За Стоян Радев радиото е страст, рисуването - хоби

10.02.2019 /09:07 | Автор : Снежана Иванова | Източник: БНР Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Журналистът на БНР Стоян Радев до своя картина

„Най-голямата страст е радиото. То е друг тип медия и магия на общуване“, казва Стоян Радев, кореспондентът на БНР в Сливен. Но той има и друга страст - рисуването, към която се върнал покрай голямата си дъщеря.

Радев е журналист от 1998 г., известно време бил в пиар попрището, след като се почувствал уморен в едно доста динамично време, но след това отново се върнал:  

„Трудно е да си кореспондент, не само в Сливен, а навсякъде. Защото си отдалечен от централата, но пък от друга страна е по-лесно, защото познаваш хората в един регион, в който обикновено човек е израснал“. 

Радев решил спонтанно да стане журналист, като отдава това на любопитството си, на интереса си към новините, политиката, донякъде и спорта: „Желанието да бъда информиран ме накара да вляза в медиите“, разкрива той.

Обичал да скача с парашут  

Нарича страстта към рисуването „естествена“: „Всяко дете обича да рисува, малко по-нататък направихме нещата малко по-сериозни. Като ученик посещавах уроци, а след известно време отново хванах молива“. Това станало покрай голямата му дъщеря Елица, когато поискала да рисува. „Реших един ден с нея да седна и да видя как беше. И то стана страст. Продължавам да рисувам, не само с молив, а и с маслени бои“.

Стоян Радев казва, че не се конкурира в това поприще с дъщеря си, която учи в Художествената гимназия: „Тя си има нейни задачи, а аз - мои идеи“. 

Журналистът участва с платна в общи изложби на дружеството на художниците в Сливен, на което е член от 2017 г., но планира и самостоятелна: „Дай-боже да е тази година. Дано да е успешна и да се хареса на публиката“.

Стоян обича морето и морските спортове, „ако за гоненето на вълните може да се каже, че е морски спорт“. Иначе самостоятелно си почива с риболов, но от миналата година не е хващал въдицата.

В миналото обичал да скача с парашут, но с времето нещата се променили. „Вече няма и аероклубове около Сливен и в региона. Мина му времето може би, не че не бих го правил пак“, споделя той.


 

Сподели в
 

Тялото на журналиста Джамал Хашоги може да е било изгорено в саудитското консулство в Истанбул, което същия ден е поръчало сурово месо от ресторант, според разпространена от турски медии версия.

15.02.2019/09:05

Мария Реса, изпълнителната директорка на "Раплер" (Rappler), новинарски сайт, критикуващ правителството в Манила, е арестувана в централата на медията по обвинение "кибер-клевета", предаде Би Би Си.

14.02.2019/18:51

Два пъти в месеца ще търсим отговорите по актуалните и горещи теми от Карлово, Сопот и Хисаря в новото телевизионно предаване "Очи в очи с истината", съобщават колегите:

14.02.2019/09:04

Днес своя 90-и рожден ден празнува нашият колега и голям приятел на в. "Земя" Христо Шарлопов. Той е един от доайените на левия печат в България.

13.02.2019/12:00

В беларуската столица започна съдебен процес срещу Марина Золотова, главна редакторка на основния независим новинарски сайт в страната Tut.by, в рамките на дело, което според правозащитници цели да се упражни натиск върху медиите от страната, съобщи АФП.

13.02.2019/09:03

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателката на УС на СБЖ апелира към цялата журналистическа колегия да изрази активно и настоятелно пред законодателите в Народното събрание решителното отхвърляне на поправките, застрашаващи свободата на словото и устоите на демократичното общество

12.02.2019 /08:16

СБЖ, който вече изрази възмущението си, че тези поправки са покушение над свободата на словото и призова държавния глава да наложи вето, изразява удовлетворение и приветства принципното и обосновано решение на президента Румен Радев

04.02.2019 /15:54

Международната федерация на журналистите излезе с официално становище по критичната позиция на СБЖ относно застрашаващите свободата на словото поправки в Закона за защита на личните данни

02.02.2019 /12:49

 Мнения

Тия дни съм направо „Бясно ми е, чичо!“ (макар че Петър Стоянович го казва по друг повод!) И как няма да съм, след като се наслушах как от сутрешните телевизионни блокове със злорадо настървение водещи се нахвърлиха на поредната жертва на все по-тревожното отношение на властите към медиите у нас и „своеобразното“ им разбиране на тяхната свобода – Елена Йончева.

25.01.2019 /12:53 | Автор: Розалина Евдокимова

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 17 гости

Бързи връзки