Начало
 
 

Млади фотографи показват в Хасково красотата на Земята

30.03.2019 /17:23 | Автор : Златка Михайлова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Йоанна Кокотанекова поздравява участниците в конкурса (снимки: Янко Найденов)

С откриване на изложба от фотографии и рисунки в Младежкия център в Хасково приключи националният конкурс „Вълшебството на сезоните”, който се проведе за 8-и път.

Тази година в проявата, организирана от Астрономическата обсерватория при Младежкия център в Хасково, участваха над 600 фотографии и рисунки на ученици от цялата страна - Казанлък, Варна, Ловеч, Плевен, Стара Загора, Димитровград и други градове.

Изпълнени със светлина и настроение, творбите разкриват красотата на природата през различните сезони и са апел за повече грижи за опазване на планетата.

На церемония в Младежкия център ръководителката на обсерваторията Йоанна Кокотанекова връчи наградите на отличените от журито. Специалната награда на астрономически клуб „Хелиос“ бе присъдена за снимката „Залез“ на 7-класничката Радина Петрова от Пазарджик. 

Традиционно силно бе представянето на клуба по фотография „От черно до бяло” в Кърджали с ръководителка Антония Грозева. Нейните възпитаници 10-класникът Антон Филипов и 7-класничката Йорданка Божинова взеха I и II награда в своите възрастови групи.

Кърджалийският клуб е създаден през 2000 г. към Общинския детски комплекс. През годините младите фотографи са участвали в различни национални конкурси и са спечелили много награди. Тяхната ръководителка ги учи "не само да щракат с апарата, а да представят своите идеи, поглед и отношение към света“.


 

Сподели в
 

С празнично шествие от Драматично-кукления театър „Иван Радоев“ по централната пешеходна зона на града започна тържеството за днешния 24 май в Плевен.

24.05.2019/16:47

В приключилия световноизвестен сериал "Игра на тронове" женските героини бяха хвалени за силния им характер, но те все пак бяха засенчени от мъжките екранни образи, които са обсебили три четвърти от репликите в поредицата, предава Ройтерс.

23.05.2019/15:25

И през настоящата година година Театър “БЪЛГАРСКА АРМИЯ” ще приема книги както за деца, така и за възрастни, а срещу всяка дарена книга, зрителите ще получават талон за 50% отстъпка от цената на един билет, за постановка по избор през май, или юни.

21.05.2019/20:43

Посветена на 24 май - празник на българската писменост, просвета и култура, е започналата в Хасково кампания „Език свещен…“. Инициатор е областният управител на Хасково Станислав Дечев.

21.05.2019/17:56

В литературен клуб „Перото” тазии вечер, на 20 май от 19.00 ч., ще бъде представена книгата на големия испански философ и социолог Хосе Ортега-и-Гасет „Европа и идеята за нация”. В обсъждането ще участват проф. Лазар Копринаров, автор на предговора на книгата, проф. Александър Кьосев, Бойко Василев от БНТ и журналистът и философ Тони Николов.

20.05.2019/13:13
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява цялата колегия със светлия празник на светите братя Кирил и Методий, дарили ни с азбука и с път към уникалното място на България в световната духовност и напредък. Мисията на всички хора на словото днес е то да остане непобедим лъч на правдата

24.05.2019 /00:22

Никоя епоха не е комфортна за журналиста, посветен на истината, а първата жертва на всяка диктатура е истината на върха на перото, се казва в адреса на държавния глава до СБЖ по случай по случай 175 години от началото на българската журналистика и 125 години от създаването на организирано журналистическо движение у нас.

22.05.2019 /17:31

В словото си по повод 175 години от началото на българската журналистика и 125 години от създаването на организирано журналистическо движение в България председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова настоя за спешни действия, които да възпрат деградацията в свободата на словото у нас, да предпазят колегията от натиск и манипулации, да гарантират на обществото правото на обективна, качествена и независима журналистика

22.05.2019 /17:07

 Мнения

На 22 май ще отбележим с шествие в София 175-ата годишнина на първото печатно периодично издание в България и 125-ата годишнина от началото на организираното журналистическо движение в нашата страна. Въпреки всичко, тази професия все още е жива и се бори за своята мисия!

13.05.2019 /14:52 | Автор: Петя Пейчева | Източник: СБЖ

Размисли за пренебрежителното отношение към вестник „Дума” и празника му, замислен от първия главен редактор Стефан Продев

02.05.2019 /20:43 | Автор: Константин Иванов | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 26 гости

Бързи връзки