Журналистът Божидар Николов представя днес книга

04.06.2019 /09:04 | Автор : Боряна Димитрова, Търговище | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Божидар Николов от 55 г. се занимава с писане

С 20 личности от Търговище и страната "среща" читателя журналистът Божидар Николов в новата си книга. Тя е озаглавена "Срещи, спомени, таланти" и ще бъде представена на 4 юни.

Авторът Божидар Николов  цял живот се занимава с журналистическа, писателска и обществено полезна дейност.

Книгата представя авторските впечатления на Николов за личности от най-новата ни история. Поместени са интервюта, очерци и журналистически статии, подготвяни в професионалния му път. В съавторство с интелектуалци от града и страната той допълва образа на своите герои.

Между личностите в "Срещи, спомени, таланти" са имената на писателите Стефан Цанев и Йордан Радичков, актьорът Васил Михайлов, проф. Ганчо Папуров, проф. Димитър Чолаков, Владимир Висоцки и др.

В книгата му се открояват и творци с особено значими постижения и заслуги за развитието, утвърждаването и популяризирането на културата и изкуството в Търговище и в страната като "Заслужилият артист на България" Райна Минева, неизмеримо талантливия актьор Милко Никодимов, художникът от Божица Янаки Манасиев и т.н. Тук са намерили място и утвърдени в икономиката на Търговищкия регион лица.

Паралелно с пряката си журналистическа работа Божидар Николов пише разкази, есета, миниатюри и др. През 2002 г. издаде първия си сборник разкази "Кукерски времена". През 2016 г. от печат излезе "Душата ми - антена" - сборник с къси разкази, импресии, миниатюри и есета. Има издадена и книжка с приказки за деца.

Домакин на творческата среща "Автори и личности" ще бъде регионалната библиотека "П. Стъпов" в областния град. 


 

Сподели в
 

ЕС предоставя 4,175 млн. евро в подкрепа на свободата на медиите и разследващата журналистика, съобщи Европейската комисия в Брюксел.

19.07.2019/09:05

Прокуратурата повдигна обвинение на председателя на гражданското сдружение „Боец” Георги Георгиев за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди на двама души от екип на Канал 3.

18.07.2019/18:53

Изложбата се открива на 18 юли от 19 ч. в "Зали за съвременно изкуство Баня Старинна" и включва няколко серии от широкоформатни и миниатюрни фотографии - портрети на именитата актриса Златина Тодева и режисьора Марий Росен.

18.07.2019/09:04

Базираната във френския град Лил информационна мрежа за платена телевизия Евронюз (Euronews) и сръбската медийна група HD-WIN подписаха споразумение за сътрудничество.

17.07.2019/09:03

Още когато трябваше да бъдат номинирани кандидати за член на Съвета за електронни медии, честно казано, това беше направено „на бърза ръка“.

16.07.2019/09:02
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Ситуацията със свободата на словото в България продължава да буди безпокойство, особено след поредицата от кадрови събития в най-голямата медийна групировка у нас – „Нова Броудкастинг Груп” ЕАД (НБГ).

05.06.2019 /18:25

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява цялата колегия със светлия празник на светите братя Кирил и Методий, дарили ни с азбука и с път към уникалното място на България в световната духовност и напредък. Мисията на всички хора на словото днес е то да остане непобедим лъч на правдата

24.05.2019 /00:22

Никоя епоха не е комфортна за журналиста, посветен на истината, а първата жертва на всяка диктатура е истината на върха на перото, се казва в адреса на държавния глава до СБЖ по случай по случай 175 години от началото на българската журналистика и 125 години от създаването на организирано журналистическо движение у нас.

22.05.2019 /17:31

 Мнения

Прочетох тия дни, че популярното предаване ще бъде излъчвано по БНТ до края на юни. След това излизало в летен отпуск. А продължаването му през есента не било сигурно – щяло да зависи от подписването на нов договор, от решението на новия директор на обществената ни телевизия и т.н.

30.05.2019 /13:51 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

На 22 май ще отбележим с шествие в София 175-ата годишнина на първото печатно периодично издание в България и 125-ата годишнина от началото на организираното журналистическо движение в нашата страна. Въпреки всичко, тази професия все още е жива и се бори за своята мисия!

13.05.2019 /14:52 | Автор: Петя Пейчева | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 15 гости

Бързи връзки