Журналисти от БНР дариха книжки на детското отделение в болница „Токуда“

22.05.2019 /18:34 | Източник: БНР Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Д-р Калин Лисички и журналистите от „Хоризонт“ Лъчезар Цветков, Диана Янкулова, Людмила Железова, Адриана Киселинчева и Росица Кавалджиева. Снимка: Ани Петрова/БНР

В навечерието на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май журналисти от БНР направиха пето поредно дарение от детски книжки, този път на детското отделение в болница „Токуда“.


Повече от 30 детски книжки с послания и автографи дариха на болните деца водещи и редактори в предаванията на програма „Хоризонт“ – „Нещо повече“ и „Каста дива“. 

„Всеки от нас поотделно се чувства малък, но когато много на брой малки зрънца добро се съберат заедно, можем да направим живота по-хубав“, каза Росица Кавалджиева, водещ на предаването за музикално-сценични изкуства и културен туризъм „Каста дива“. 

„В книжките, които избрахме, героите оздравяват и това е още един стимул за децата - да вярват, че след всяко лошо нещо, което им се случва, следват много добри неща“, каза Диана Янкулова, водещ на обзорното предаване „Нещо повече“. 

„Такива жестове се случват рядко“, посочи началникът на педиатрията д-р Калин Лисички: 

„Имаме и по-големи деца, които с удоволствие биха чели и разглеждали книжки, така че много благодаря за дарението, особено като имам предвид, че то е по случай може би най-българския празник 24 май“.

 

м.л.

Сподели в
 

Преподаватели на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ и експерти от практиката обучават спортни журналисти и спортисти да разпознават видовете агресия и зависимости при провеждане и отразяване н аспортни събития. В обучението участват 30 спортни репортери и спортисти на възраст до 29 години.

22.06.2019/18:48

От Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) и Софийския университет "Св. Климент Охридски" настояват медиите да бъдат по-внимателни, когато отразяват новини, свързани с деца.

22.06.2019/12:16

Програма „Хоризонт“ на Българското национално радио постигна през май най-високия пазарен дял за 2019 г. Стойностите са близо два пъти по-високи от тези през май 2018.

21.06.2019/18:11

Съветът за електронни медии (СЕМ) огласи имената на кандидатите, които са допуснати до последния етап от конкурса за генерален директор на Българското национално радио и Българската национална телевизия. От общо шестима кандидати до публично представяне на концепциите са допуснати петима от кандидатите за директор на БНР. От осемте кандидати за шеф на БНТ изискванията на закона и регулатора са изпълнили шестима от кандидатите.

21.06.2019/17:50

Съветът за електронни медии ще обяви допуснатите до изслушване кандидати за генерални директори на Българското национално радио и на Българската национална телевизия.

21.06.2019/09:47
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Ситуацията със свободата на словото в България продължава да буди безпокойство, особено след поредицата от кадрови събития в най-голямата медийна групировка у нас – „Нова Броудкастинг Груп” ЕАД (НБГ).

05.06.2019 /18:25

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява цялата колегия със светлия празник на светите братя Кирил и Методий, дарили ни с азбука и с път към уникалното място на България в световната духовност и напредък. Мисията на всички хора на словото днес е то да остане непобедим лъч на правдата

24.05.2019 /00:22

Никоя епоха не е комфортна за журналиста, посветен на истината, а първата жертва на всяка диктатура е истината на върха на перото, се казва в адреса на държавния глава до СБЖ по случай по случай 175 години от началото на българската журналистика и 125 години от създаването на организирано журналистическо движение у нас.

22.05.2019 /17:31

 Мнения

Прочетох тия дни, че популярното предаване ще бъде излъчвано по БНТ до края на юни. След това излизало в летен отпуск. А продължаването му през есента не било сигурно – щяло да зависи от подписването на нов договор, от решението на новия директор на обществената ни телевизия и т.н.

30.05.2019 /13:51 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

На 22 май ще отбележим с шествие в София 175-ата годишнина на първото печатно периодично издание в България и 125-ата годишнина от началото на организираното журналистическо движение в нашата страна. Въпреки всичко, тази професия все още е жива и се бори за своята мисия!

13.05.2019 /14:52 | Автор: Петя Пейчева | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 31 гости

Бързи връзки