Начало
 
 

Млади фотографи показват в Хасково красотата на Земята

30.03.2019 /17:23 | Автор : Златка Михайлова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Йоанна Кокотанекова поздравява участниците в конкурса (снимки: Янко Найденов)

С откриване на изложба от фотографии и рисунки в Младежкия център в Хасково приключи националният конкурс „Вълшебството на сезоните”, който се проведе за 8-и път.

Тази година в проявата, организирана от Астрономическата обсерватория при Младежкия център в Хасково, участваха над 600 фотографии и рисунки на ученици от цялата страна - Казанлък, Варна, Ловеч, Плевен, Стара Загора, Димитровград и други градове.

Изпълнени със светлина и настроение, творбите разкриват красотата на природата през различните сезони и са апел за повече грижи за опазване на планетата.

На церемония в Младежкия център ръководителката на обсерваторията Йоанна Кокотанекова връчи наградите на отличените от журито. Специалната награда на астрономически клуб „Хелиос“ бе присъдена за снимката „Залез“ на 7-класничката Радина Петрова от Пазарджик. 

Традиционно силно бе представянето на клуба по фотография „От черно до бяло” в Кърджали с ръководителка Антония Грозева. Нейните възпитаници 10-класникът Антон Филипов и 7-класничката Йорданка Божинова взеха I и II награда в своите възрастови групи.

Кърджалийският клуб е създаден през 2000 г. към Общинския детски комплекс. През годините младите фотографи са участвали в различни национални конкурси и са спечелили много награди. Тяхната ръководителка ги учи "не само да щракат с апарата, а да представят своите идеи, поглед и отношение към света“.


 

Сподели в
 

Започва мащабна реставрация и консервация на Панорама „Плевенска епопея 1877”, каквато не е правена от изграждането й през 1977 г.

21.08.2019/18:21

В разгара на летния сезон по книжарниците е новата книга на журналиста и писател Николай Н. Нинов „Намерени от чудесата”. Тази трета книга е част от поредица, посветена на огромната палитра от скални образувания, мегалити и живи светилища по нашите земи.

21.08.2019/14:35

Проф. д ф н Анатол Анчев от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН направи дарение на 5 библиотеки в Хасковска област.

21.08.2019/14:16

Фиона Бартън е бакалавър по френска филология и театрознание. Започва кариерата си като журналист към „Associated Newspapers“. Била е журналистка в „Дейли мейл“, редактор на новините в „Дейли телеграф“ и главен репортер на „Мейл он сънди“.

20.08.2019/16:52

Предлагаме обзор на Дин Хао, зам.-главен редактор на Българската редакция в Радио "Китай"за чужбина. Оказва,че той носи и името… Павел. Китайският журналист е свързан и със СБЖ. Той е носител на „Златно перо“ в категория „Чуждестранни медии“ за своето активно и значимо отразяване на събитията в България.

19.08.2019/14:57
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

В съвместно съобщение на Международната и Европейската федерация на журналистите (IFJ/EFJ), разпространено до всички техни членове, федерациите подкрепят призива на СБЖ по-добра защита на правата на журналистите и свободата на словото в хода на обществения дебат около избора на главен прокурор.

21.08.2019 /10:26

Становищата и изявите на прокурорски среди и организации, включително и лично на единствения кандидат за нов главен прокурор, насочени срещу критични медийни публикации относно процесите около избора за този ключов пост, подхранват още повече съществуващото обществено безпокойство за устоите на демократичната и правова държава у нас, сочи в своя декларация УС на СБЖ.

09.08.2019 /14:20

В своя декларация УС на СБЖ напомня, че с този избор е нарушен член 25 от Закона за радио и телевизия, в който съществува изискване за професионален опит, обществен авторитет и професионално признание на членовете на СЕМ. Същото изискване съществува и в Закона за хармонизация на българското и европейското законодателство.

22.07.2019 /19:39

 Мнения

В тия редове няма да прочетете и дума за частните телевизии и радиостанции. Те си имат чорбаджии и – решат ли – могат да си излъчват каквито щуротии им хрумнат. Най-страховитото, което може да ги сполети, е да платят някой и друг лева глоба...

31.07.2019 /18:28 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Като тазгодишна носителка на това отличие, връчвано от БСП, недоумявам от последвала статия срещу мен от ръководните среди на същата партия. В нея думите ми след моето награждаване са изопачени, а казаното от мен е определено като „провокация”. Само защото съм посмяла откровено да споделя свое мнение за важни обществени процеси. А уж точно заради това са ме наградили...

31.07.2019 /11:42 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 16 гости

Бързи връзки