Начало
 
 

БТВ сатирично поглежда към евроизборите

27.05.2019 /18:50 | Източник: btvnovinite.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Рубриката "Аз, репортерът"

В деня на изборите за Европейски парламент социалните мрежи прегряха. Събрахме част от най-интересни коментари в мрежата, посочват от телевизията.

Радан Кънев сподели, че с изненада е открил, че в полето с преференциалния вот е допусната техническа грешка; първото му име е изпуснато, написани са само бащиното и фамилното му име.

След проверка се оказа, че това е единичен случай от една секция в Добрич.

Още един сигнал за нарушение - и на тези избори се появява познатият феномен мъртви души. Потребител на Фейсбук публикува част от избирателен списък, в който е открил името на починалия си баща.

Журналистът Васко Мавриков се пошегува с данните на социолозите за изборните резултати като написа "Разбрах кой е третият пол - екзит.

Христо Комарницки вече публикува карикатурата си за евровота. Главните действащи лица лесно се разпознават, а коментарът са думите на премиера Борисов от интервюто му пред bTV "Пак набих бартчедите".

И вие може да пращате вашите сигнали - на имейла ни, в социалните мрежи и в платформата "Аз, репортерът", допърват от БТВ.


 

Сподели в
 

Високопоставен европейски наблюдател повдигна сериозни опасения за полицейското разследване на смъртта на малтийската журналистка Дафне Каруана Галиция.

17.10.2019/15:25

Като цяло нашата професия изключително девалвира в последните години. Благодарение и на нас, може би, защото проявяваме прекалена поносимост и толерантност към уродливите явления.

16.10.2019/16:51

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) отчете "ясно изразено медийно пристрастие, както и риторика на нетърпимост" на политици в предизборната кампания и на парламентарните избори в Полша, но като цяло организацията смята, че вотът е преминал добре, информира АП.

15.10.2019/16:52

“Слезеш ли от екрана, след три дни са те забравили”. Бригита Чолакова често казва тези думи и в приятелска компания, и на живо от екрана на БНТ.

14.10.2019/16:52

Журналистите от френския "Монд" вече могат да избират кой да купува акции от вестника им – след публична битка със собствениците заради намесата на противоречив чешки магнат, пише Columbia Journalism Review.

13.10.2019/14:35
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

11.10.2019 /20:57

Европейската федерация на журналистите (ЕФЖ) и Международната федерация на журналистите (МФЖ) се присъединяват към своята партньорска организация - Съюза на българските журналисти (СБЖ), в изразяването на подкрепа за журналистите от Българското национално радио (БНР), които са подложени на натиск от своето ръководство, посочва на сайта си ЕФЖ.

29.09.2019 /11:49

УС на СБЖ изразява категоричната си позиция в подкрепа на журналистите от БНР и настоява да бъде прекратен договорът за управление на генералния директор на БНР Светослав Костов във връзка с извършените груби административни нарушения, накърняващи свободата на словото, националната сигурност и изпълнението на лиценза на програма „Хоризонт“. Настояваме СЕМ да освободи от длъжност и членовете на УС на БНР.

20.09.2019 /17:22

 Мнения

Мнение на един очевидец от „кухнята” на нашумялата футболна среща на стадион „Васил Левски”

17.10.2019 /20:41 | Източник: СБЖ

Оставка или остава? И днешното заседание на СЕМ не реши категорично каква ще е съдбата на шефа на БНР Светослав Костов

27.09.2019 /20:44 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 61 гости

Бързи връзки