Тръмп превръща медиите в немислещи клюкарки

30.06.2019 /17:15 | Източник: pogled.info Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Тръмп е най-коментираният в медиите президнт на САЩ

Доналд Тръмп публикува в Twitter видео, че ще остане президент завинаги. Въпреки че комичният характер на видеото е очевиден, американските медии, лишени от чувство за хумор, представят това като зловещо предупреждение, отбелязва водещият на Fox News Грег Гатфелд.

Ето ви една теория:

В повечето състезания печели отборът, който повече се весели. А този, който губи чувство за хумор, губи. Точка. Например в петък президентът Тръмп публикува мем, предсказващ, че той ще бъде президент вечно.

Да, така беше! Нормалните хора, т.е. хората, които не работят в медиите и следователно не са обект на ирационални натрапчиви идеи, видяха в това непринуден тролинг, който се подиграваше с раздразнените критики на Тръмп. Като този човек:

Уйлям Мар, комедиен актьор: Ако Тръмп, загуби, няма да си тръгне. Казах това, преди да бъде избран: Но той беше комик. Някога. Това е очевидно до болка. Но медиите все още предават шегите на Тръмп като зловещи предупреждения.

Ето едно заглавие на Mediaite, което крещи: „Тръмп публикува в Twitter безумно видео, заплашвайки да остане завинаги резидент.“ "Заплашвайки", що за глупак пише това? Трудно е да се каже: целият им щат са такива.

Все чакам техните разобличителни репортажи за това защо пилето пресече улицата. Или дали времето лети, ако подхвърлите часовника. Как тези хора са станали такива – ще се възползваме от медицинския термин - тъпи?

Е, след като медиите се скриха зад журналистиката, сега те са само дежурни в училище и немислещи клюкарки. Тяхната работа сега се свежда до викане: “Вижте какво каза някой по телевизията! Това е шега - но не и за нас!"

Почти никога не стават от леглото. Работните им униформи са спортни панталони и отворена халати за баня. Но това са днешните медии, правещи репортажи за вас, когато се шегувате с тях. (Със съкращения)


 

Сподели в
 

Премиерата на книгата „ГРАДЪТ – поезия и фотография“ и откриването на фотоизложбата ще се състоят в навечерието на Световния ден на фотографията, на 18 август 2019 г. от 19.00 часа в Народно читалище “Просвета 1888” в Поморие.

17.08.2019/17:15

Ако оставим настрана най-безумните публикации, свързани с "кемтрейлс" и не!кацането на Луната, социалните медии днес не само че не са ограничени, но стават поле за изява на нови конспиративни и "научни" теории.

16.08.2019/16:51

Младежите днес предпочитат да получават информация за новини и събития през YouTube и социалните медии вместо през новинарски агенции и утвърдени канали на информация, заключава ново проучване.

15.08.2019/16:53

ТВ Водеща: Ето че първата тема днес за жалост е свързана с африканската чума. Засегнати са десетки хиляди глави, ако за прасетата може да се каже така.

13.08.2019/18:52

Прессекретарят на китайското външно министерство Хуа Чунинг посъветва колегата си от Държавния департамент Морган Ортагус да размишлява над изявленията си, а не да атакува с обвинения в опит да прикрие намесата на САЩ в Хонконг.

12.08.2019/18:52
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Становищата и изявите на прокурорски среди и организации, включително и лично на единствения кандидат за нов главен прокурор, насочени срещу критични медийни публикации относно процесите около избора за този ключов пост, подхранват още повече съществуващото обществено безпокойство за устоите на демократичната и правова държава у нас, сочи в своя декларация УС на СБЖ.

09.08.2019 /14:20

В своя декларация УС на СБЖ напомня, че с този избор е нарушен член 25 от Закона за радио и телевизия, в който съществува изискване за професионален опит, обществен авторитет и професионално признание на членовете на СЕМ. Същото изискване съществува и в Закона за хармонизация на българското и европейското законодателство.

22.07.2019 /19:39

Ситуацията със свободата на словото в България продължава да буди безпокойство, особено след поредицата от кадрови събития в най-голямата медийна групировка у нас – „Нова Броудкастинг Груп” ЕАД (НБГ).

05.06.2019 /18:25

 Мнения

В тия редове няма да прочетете и дума за частните телевизии и радиостанции. Те си имат чорбаджии и – решат ли – могат да си излъчват каквито щуротии им хрумнат. Най-страховитото, което може да ги сполети, е да платят някой и друг лева глоба...

31.07.2019 /18:28 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Като тазгодишна носителка на това отличие, връчвано от БСП, недоумявам от последвала статия срещу мен от ръководните среди на същата партия. В нея думите ми след моето награждаване са изопачени, а казаното от мен е определено като „провокация”. Само защото съм посмяла откровено да споделя свое мнение за важни обществени процеси. А уж точно заради това са ме наградили...

31.07.2019 /11:42 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 22 гости

Бързи връзки