Нидал Алгафари: БСП се „хваща за сламка” с Елена Йончева

10.02.2019 /18:54 | Източник: kanal3.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Нидал Алгафари е и автор на романа „Боже, защо Господ лъже?" (2014 г.)

„Смятам, че БСП не са подготвени”, заяви пред kanal3 Нидал Алгафари, режисьор и политически PR, коментирайки обкръжението на сегашната лидерка на БСП Корнелия Нинова:

Даже журналистите, когато ходят на тези традиционни техни пресконференции, които правят всяка седмица, в повечето случаи не ходят всички.

Така и така горе-долу знаем какво ще кажат, ако има нещо, там стоят един двама дежурни да им го прехвърлят след това. Няма интерес, те не създават събития.

Те не създават неща, които да са интересни не само за техните членове или тяхната партия, но и интересни за журналистите, които да ги "разнесат", е анализът на режисьора.

Според него само журналистката и депутатка от БСП Елена Йончева прави някакви сензации, но "за съжаление го има усещането като че ли Корнелия Нинова или екипът около нея се опитват да я жертват. Защото я хвърлиха в тази изключителна битка между нея и Бойко Борисов".

Защото Елена Йончева е един цвят, тя е по-различна, хората имат едно доверие към нея, каквото нямат към нито един от БСП. И сега, когато я хвърлят в една такава корупционна схема за 700 000 лв., която много трудно се доказва, една слаба позиция, има много други неща, които са по-силни.

"И моето очакване даже, когато заплашиха на конгреса, че ще изкарат нещо, което е бомбастично, смятах, че ще е така около икономическите кръгове на Бойко Борисов. Оказа се, че е нещо много дребно", каза той за скандала "Ало, Банов съм".

Според Нидал Алгафари това, което БСП е направила с Елена Йончева, е "удавникът се хваща за сламка, те се хванаха за някаква много дребна сламка", смята Нидал Алгафари. (Със съкращения)

Свързани:  Елена Йончева изненада медийните чакали

По време на посещение в Би Би Си се запознах с Джереми Паксман, водещ на късните новини в 22 часа. Той станал един от най-известните английски тв журналисти, след като в предаване задал 13 пъти един и същи въпрос на някакъв министър.
Дата: 05.02.2019


 

Сподели в
 

Серия от изключително редки снимки показва Афганистан в края на 20-те години наХХ век по начин, който ярко контрастира с познатата днес действителност, която обикновено свързваме с война и страдания, предава Daily Mail.

15.02.2019/18:51

Певецът и актьор Коби Марими ще представи Израел в песенния конкурс "Евровизия 2019" в Тел Авив през май, предаде ДПА. Израел ще бъде за трети път домакин на "Евровизия".

14.02.2019/16:50

Съпругата на избягалия в чужбина турски журналист Джан Дюндар (на снимката) обвини турското правителство в нарушаване на човешките права, след като задграничният й паспорт бе отнет преди над 2 години, съобщава ДПА.

13.02.2019/16:50

Абривиатурата на новия Закон за защита на личните данни (ЗЗЛД / GDPR) съвсем спокойно може да бъде тълкувана като Закон за затвор на летящите думи и по-специално - на материалите, "неудобни" за властимащите.

12.02.2019/16:50

Венцислав Караджов от 2014 г. е председател на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД). Зам.-председател е на Европейския комитет за защита на личните данни (EDPB).

11.02.2019/18:52

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателката на УС на СБЖ апелира към цялата журналистическа колегия да изрази активно и настоятелно пред законодателите в Народното събрание решителното отхвърляне на поправките, застрашаващи свободата на словото и устоите на демократичното общество

12.02.2019 /08:16

СБЖ, който вече изрази възмущението си, че тези поправки са покушение над свободата на словото и призова държавния глава да наложи вето, изразява удовлетворение и приветства принципното и обосновано решение на президента Румен Радев

04.02.2019 /15:54

Международната федерация на журналистите излезе с официално становище по критичната позиция на СБЖ относно застрашаващите свободата на словото поправки в Закона за защита на личните данни

02.02.2019 /12:49

 Мнения

Тия дни съм направо „Бясно ми е, чичо!“ (макар че Петър Стоянович го казва по друг повод!) И как няма да съм, след като се наслушах как от сутрешните телевизионни блокове със злорадо настървение водещи се нахвърлиха на поредната жертва на все по-тревожното отношение на властите към медиите у нас и „своеобразното“ им разбиране на тяхната свобода – Елена Йончева.

25.01.2019 /12:53 | Автор: Розалина Евдокимова

Пошлото клипче, с което студентската ни телевизия „Алма матер” кани на кастинг кандидати за сътрудници, вече произведе поредния неприятен медиен скандал.

09.11.2018 /11:20 | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 17 гости

Бързи връзки