Начало
 
 

Майката на „Ева” Милена Попова напуска списанието

05.07.2019 /12:00 | Източник: 24 часа Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Милена Попова работи 20 години и 7 месеца за „Ева”

Списание “Ева” е без главен редактор, след като Милена Попова, която е и създателка на най-известното женско издание, напусна в началото на юли. Заедно с нея от изданието си тръгва и артдиректорката му Биляна Савова.

Каква е причината за промените, засега не е ясно. Списанието се издава от “Атика Ева медия груп” - гръцка компания, в която миноритарният дял от 40% се държи от “Нова Броудкастинг груп”. Според служители решението е взето именно от гръцките собственици.

“Ева” продължава пътя си напред. Ще става по-интересно, по-съвременно, по-технологично, без да разрушаваме това, което е постигнато от екипа през всичките тези години.

Брандът “Ева” на практика е най-силният сред женските издания”, каза пред “24 часа” Деница Димитрова, която е изпълнителен директор на “Атика Ева медия груп”.

Никой от екипа на “Ева” не дава детайли за раздялата, но редакционните слухове насочват точно към гръцките собственици от “Атика”, чието дистанционно управление от Атина изнервило журалисти и началници в женската библия.

Ваня Шекерова засега остава    

Според служители в компанията обаче причината била отказът от всякаква промяна на списанието. Екипът нямал интерес да създава съвременни иновативни проекти, докато издателите настоявали за нови идеи и платформи за разпространение на съдържанието.

Преди 20 години Милена Попова създаде изданието и беше неразделна част от него, но на рождения си ден - 1 юли, си тръгна. Направи го по-малко от три часа след като сподели във фейсбук профила си публикацията на артдиректора на “Ева” Биляна Савова, в която тя обяснява, че се разделя с екипа.

Биляна Савова също не посочва мотиви за напускането, като допълва: “Няма да ви занимавам с причините и с това, което се случва в медийната групировка, в която любимата ми EVA се опитва да живее и да диша в последните няколко години... И въпреки тъгата смятам, че всичко, което се случва, е за добро...”

Самата Милена Попова пише едно изречение над публикацията на колежката си: “И аз така”.

В “Ева” остава обаче зам.-главният редактор Ваня Шекерова. “Не бих коментирала техните решения и техните мотиви за напускането. Те са лични и само те могат да го направят. Чувствам се длъжна може би аз да напиша един пост, че оставам заедно с колегите и продължаваме да вървим по пътя, по който сме тръгнали”.


 

Сподели в
 

Здравният репортер на "Хоризонт" Гергана Хрисчева получи годишната награда за радиожурналистика „Даниела Сеизова - в името на живота“ на Фондация „Български пациентски форум“.

06.12.2019/18:51

Генералният секретар на „Репортери без граници” Кристоф Делоар и ръководителката на бюрото за Балканите Полин Адес-Мевел се срещнаха с премиера Бойко Борисов на 3 декември. Георги Готев разговаря с Адес-Мевил.

06.12.2019/12:00

Някои детайли около убийството на Дафне Галиция са ужасяващи. Приличат на история от филм за мафията. Уликите водят пряко към малтийския премиер Джоузеф Мускат и най-близкото му обкръжение.

05.12.2019/12:00

След като предаването ”Открито” бе цензурирано от генералния директор на БНТ, поради което водещата Валя Ахчиева беше принудена да напусне обществената телевизия, Кошлуков посегна на изкуството и културата, зачерквайки ”Нощни птици”.

04.12.2019/18:53

Предизборният щаб на президента на САЩ Доналд Тръмп няма да издава акредитации на журналисти на агенция Блумбърг, обвинявайки ги в пристрастие при отразяването на кандидатпрезидентската кампания преди изборите през 2020 г., предаде ДПА.

04.12.2019/12:00

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Най-сложно е да се открият точните хора, които да работят като едно цяло, но когато това се случи, екипът става двигател на успеха, убедена е счетоводителката, смело поела менидъжрството в производството на качествено журналистическо издание

02.12.2019 /18:22 | Автор: Диана Юсколова | Източник: СБЖ

Преди дни в НДК поетесата и журналистка Надежда Захариева поднесе на гостите си „Душа-та (си) на длан“, като изневери на това, че на жена не се казват годините, и сподели, че е напълнила вече 75-те. Пълният с много поезия, усмивки, приятелска топлина и настроение празник беше организиран от Народно читалище „Д-р Петър Берон 1926“. Известни поп изпълнители поздравиха рожденичката и наляха допълнително празнична атмосфера в залата.

29.11.2019 /08:00 | Автор: Розалина Евдокимова

Тази година наградата на СБЖ за книга получи поетесата и журналистка Ирина Александрова. Тя я е посветила на големия български журналист Данаил Крапчев и неговия вестник „Зора“, който мнозина наричат българския „Таймс“.

28.11.2019 /15:46 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

И тъй като след местните избори на новинарския хоризонт се очертава друга тема,ангажираща вниманието несамо на медиите, но и на драгия електорат - 30 години от старта на т. нар. преход, то приятно бяхме изненадани, че на 7 ноември по книжарниците ще се появи новата книга на колегата ни Калин Тодоров „Зад завесата на прехода”, която е своеобразно продължение на заслужилата голям интерес негова предишна книга „Зад завесата на соца”.

05.11.2019 /10:54 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Преди почти 50 лета старата редакция на единствения тогава търновски вестник – „Борба” бе в също тъй стара къща на Главната улица. Точно срещу сегашния Театър „Константин Кисимов”. Там – в стая, обърната с очите на прозорците си на север, бе отделът „Култура и изкуство”.

02.12.2019 /14:48 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Щрихи към портрета на журналиста с три очи и една акредитационна карта на „Дума“ - фотожурналиста Христо Събев Христов

04.11.2019 /20:26 | Автор: Денчо Владимиров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Съюзът ни е съорганизатор на проявите по повод юбилея, който ще бъде отбелязан на 7 декември т.г. с поднасяне на цветя пред паметника на безсмъртния поет, със среща в СБЖ с негови чуждестранни издатели и преводачи, с изложба в къщата-музей на ул. „Ангел Кънчев” и с концерт в НДК под патронажа на президента Румен Радев

02.12.2019 /20:39

Премиер, министър, кмет демонстративно затварят устата на журналисти, изпълняващи служебните си задължения и обществената си функция да задават въпроси по важни теми. „На тъмно” се готвят и мащабни промени в медийното законодателство. Явно „онези горе” искат да са недосегаеми за контрола на „онези долу”. Докога гражданите ще търпят това, пита председателят на СБЖ Снежана Тодорова

20.11.2019 /19:46

В свое поздравително писмо по повод Деня на будителите ръководството на МФЖ приветства усилията и инициативите на СБЖ в защита на професионалните и социални права на българските журналисти.

03.11.2019 /20:40

 Мнения

Свободата не е привилегия. Свободата е необходимост. Свободата на словото, на медиите е първата потребност, първото условие на демократичната система за всяко общество. Свободата да питаш, но и да отговаряш.

18.11.2019 /21:09 | Автор: Георги Калагларски | Източник: СБЖ

Моделът на финансирането на БНТ и БНР, заложен в Закона за радиото и телевизията, се нуждае от съществена промяна. Сериозни дефицити се наблюдават и в сегашния модел на управление на обществените медии.

17.11.2019 /18:48 | Автор: Маргарита Пешева | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 29 гости

Бързи връзки