Гледайте какво става в Нова тв и мислете за БНТ

15.05.2019 /15:35 | Автор : Светослав Спасов | Източник: Сега Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Емил Кошлуков получава приза "Св. Влас" през 2012 г.

Кадри на близкия до Пеевски "Канал 3" все по-масово се озовават на шефски позиции в други телевизии, като един от тях в момента управлява обществената.

Бившият водещ в "Канал 3" и ексизпълнителен директор на TV7 Емил Кошлуков е начело на БНТ поне до провеждането на конкурс за титулярен шеф.

Изборът трябва да приключи на 5 юли, като все още не е известно кой ще се запише за участие в процедурата.

Кошлуков вече заяви по БНТ1, че междинният период не е време да се правят кадрови промени в телевизията. Но не каза дали удобният момент няма да настъпи след това, както и дали той е човекът, който иска да извърши тези промени.

Хора от БНТ съобщиха за „Сега”, че на една от последните срещи с екипа Кошлуков е заявил, че ще вземе решение дали да се кандидатира за титуляр, след като разбере какви гаранции ще получи за справянето с финансовите задължения на БНТ.

Подобни гаранции той не може да получи от СЕМ, който формално ще проведе конкурса, тъй като регулаторът не може да увеличава субсидията или да отпуска извънредни траншове на БНТ. Което означава, че Кошлуков възнамерява да се допита до управляващите и да получи съответната информация от тях.

Това на свой ред значи, че той също ще трябва да поеме съответните „ангажименти”. Както „Сега” писа, според последния доклад на ръководството просрочените дългове на БНТ са за близо 15.1 млн. лв. От него става ясно и че обществената медия има ниски собствени приходи от реклама и че става все по-зависима от бюджетната си субсидия, както и от пари по различни европейски и министерски програми, които управляващите й отпускат. (Със съкращения)


 

Сподели в
 

Маги Халваджиян е в бойна готовност да направи поредния си телевизионен удар с новото си предаване, което ще се излъчва от средата на септември на мястото на "Шоуто на Слави" по bTV.

20.07.2019/15:45

Британецът Матео Бруни ще бъде новият говорител на Ватикана пред медиите. Той работи в пресцентъра на Светия престол от 2013 г. На този пост той ще смени временно изпълняващия длъжността Алесандро Гисоти.

19.07.2019/16:51

Велико Търново влезе на страниците на водещ испански всекидневник, съобщиха от пресцентъра на Общината. Вестникът е един от най-четените ежедневници на Иберийския полуостров - El Pais.

18.07.2019/14:05

Потребителите все по-малко търсят информация и все повече губят способността си да я възприемат критично. В същото време хората маскират загубата на чувствителност спрямо случващото се около тях с аргумента, че се страхуват да не попаднат под влияние на заблуждаваща информация и затова подбират внимателно източниците си.

17.07.2019/16:53

Главният прокурор на Малта реши, че тримата мъже, обвинени за убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция през октомври 2017 г., ще бъдат изправени пред съд, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА.

16.07.2019/18:39
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Ситуацията със свободата на словото в България продължава да буди безпокойство, особено след поредицата от кадрови събития в най-голямата медийна групировка у нас – „Нова Броудкастинг Груп” ЕАД (НБГ).

05.06.2019 /18:25

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява цялата колегия със светлия празник на светите братя Кирил и Методий, дарили ни с азбука и с път към уникалното място на България в световната духовност и напредък. Мисията на всички хора на словото днес е то да остане непобедим лъч на правдата

24.05.2019 /00:22

Никоя епоха не е комфортна за журналиста, посветен на истината, а първата жертва на всяка диктатура е истината на върха на перото, се казва в адреса на държавния глава до СБЖ по случай по случай 175 години от началото на българската журналистика и 125 години от създаването на организирано журналистическо движение у нас.

22.05.2019 /17:31

 Мнения

Парламентът сложи точка на още едно свое просто изречение. Избра за член на СЕМ поредната калинка-малинка, съгласила се да съдейства за компетентното регулиране на медийната среда у нас.

20.07.2019 /16:48 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

Прочетох тия дни, че популярното предаване ще бъде излъчвано по БНТ до края на юни. След това излизало в летен отпуск. А продължаването му през есента не било сигурно – щяло да зависи от подписването на нов договор, от решението на новия директор на обществената ни телевизия и т.н.

30.05.2019 /13:51 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 9 гости

Бързи връзки