Начало
 
 

„Земя” вижда в София улица „Родоотстъпник”

22.05.2019 /18:50 | Автор : Теофан Германов | Източник: Земя Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Оказва се противоречива биографията на Паница

С помпозна церемония с участието на управляващия елит и целокупната грантова върхушка улица в центъра на София получи името на Димитър (Дими, Джон) Паница.

В изречените дитирамби по адрес на покойния зам.-главен редактор на американското сп. „Ридърс дайджест” бе изтъкнато, че бил виден демократ и филантроп, но „случайно” бе спестен най-важният факт в биографията му.

А именно, че политическият емигрант в САЩ бе един от главните архитекти на най-мръсната кампания срещу България в цялата ни нова история – опита страната ни да бъде замесена в атентата срещу папа Йоан-Павел II, да бъде обявена за терористична държава, да бъде разделена Източна Европа, да се промотира пещерният антикомунизъм по света.

Да жертваш родината си заради това не е гражданска позиция, а предателство, не е антикомунизъм, а антибългаризъм! При т. нар. „българска следа” обект на истерична кампания бе не просто Сергей Антонов, а цялата държава, целият български народ, жертвани в името на Студената война.

Това бе тиражирано от приближената до ЦРУ журналистка Клеър Стърлинг именно на страниците на „Ридърс дайджест”, с главен инициатор Дими Паница.

Истината излезе наяве още в средата на 80-те години, даже с целия ресурс на американските спецслужби не можа да бъде намерено поне едно-едничко реално доказателство за вината на България, по-късно и папата го каза – никога не е вярвал в българската следа.

На съвестта на „българина” Дими Паница тежи клеветата (абсолютно несъвместима с журналистическата етика и професионализъм!), съсипаните живот и здраве на Антонов, петното върху доброто име на България.

Да кръстиш улица на един злостен национален предател, е кощунство, немислимо в нормалните държави. Там такива хора са осъдени на вечен позор! Но какво се чудим – нали пак в София бе издигнат паметник на англо-американските летци, бомбардирали и избили хиляди българи…

Докога ще търпим това унизително навеждане, националния нихилизъм и безхаберие на властимащите чуждопоклонници!? Нека незабавно името Паница да бъде заличено от столичния център, а улицата да получи достойното име на големия българин Сергей Антонов, който мъжки и непоколебимо защити не себе си, а преди всичко и най-вече честта и достойнството на Отечеството.

Свързани:  Улица на жълтите павета кръстена на журналист и филантроп

Една от най-късите улици в София от днес носи името „Дими Паница“. Улицата е малка – стотина метра, но е пред родния дом на своя патрон Димитрий-Иван (Дими) Евстатиев Паница, намира се в близост до Народното събрание и СУ „Св. Климент Охридски“.
Дата: 17.05.2019


 

Сподели в
 

В. “24 часа” влезе в един от петте одобрени от Министерството на образованието и науката учебници по история за 10-и клас. Изданието ще влезе в сила през новата учебна 2019/2020 г., съобщават от редакцията.

18.08.2019/17:15

Според последни данни, докато децата от 3 до 13-годишна възраст гледат средно около час и половина телевизия, над 60-годишните стоят пред апарата средно от 5 до 6 часа дневно. А това вече буди тревога.

17.08.2019/14:51

Учителят по история Емил Джасим обяви в профила си във "Фейсбук", че е осъдил в. "Труд" на втора инстанция заради клеветнически твърдения.

16.08.2019/13:52

В началото на юли Националното събрание на Франция прие проектозакон, предназначен да ограничи речта на омразата онлайн. Под този претекст обаче може да се прилага директна цензура, сочи авторката Джудит Бергман.

15.08.2019/18:51

България е на 111-о място в света по свобода на словото, се твърди в класацията на "Репортери без граници", която се финансира от Институт "Отворено общество" на Джордж Сорос.

14.08.2019/14:29
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Становищата и изявите на прокурорски среди и организации, включително и лично на единствения кандидат за нов главен прокурор, насочени срещу критични медийни публикации относно процесите около избора за този ключов пост, подхранват още повече съществуващото обществено безпокойство за устоите на демократичната и правова държава у нас, сочи в своя декларация УС на СБЖ.

09.08.2019 /14:20

В своя декларация УС на СБЖ напомня, че с този избор е нарушен член 25 от Закона за радио и телевизия, в който съществува изискване за професионален опит, обществен авторитет и професионално признание на членовете на СЕМ. Същото изискване съществува и в Закона за хармонизация на българското и европейското законодателство.

22.07.2019 /19:39

Ситуацията със свободата на словото в България продължава да буди безпокойство, особено след поредицата от кадрови събития в най-голямата медийна групировка у нас – „Нова Броудкастинг Груп” ЕАД (НБГ).

05.06.2019 /18:25

 Мнения

В тия редове няма да прочетете и дума за частните телевизии и радиостанции. Те си имат чорбаджии и – решат ли – могат да си излъчват каквито щуротии им хрумнат. Най-страховитото, което може да ги сполети, е да платят някой и друг лева глоба...

31.07.2019 /18:28 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Като тазгодишна носителка на това отличие, връчвано от БСП, недоумявам от последвала статия срещу мен от ръководните среди на същата партия. В нея думите ми след моето награждаване са изопачени, а казаното от мен е определено като „провокация”. Само защото съм посмяла откровено да споделя свое мнение за важни обществени процеси. А уж точно заради това са ме наградили...

31.07.2019 /11:42 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 9 гости

Бързи връзки