Журналистът Божидар Николов представя днес книга

04.06.2019 /09:04 | Автор : Боряна Димитрова, Търговище | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Божидар Николов от 55 г. се занимава с писане

С 20 личности от Търговище и страната "среща" читателя журналистът Божидар Николов в новата си книга. Тя е озаглавена "Срещи, спомени, таланти" и ще бъде представена на 4 юни.

Авторът Божидар Николов  цял живот се занимава с журналистическа, писателска и обществено полезна дейност.

Книгата представя авторските впечатления на Николов за личности от най-новата ни история. Поместени са интервюта, очерци и журналистически статии, подготвяни в професионалния му път. В съавторство с интелектуалци от града и страната той допълва образа на своите герои.

Между личностите в "Срещи, спомени, таланти" са имената на писателите Стефан Цанев и Йордан Радичков, актьорът Васил Михайлов, проф. Ганчо Папуров, проф. Димитър Чолаков, Владимир Висоцки и др.

В книгата му се открояват и творци с особено значими постижения и заслуги за развитието, утвърждаването и популяризирането на културата и изкуството в Търговище и в страната като "Заслужилият артист на България" Райна Минева, неизмеримо талантливия актьор Милко Никодимов, художникът от Божица Янаки Манасиев и т.н. Тук са намерили място и утвърдени в икономиката на Търговищкия регион лица.

Паралелно с пряката си журналистическа работа Божидар Николов пише разкази, есета, миниатюри и др. През 2002 г. издаде първия си сборник разкази "Кукерски времена". През 2016 г. от печат излезе "Душата ми - антена" - сборник с къси разкази, импресии, миниатюри и есета. Има издадена и книжка с приказки за деца.

Домакин на творческата среща "Автори и личности" ще бъде регионалната библиотека "П. Стъпов" в областния град. 


 

Сподели в
 

На среща със студенти и преподаватели от Факултета по журналистика на Софийския университет генералният директор на Дойче веле Петер Лимбург определи ситуацията в БНР като класически пример какво се случва, когато се смесят ролите на журналистите и политиците:

17.10.2019/09:04

Само свободни и независими от политическо и икономическо влияние медии могат да се противопоставят на опасни процеси, които застрашават демокрацията.

16.10.2019/09:03

В личната вендета на лидера на "Атака", понастоящем и кандидат за кмет на София - Волен Сидеров, с Българската национална телевизия (БНТ) е на път да бъде въвлечено и цялото Народно събрание.

15.10.2019/09:02

В Турция са арестували кореспондента на дубайската телевизия "Ал Арабия" Зейдан Зенглу във връзка с работата му по отразяване на турската военна операция "Извор на мира" в Сирия, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на сайта на телевизията.

14.10.2019/09:01

“Фондация за активно развитие на уеб“ удължава срока за регистрация в конкурса Сайт на годината. Поради големия интерес към единствената българска надпревара за уеб проекти регистрации ще се приемат до 14 октомври, включително.

13.10.2019/09:07
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

11.10.2019 /20:57

Европейската федерация на журналистите (ЕФЖ) и Международната федерация на журналистите (МФЖ) се присъединяват към своята партньорска организация - Съюза на българските журналисти (СБЖ), в изразяването на подкрепа за журналистите от Българското национално радио (БНР), които са подложени на натиск от своето ръководство, посочва на сайта си ЕФЖ.

29.09.2019 /11:49

УС на СБЖ изразява категоричната си позиция в подкрепа на журналистите от БНР и настоява да бъде прекратен договорът за управление на генералния директор на БНР Светослав Костов във връзка с извършените груби административни нарушения, накърняващи свободата на словото, националната сигурност и изпълнението на лиценза на програма „Хоризонт“. Настояваме СЕМ да освободи от длъжност и членовете на УС на БНР.

20.09.2019 /17:22

 Мнения

Мнение на един очевидец от „кухнята” на нашумялата футболна среща на стадион „Васил Левски”

17.10.2019 /20:41 | Източник: СБЖ

Оставка или остава? И днешното заседание на СЕМ не реши категорично каква ще е съдбата на шефа на БНР Светослав Костов

27.09.2019 /20:44 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 53 гости

Бързи връзки