Начало
 
 

Колежката Кристи Петрова се вживява в тв сериалите

22.07.2019 /16:25 | Източник: Политика Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Кристи Петрова води културната рубрика на в. "Политика"

"Саманта Джоунс е гадина! Съвсем типично за нея. Можеше да не е толкова язвителна и груба", пише авторката в "Политика" Кристи Петрова и продължава: Ще се накефя, ако въпреки всичко се стигне до продължение на „Сексът и градът” и нея я няма в него. Така й се пада!

Тя не ми е любимка и няма да ми липсва в продължението. Олицетворява всичко, което не харесвам в жените. Арогантна, перверзна и нагла. Ким Катрал се е справила чудесно с ролята, щом е пробудила такава антипатия у един заклет фен на подобни женски бози.  

„Сексът и градът”, „Отчаяни съпруги”, „Стъпка по стъпка”... Ако някой каже, че последният сериал не е чак толкова женски, тутакси ще му оскубя перуката. Не са много мъжете, които ще си причинят този сериал доброволно. Дори и хуморът в него е женски. Не като в „Женени с деца” – унисекс.  

Ако сценаристите и продуцентите са опрели до това, да зависят от капризите на Ким Катрал, която не понасяла екранната си приятелка Сара Джесика Паркър, и продължение няма да има, защото двете не могат да се дишат, значи нещо не е като хората.

Проблемът обаче е елементарен и може да се реши много бързо. Достатъчно е Саманта да заболее смъртоносно или самолетът да падне, докато тя прави френска любов на пилота. Само преди две седмици Кандис Бушнел разкри, че през август на бял свят излиза новият й роман Is There Still Sex in the City? (Има ли все още секс в града?) и че от продуцентската къща Paramount проявяват интерес да стъпят върху него за очакваното продължение.

Хората копнеят за „Игра на тронове”  

Не знам дали това намерение ще се реализира, но аз няма да губя време и при първа възможност ще прочета продължението, за да си го прожектирам в главата в образи и картини. Така както затичах да гледам предпремиерата на „Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта“ – продължението на „Дневникът на Бриджит Джоунс“ и на „Бриджит Джоунс: На ръба на разума“.  

Ако в продължаването на сериалите нямаше смисъл заради очакванията за провал, нямаше толкова хора да се подпишат под искането за презаснемане на последния сезон на „Игра на тронове”. Феновете тайничко се надяваха, че така ще се отвори вратата за още сезони.

Отвореният финал се корени дълбоко в детството. Неслучайно повечето приказки приключват по един и същ начин: „И те заживели щастливо...”. Който както иска да го разбира това. Не знам за вас, но на мен ми е крайно любопитно какво ще стане с Пепеляшка, когато балната й рокля се превърне в пеньоар или как ще се помирят, когато замери принца със стъклен чепик по време на семеен скандал.

Ако продължението на приказките провокира въображението, не виждам с какво сериалите и филмите са по-различни. И те заживели щастливо... А после? (Със съкращения)

Свързани:  Кристи Петрова: Лъжливите овчарчета пътуват

Някакъв тип, дето от години не е в активната журналистика, но много усърдно си води блог, в който ръси мъдри мисли и раздава съвети, тези дни бил на съвещание в чужбина. Няма лошо.
Дата: 07.04.2013


 

Сподели в
 

В Плевен бе открито третото издание на джаз фестивала AUTUMN JAZZ FEST - PLEVEN 2019. Той се организира и финансира от Община Плевен и е част от културния календар на общината.

14.09.2019/17:52

Ако до днес изразът „Американска мечта“ е така популярен в речника ни, то след днешното събитие можем да сме напълно сигурни, че все по-често ще срещаме „Китайска мечта“. Това се разбра на премиерата на новоизлязлата книга на издателска къща „Ентропи 1“ „По следите на древността. Световното културно и природно наследство в Китай“, с автор редакторът от Радио Китай за чужбина Дин Хао. Гости на премиерата бяха посланикът на КНР в България Дун Сяодзюн и първият секретар на посолството Ян Сюй.

11.09.2019/22:35

До сайта на СБЖ се получи становище на учителите от ФБ групите „Учители за силно българско образование“, „Педагози“ и "Класни ръководители", в които понастоящем членуват над 28 000 педагози, в което са изразили общото си становище по отношение на обсъжданите предложения за промени в ПМС №100/08.06.2018 г., отнасящо се за създаване и функциониране на механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

11.09.2019/18:31

Тази година деветият ден на септември развихри страстите български и вдигна градуса на смесените чувства към датата, която за едни е донесла свободата от фашизма, а за други е черен ден. Но както и да се мъчат да го представят, този 9 септември донесе една интересна проява в РКИЦ, където в Мраморната зала беше открита документалната изложба „Пътят към Победата: Историческите източници разказват“, която събра стотици софиянци и гости на града.

10.09.2019/16:26

Къдринка Къдринова ще разкаже за последното си пътуване до Острова на свободата, ще покаже видеозаписи и много снимки, ще информира за честването на 500-годишнината от основаването на Хавана. Срещата е на 10 септември от 14 ч. в Пресклуб „Журналист” в СБЖ, етаж 3

09.09.2019/11:06
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По повод ареста на фоторепортера Веселин Боришев при изпълнение на журналистическите му задължения и по повод кризисната ситуация около радиоводещата Силвия Великова, председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова настоява да бъде даден ход на внесените от над две години в НС предложения на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото, журналистическия труд и журналистическите права.

14.09.2019 /20:51

По повод ареста на бившия главен редактор на в. „Дума” Юрий Борисов на 9 септември и повдигнатото на 10 септември обвинение за шпионаж срещу бившия издател на същия вестник Николай Малинов, председателят на УС на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното:

10.09.2019 /20:13

В Деня на международната журналистическа солидарност председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова припомня заветите на чешкия журналист и антифашист, екзекутиран от Гестапо на 8 септември 1943 г., и апелира за единение на всички, на които са скъпи свободното слово, морала, хуманността и мира.

08.09.2019 /18:35

 Мнения

Справедлив, но едностранчив е гневът срещу премиера заради отвинтената апаратура, която да попречи на журналистите да задават въпроси на общата му пресконференция с новата шефка на ЕК. Гостенката е не по-малко оплескана от „любезността” на домакина. И тази дама ще брани свободата на словото в Брюксел?!

03.09.2019 /16:34 | Автор: Къдринка Къдринова

В тия редове няма да прочетете и дума за частните телевизии и радиостанции. Те си имат чорбаджии и – решат ли – могат да си излъчват каквито щуротии им хрумнат. Най-страховитото, което може да ги сполети, е да платят някой и друг лева глоба...

31.07.2019 /18:28 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 33 гости

Бързи връзки