Майката на „Ева” Милена Попова напуска списанието

05.07.2019 /12:00 | Източник: 24 часа Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Милена Попова работи 20 години и 7 месеца за „Ева”

Списание “Ева” е без главен редактор, след като Милена Попова, която е и създателка на най-известното женско издание, напусна в началото на юли. Заедно с нея от изданието си тръгва и артдиректорката му Биляна Савова.

Каква е причината за промените, засега не е ясно. Списанието се издава от “Атика Ева медия груп” - гръцка компания, в която миноритарният дял от 40% се държи от “Нова Броудкастинг груп”. Според служители решението е взето именно от гръцките собственици.

“Ева” продължава пътя си напред. Ще става по-интересно, по-съвременно, по-технологично, без да разрушаваме това, което е постигнато от екипа през всичките тези години.

Брандът “Ева” на практика е най-силният сред женските издания”, каза пред “24 часа” Деница Димитрова, която е изпълнителен директор на “Атика Ева медия груп”.

Никой от екипа на “Ева” не дава детайли за раздялата, но редакционните слухове насочват точно към гръцките собственици от “Атика”, чието дистанционно управление от Атина изнервило журалисти и началници в женската библия.

Ваня Шекерова засега остава    

Според служители в компанията обаче причината била отказът от всякаква промяна на списанието. Екипът нямал интерес да създава съвременни иновативни проекти, докато издателите настоявали за нови идеи и платформи за разпространение на съдържанието.

Преди 20 години Милена Попова създаде изданието и беше неразделна част от него, но на рождения си ден - 1 юли, си тръгна. Направи го по-малко от три часа след като сподели във фейсбук профила си публикацията на артдиректора на “Ева” Биляна Савова, в която тя обяснява, че се разделя с екипа.

Биляна Савова също не посочва мотиви за напускането, като допълва: “Няма да ви занимавам с причините и с това, което се случва в медийната групировка, в която любимата ми EVA се опитва да живее и да диша в последните няколко години... И въпреки тъгата смятам, че всичко, което се случва, е за добро...”

Самата Милена Попова пише едно изречение над публикацията на колежката си: “И аз така”.

В “Ева” остава обаче зам.-главният редактор Ваня Шекерова. “Не бих коментирала техните решения и техните мотиви за напускането. Те са лични и само те могат да го направят. Чувствам се длъжна може би аз да напиша един пост, че оставам заедно с колегите и продължаваме да вървим по пътя, по който сме тръгнали”.


 

Сподели в
 

Едно число, а именно 111, ми е любимо, защото то е напълно фалшиво като опит за измерване на нещо, описано по-долу. Това било мястото на България по свобода на словото в света според групировката „Репортери без граници“.

19.08.2019/12:00

Премиерата на най-новата книга на журналистката Мариана Праматарова ще се състои на 18 август в Експозиционен център "Флора", съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

18.08.2019/15:45

Експозицията, подредена в Шиндаровата Арт къща, представя фотоси от книгата на Румяна Николова и Николай Генов „Българската съкровищница“.

18.08.2019/12:17

„Много обичам да пътувам, правя това 30 и няколко години, но не мога да живея другаде освен в България“. Признанието е на Симеон Идакиев, журналист, документалист, автор на десетки филми за различни места по света.

17.08.2019/12:26

Конкурсът е отворен за всички професионалисти и любители фотографи, които са навършили пълнолетие в своята юрисдикция по местоживеене към момента на кандидатстването.

16.08.2019/18:53
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Становищата и изявите на прокурорски среди и организации, включително и лично на единствения кандидат за нов главен прокурор, насочени срещу критични медийни публикации относно процесите около избора за този ключов пост, подхранват още повече съществуващото обществено безпокойство за устоите на демократичната и правова държава у нас, сочи в своя декларация УС на СБЖ.

09.08.2019 /14:20

В своя декларация УС на СБЖ напомня, че с този избор е нарушен член 25 от Закона за радио и телевизия, в който съществува изискване за професионален опит, обществен авторитет и професионално признание на членовете на СЕМ. Същото изискване съществува и в Закона за хармонизация на българското и европейското законодателство.

22.07.2019 /19:39

Ситуацията със свободата на словото в България продължава да буди безпокойство, особено след поредицата от кадрови събития в най-голямата медийна групировка у нас – „Нова Броудкастинг Груп” ЕАД (НБГ).

05.06.2019 /18:25

 Мнения

В тия редове няма да прочетете и дума за частните телевизии и радиостанции. Те си имат чорбаджии и – решат ли – могат да си излъчват каквито щуротии им хрумнат. Най-страховитото, което може да ги сполети, е да платят някой и друг лева глоба...

31.07.2019 /18:28 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Като тазгодишна носителка на това отличие, връчвано от БСП, недоумявам от последвала статия срещу мен от ръководните среди на същата партия. В нея думите ми след моето награждаване са изопачени, а казаното от мен е определено като „провокация”. Само защото съм посмяла откровено да споделя свое мнение за важни обществени процеси. А уж точно заради това са ме наградили...

31.07.2019 /11:42 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 22 гости

Бързи връзки