякъде. Защото си отдалечен от централата, но пък от друга страна е по-лесно, защото познаваш хората в един регион, в който обикновено човек е израснал“. 

Радев решил спонтанно да стане журналист, като отдава това на любопитството си, на интереса си към новините, политиката, донякъде и спорта: „Желанието да бъда информиран ме накара да вляза в медиите“, разкрива той.

Обичал да скача с парашут  

Нарича страстта към рисуването „естествена“: „Всяко дете обича да рисува, малко по-нататък направихме нещата малко по-сериозни. Като ученик посещавах уроци, а след известно време отново хванах молива“. Това станало покрай голямата му дъщеря Елица, когато поискала да рисува. „Реших един ден с нея да седна и да видя как беше. И то стана страст. Продължавам да рисувам, не само с молив, а и с маслени бои“.

Стоян Радев казва, че не се конкурира в това поприще с дъщеря си, която учи в Художествената гимназия: „Тя си има нейни задачи, а аз - мои идеи“. 

Журналистът участва с платна в общи изложби на дружеството на художниците в Сливен, на което е член от 2017 г., но планира и самостоятелна: „Дай-боже да е тази година. Дано да е успешна и да се хареса на публиката“.

Стоян обича морето и морските спортове, „ако за гоненето на вълните може да се каже, че е морски спорт“. Иначе самостоятелно си почива с риболов, но от миналата година не е хващал въдицата.

В миналото обичал да скача с парашут, но с времето нещата се променили. „Вече няма и аероклубове около Сливен и в региона. Мина му времето може би, не че не бих го правил пак“, споделя той.


 

Сподели в
 

Разпоредителното заседание по делото за убийството на журналистката Виктория Маринова ще бъде разгледано в 10 часа на 22 април в Съдебната палата в Русе, съобщиха представители на Темида.

22.04.2019/09:01

Радио Франс (Radio France) отчете чиста печалба за миналата година, обръщайки гръб на дефицита за първи път от 2014 г. насам, предаде AFP, цитирана от БТА.

21.04.2019/09:07

Застреляната в Лондондери по време на размирици 29-годишна жена е журналистката Лайра Маккий, съобщи полицията в Северна Ирландия, цитирана от ДПА.

20.04.2019/09:06

"Омразата към журналистите прерасна в насилие", алармира организацията "Репортери без граници" в годишния си доклад за свободата на медиите в света, публикуван в Париж, предаде АФП.

19.04.2019/09:05

В. “24 часа” празнува 28 години от първия си брой на 18 април 1991 г. Днес читателите държат в ръцете си брой на “24 часа”, който във всичките тези години защитава логото си “Всекидневник за новините, каквито са”.

18.04.2019/09:04

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

УС на СБЖ изпрати отворено писмо до президента, председателя на НС, премиера, партийните парламентарни групи и редица чужди посолства, изразявайки тревога от съобщенията за спешно подготвян нов медиен закон, в работата над който не са привлечени нито журналистически организации, нито изявени авторитети от гилдията

16.04.2019 /16:42

От ареста на основателя на „Уикилийкс” в Лондон до готвения от управляващите у нас нов медиен закон и пострадалите при отразяването на сблъсъците в Габрово колеги - професията ни е под ударите на агресивно налаганата по света и у нас политика на диктат и насилие над обществото, на лишаването му от правото да бъде информирано и критично към силните на деня

13.04.2019 /10:27

„Репортери без граници” е изготвила 10 предложения към кандидатите за евродепутати, които биха допринесли за по-добрата защита на свободата на словото и независимостта на медиите, съобщават от международната организация.

12.04.2019 /21:22

 Мнения

Дипломатката Жоржета Пехливанова, оглавявала посолството ни в Каракас преди закриването му през 2012 г., разказва свои преки впечатления от снимането на два филма на известната българска журналистка във Венецуела и Колумбия

21.03.2019 /13:12 | Автор: Жоржета Пехливанова | Източник: СБЖ

Германците обичат да се шегуват, че във федералната република има пет годишни сезона – четирите, познати на всички и… сезон на карнавалите. Той по традиция стартира на 11 ноември в 11.11 часа в Майнц. Този сезон слага началото на пищни и разточителни карнавални вечери и шествия в (предимно) старите, западни провинции. В някои от тях дори дните на големите карнавални шествия и пиршества са обявени за неработни.

06.03.2019 /18:31 | Автор: Елена Трифонова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 23 гости

Бързи връзки