Начало
 
 

„Земя” вижда в София улица „Родоотстъпник”

22.05.2019 /18:50 | Автор : Теофан Германов | Източник: Земя Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Оказва се противоречива биографията на Паница

С помпозна церемония с участието на управляващия елит и целокупната грантова върхушка улица в центъра на София получи името на Димитър (Дими, Джон) Паница.

В изречените дитирамби по адрес на покойния зам.-главен редактор на американското сп. „Ридърс дайджест” бе изтъкнато, че бил виден демократ и филантроп, но „случайно” бе спестен най-важният факт в биографията му.

А именно, че политическият емигрант в САЩ бе един от главните архитекти на най-мръсната кампания срещу България в цялата ни нова история – опита страната ни да бъде замесена в атентата срещу папа Йоан-Павел II, да бъде обявена за терористична държава, да бъде разделена Източна Европа, да се промотира пещерният антикомунизъм по света.

Да жертваш родината си заради това не е гражданска позиция, а предателство, не е антикомунизъм, а антибългаризъм! При т. нар. „българска следа” обект на истерична кампания бе не просто Сергей Антонов, а цялата държава, целият български народ, жертвани в името на Студената война.

Това бе тиражирано от приближената до ЦРУ журналистка Клеър Стърлинг именно на страниците на „Ридърс дайджест”, с главен инициатор Дими Паница.

Истината излезе наяве още в средата на 80-те години, даже с целия ресурс на американските спецслужби не можа да бъде намерено поне едно-едничко реално доказателство за вината на България, по-късно и папата го каза – никога не е вярвал в българската следа.

На съвестта на „българина” Дими Паница тежи клеветата (абсолютно несъвместима с журналистическата етика и професионализъм!), съсипаните живот и здраве на Антонов, петното върху доброто име на България.

Да кръстиш улица на един злостен национален предател, е кощунство, немислимо в нормалните държави. Там такива хора са осъдени на вечен позор! Но какво се чудим – нали пак в София бе издигнат паметник на англо-американските летци, бомбардирали и избили хиляди българи…

Докога ще търпим това унизително навеждане, националния нихилизъм и безхаберие на властимащите чуждопоклонници!? Нека незабавно името Паница да бъде заличено от столичния център, а улицата да получи достойното име на големия българин Сергей Антонов, който мъжки и непоколебимо защити не себе си, а преди всичко и най-вече честта и достойнството на Отечеството.

Свързани:  Улица на жълтите павета кръстена на журналист и филантроп

Една от най-късите улици в София от днес носи името „Дими Паница“. Улицата е малка – стотина метра, но е пред родния дом на своя патрон Димитрий-Иван (Дими) Евстатиев Паница, намира се в близост до Народното събрание и СУ „Св. Климент Охридски“.
Дата: 17.05.2019


 

Сподели в
 

„Разходка в миналото, направена със съпричастност и емпатия“ - това казва Яна Узунова за изложбата, която може да ви разсмее, да ви трогне и да ви накара да бъдете по-любопитни към българското минало.

24.06.2019/18:51

Четох тези дни два поръчкови материала в две жълти издания. Няма да ги цитирам. Знам, че когато едновременно в две такива издания се появят два копирани материала, някой им е платил.

23.06.2019/17:15

Със сигурност повечето медии се контролират от милиардери. От Рупърт Мърдок до Си Нюхаус и Джеф Безос – много милиардери са собственици на вестници и списания.

22.06.2019/18:50

Над 1/3 от всички нарушения на свободата на медиите в Европа са били в югоизточната част на континента, като зад половината от тях стоят правителства, съобщават наблюдатели на състоянието на медийната свобода на конференция в Сараево на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), предаде Ройтерс.

21.06.2019/15:20

Френският фотограф Гийом Лебран представя свои кадри от Истанбул, София и Солун в столичната галерия "Синтезис". Това съобщиха домакините на събитието, което ще продължи от 25 юни до 20 юли.

20.06.2019/13:52
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Ситуацията със свободата на словото в България продължава да буди безпокойство, особено след поредицата от кадрови събития в най-голямата медийна групировка у нас – „Нова Броудкастинг Груп” ЕАД (НБГ).

05.06.2019 /18:25

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява цялата колегия със светлия празник на светите братя Кирил и Методий, дарили ни с азбука и с път към уникалното място на България в световната духовност и напредък. Мисията на всички хора на словото днес е то да остане непобедим лъч на правдата

24.05.2019 /00:22

Никоя епоха не е комфортна за журналиста, посветен на истината, а първата жертва на всяка диктатура е истината на върха на перото, се казва в адреса на държавния глава до СБЖ по случай по случай 175 години от началото на българската журналистика и 125 години от създаването на организирано журналистическо движение у нас.

22.05.2019 /17:31

 Мнения

Прочетох тия дни, че популярното предаване ще бъде излъчвано по БНТ до края на юни. След това излизало в летен отпуск. А продължаването му през есента не било сигурно – щяло да зависи от подписването на нов договор, от решението на новия директор на обществената ни телевизия и т.н.

30.05.2019 /13:51 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

На 22 май ще отбележим с шествие в София 175-ата годишнина на първото печатно периодично издание в България и 125-ата годишнина от началото на организираното журналистическо движение в нашата страна. Въпреки всичко, тази професия все още е жива и се бори за своята мисия!

13.05.2019 /14:52 | Автор: Петя Пейчева | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 31 гости

Бързи връзки