Гледайте какво става в Нова тв и мислете за БНТ

15.05.2019 /15:35 | Автор : Светослав Спасов | Източник: Сега Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Емил Кошлуков получава приза "Св. Влас" през 2012 г.

Кадри на близкия до Пеевски "Канал 3" все по-масово се озовават на шефски позиции в други телевизии, като един от тях в момента управлява обществената.

Бившият водещ в "Канал 3" и ексизпълнителен директор на TV7 Емил Кошлуков е начело на БНТ поне до провеждането на конкурс за титулярен шеф.

Изборът трябва да приключи на 5 юли, като все още не е известно кой ще се запише за участие в процедурата.

Кошлуков вече заяви по БНТ1, че междинният период не е време да се правят кадрови промени в телевизията. Но не каза дали удобният момент няма да настъпи след това, както и дали той е човекът, който иска да извърши тези промени.

Хора от БНТ съобщиха за „Сега”, че на една от последните срещи с екипа Кошлуков е заявил, че ще вземе решение дали да се кандидатира за титуляр, след като разбере какви гаранции ще получи за справянето с финансовите задължения на БНТ.

Подобни гаранции той не може да получи от СЕМ, който формално ще проведе конкурса, тъй като регулаторът не може да увеличава субсидията или да отпуска извънредни траншове на БНТ. Което означава, че Кошлуков възнамерява да се допита до управляващите и да получи съответната информация от тях.

Това на свой ред значи, че той също ще трябва да поеме съответните „ангажименти”. Както „Сега” писа, според последния доклад на ръководството просрочените дългове на БНТ са за близо 15.1 млн. лв. От него става ясно и че обществената медия има ниски собствени приходи от реклама и че става все по-зависима от бюджетната си субсидия, както и от пари по различни европейски и министерски програми, които управляващите й отпускат. (Със съкращения)


 

Сподели в
 

Може би поради липсата на граждански интерес европейските избори не породиха цунами от фалшиви новини, но властите остават максимално бдителни, за да парират дезинформацията и евентуални опити за онлайн намеса.

23.05.2019/13:58

Старозагорският административен съд се произнесе в полза на бившия кореспондент на БНР в града - журналистката Венелина Попова, по жалбата ѝ срещу кмета на общината Живко Тодоров.

22.05.2019/15:35

Шведската прокуратура съобщи, че ще поиска издаването на европейска заповед за арест за основателя на “Уикилийкс” Джулиан Асандж, който се намира в затвор във Великобритания, предаде АП.

21.05.2019/13:59

22-годишният британски фотограф Райън Лонгстаф се реши на нещо много смело и заедно с трима приятели се разходи из Чернобилската забранена зона. Снимките, които е направил там, поразяват със своята мрачност и навяват много тъга, пише The Sun.

20.05.2019/14:35

Световноизвестният американски писател Стивън Кинг се застъпи за последния телевизионен сезон на "Игра на тронове" в страничката си в Туитър, съобщава сайтът Машабъл.

19.05.2019/14:55
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Никоя епоха не е комфортна за журналиста, посветен на истината, а първата жертва на всяка диктатура е истината на върха на перото, се казва в адреса на държавния глава до СБЖ по случай по случай 175 години от началото на българската журналистика и 125 години от създаването на организирано журналистическо движение у нас.

22.05.2019 /17:31

В словото си по повод 175 години от началото на българската журналистика и 125 години от създаването на организирано журналистическо движение в България председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова настоя за спешни действия, които да възпрат деградацията в свободата на словото у нас, да предпазят колегията от натиск и манипулации, да гарантират на обществото правото на обективна, качествена и независима журналистика

22.05.2019 /17:07

В далечната 1844 г. Константин Фотинов, издавайки първия брой на списание „Любословие”, поставя началото на периодичния печат в България, а преди 125 г. е положено началото и на организираното журналистическо движение. По този повод 22 май е посветен на тези знаменателни и така респектиращи годишнини.

20.05.2019 /10:30

 Мнения

На 22 май ще отбележим с шествие в София 175-ата годишнина на първото печатно периодично издание в България и 125-ата годишнина от началото на организираното журналистическо движение в нашата страна. Въпреки всичко, тази професия все още е жива и се бори за своята мисия!

13.05.2019 /14:52 | Автор: Петя Пейчева | Източник: СБЖ

Размисли за пренебрежителното отношение към вестник „Дума” и празника му, замислен от първия главен редактор Стефан Продев

02.05.2019 /20:43 | Автор: Константин Иванов | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 30 гости

Бързи връзки