Антон Хекимян: Свободно избрах професията си

08.06.2019 /09:06 | Автор : Румяна Лечева, Стара Загора | Източник: БТА Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Антон Хекимян работи в екипа на "Тази сутрин" в bTV

Семейството ме научи да уважавам всеки един човек, даде ми шанс свободно да избера професията, на която да се посветя, каза в Стара Загора журналистът.

Вярващ християнин съм, имам моя молитва, а Църквата ме научи на общност, добави Антон Хекимян.

Разказа още за топлото чувство, което го изпълва в някое малко гръцко селце, когато сутрин в 9.30 ч. всички се събират в черквата; после всички се веселят, и млади, и стари. Иска му се и у нас да бъде така.

Годините като репортер са го научили на дисциплина. "Телевизионният екран е като лупа, когато се появиш на екран, трябва да покажеш, че добре си се подготвил", посочи той. Сега си лягам в полунощ и ставам в 5.00 ч., готвя се за всяко едно интервю много внимателно и отговорно.

Няколко десетки старозагорци и зам.-кметът на общината Ваня Сотирова се включиха в традиционната месечна дискусия "Среща с известни земляци", която организира община Стара Загора и сайтът Долап.бг. Дискусиите са посветени на 140 години от възстановяването на Стара Загора, което ще се отбележи на 5 октомври.

Свързани:   Антон Хекимян е сред носителите на IX награди "Свети Влас"

Носител на голямата награда за телевизионна журналистика и публицистика „Свети Влас“ за 2019 г. е Антон Хекимян. Той получава приза заради всекидневното отстояване на високи професионални критерии.
Дата: 02.06.2019


 

Сподели в
 

Пиесата „Две бучки лед“ на зам.-главния редактор на програма „Христо Ботев“ и колумнист-сатирик на в. „Сега“ Весел Цанков със сигурност би изненадала онези, които го познават само в амплоато му на хуморист и шегаджия.

18.08.2019/09:07

Поетът Недялко Йорданов публикува позицията си по случая със сайта „Биволъ“. Медията, собственост на сина на поета – Асен Йорданов, бе замесена от прокуратурата като съпричастна към хакерската атака срещу НАП и изтеклите лични данни на милиони българи.

17.08.2019/09:06

На четирима заподозрени в убийството на словашкия разследващ журналист Ян Куцяк и годеницата му бяха повдигнати нови обвинения в поръчване на убийствата на двама прокурори и един адвокат, съобщи словашката полиция, цитирана от Ройтерс.

16.08.2019/09:05

През 2019-а Радио Варна предлага на слушателите всеки месец специални празнични събития - концерти, изложби, изнесени студиа - по повод своя юбилей.

15.08.2019/09:04

Изявлението на Зоран Заев, че "няма да позволи няколко престъпници, един суетен журналист и педераст да свалят правителството", предизвика реакции от партии, журналистически сдружения, регулаторния орган за медиите, неправителствени организации, както и коментари в социалните мрежи.

14.08.2019/18:40
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Становищата и изявите на прокурорски среди и организации, включително и лично на единствения кандидат за нов главен прокурор, насочени срещу критични медийни публикации относно процесите около избора за този ключов пост, подхранват още повече съществуващото обществено безпокойство за устоите на демократичната и правова държава у нас, сочи в своя декларация УС на СБЖ.

09.08.2019 /14:20

В своя декларация УС на СБЖ напомня, че с този избор е нарушен член 25 от Закона за радио и телевизия, в който съществува изискване за професионален опит, обществен авторитет и професионално признание на членовете на СЕМ. Същото изискване съществува и в Закона за хармонизация на българското и европейското законодателство.

22.07.2019 /19:39

Ситуацията със свободата на словото в България продължава да буди безпокойство, особено след поредицата от кадрови събития в най-голямата медийна групировка у нас – „Нова Броудкастинг Груп” ЕАД (НБГ).

05.06.2019 /18:25

 Мнения

В тия редове няма да прочетете и дума за частните телевизии и радиостанции. Те си имат чорбаджии и – решат ли – могат да си излъчват каквито щуротии им хрумнат. Най-страховитото, което може да ги сполети, е да платят някой и друг лева глоба...

31.07.2019 /18:28 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Като тазгодишна носителка на това отличие, връчвано от БСП, недоумявам от последвала статия срещу мен от ръководните среди на същата партия. В нея думите ми след моето награждаване са изопачени, а казаното от мен е определено като „провокация”. Само защото съм посмяла откровено да споделя свое мнение за важни обществени процеси. А уж точно заради това са ме наградили...

31.07.2019 /11:42 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 9 гости

Бързи връзки