Начало
 
 

Колежката Кристи Петрова се вживява в тв сериалите

22.07.2019 /16:25 | Източник: Политика Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Кристи Петрова води културната рубрика на в. "Политика"

"Саманта Джоунс е гадина! Съвсем типично за нея. Можеше да не е толкова язвителна и груба", пише авторката в "Политика" Кристи Петрова и продължава: Ще се накефя, ако въпреки всичко се стигне до продължение на „Сексът и градът” и нея я няма в него. Така й се пада!

Тя не ми е любимка и няма да ми липсва в продължението. Олицетворява всичко, което не харесвам в жените. Арогантна, перверзна и нагла. Ким Катрал се е справила чудесно с ролята, щом е пробудила такава антипатия у един заклет фен на подобни женски бози.  

„Сексът и градът”, „Отчаяни съпруги”, „Стъпка по стъпка”... Ако някой каже, че последният сериал не е чак толкова женски, тутакси ще му оскубя перуката. Не са много мъжете, които ще си причинят този сериал доброволно. Дори и хуморът в него е женски. Не като в „Женени с деца” – унисекс.  

Ако сценаристите и продуцентите са опрели до това, да зависят от капризите на Ким Катрал, която не понасяла екранната си приятелка Сара Джесика Паркър, и продължение няма да има, защото двете не могат да се дишат, значи нещо не е като хората.

Проблемът обаче е елементарен и може да се реши много бързо. Достатъчно е Саманта да заболее смъртоносно или самолетът да падне, докато тя прави френска любов на пилота. Само преди две седмици Кандис Бушнел разкри, че през август на бял свят излиза новият й роман Is There Still Sex in the City? (Има ли все още секс в града?) и че от продуцентската къща Paramount проявяват интерес да стъпят върху него за очакваното продължение.

Хората копнеят за „Игра на тронове”  

Не знам дали това намерение ще се реализира, но аз няма да губя време и при първа възможност ще прочета продължението, за да си го прожектирам в главата в образи и картини. Така както затичах да гледам предпремиерата на „Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта“ – продължението на „Дневникът на Бриджит Джоунс“ и на „Бриджит Джоунс: На ръба на разума“.  

Ако в продължаването на сериалите нямаше смисъл заради очакванията за провал, нямаше толкова хора да се подпишат под искането за презаснемане на последния сезон на „Игра на тронове”. Феновете тайничко се надяваха, че така ще се отвори вратата за още сезони.

Отвореният финал се корени дълбоко в детството. Неслучайно повечето приказки приключват по един и същ начин: „И те заживели щастливо...”. Който както иска да го разбира това. Не знам за вас, но на мен ми е крайно любопитно какво ще стане с Пепеляшка, когато балната й рокля се превърне в пеньоар или как ще се помирят, когато замери принца със стъклен чепик по време на семеен скандал.

Ако продължението на приказките провокира въображението, не виждам с какво сериалите и филмите са по-различни. И те заживели щастливо... А после? (Със съкращения)

Свързани:  Кристи Петрова: Лъжливите овчарчета пътуват

Някакъв тип, дето от години не е в активната журналистика, но много усърдно си води блог, в който ръси мъдри мисли и раздава съвети, тези дни бил на съвещание в чужбина. Няма лошо.
Дата: 07.04.2013


 

Сподели в
 

Започва Осмият национален конкурс за поезия "Дамян Дамянов". Това съобщиха организаторите от община Сливен, в партньорство с Издателска къща "Жажда".

20.01.2020/13:53

На 19 януари 2020 г. на 87-годишна възраст е починал световноизвестният български математик акад. Благовест Сендов.Той беше изтъкнат държавник и общественик. Бил е ректор на СУ, главен научен секретар на БАН, председател на БАН, председател на Народното събрание на Република България и посланик на България в Япония.

20.01.2020/11:11

На 27 януари от 19 часа в Галeрия-книжарница „София Прес“ ще бъдат представени книгата на Йордан Радичков „Хора и свраки" и изложбата с оригиналните рисунки на автора към нея.

18.01.2020/08:19

Първата открита извънредна прожекция на новата суперпродукция „Ханът и империята” на режисьора акад. Людмил Стайков - дигитална версия по неговата знаменитатата трилогия „Хан Аспарух“, ще бъде на 14 януари т. г. от 19.00 часа във Фестивалния комплексен център във Варна.

11.01.2020/20:09

На 21.01. 2020 г. от 18.30ч. в Съюза на българските журналисти на етаж 3 ще се състои представяне на книгата "От розата – уханието, от човека – човечността" на Гоар Хнканосян, посветена на словесната фолклорна съкровищница на арменския народ, а именно на пословиците и поговорките му. Ще бъде открита и изложба на арменски мотиви.

10.01.2020/09:40

 Представяме ви

За журналистката Милена Димитрова изпращането на годината беляза един много приятен факт - излезе от печат нейната поредна книга с интригуващото заглавие „Втората България“. Тя е плод на нейния двегодишен упорит труд и срещите й с наши сънародници, тръгнали да дирят късмет по широкия свят. Премиерата на „Втората България“ ще е на 14 януари в 18,30 ч. в Литературния клуб „Перото“.

07.01.2020 /11:01 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Едно от ярките събития в края на миналата година беше излизането от печат на двуезичната книга (български и английски) „Бай Иван- безпристрастният свидетел. Иван Христов Юскеселиев, фотожурналист 1887-1947“,чийто съставител е известният фотожурналист Иво Хаджимишев.

02.01.2020 /14:14 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Испанският фоторепортер Хуанчу Родригес бе убит заедно с още хиляди панамци преди 30 години - при американската интервенция в централноамериканската република, извършена, за да бъде отвлечен Мануел Антонио Нориега, прекалено осведомен за тъмните дела на ЦРУ и Джордж Буш-баща в региона

22.12.2019 /16:25 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Ръководителката на медийния мониторинг на ГИСДИ представи монографията си „Меди@избори“. Премиерата на книгата предизвика голям интерес и разгорещена дискусия.

20.12.2019 /18:24 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Предаването на Радио Кърджали "Полет над Родопите" отбелязва третия си рожден ден. Автор и водещ на 2-часовото предаване е Божидар Чолаков.

05.01.2020 /17:15 | Източник: БНР

В залата на „Държавен архив“ Силистра се състоя възпоменателна вечер за преподавателя, историка, краеведа, научния изследовател и общественика д-р Станка Георгиева, приживе член на едно от двете дружества на СБЖ в крайдунавския град.

30.12.2019 /13:03 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя най-сърдечни поздравления и най-добри пожелания към цялата колегия по повод Коледа и Нова година

23.12.2019 /00:01

Възпоменание за поета антифашист събра край скулптурата му в София писатели, журналисти и общественици. Венец поднесе и президентът Румен Радев. Още прояви по повод юбилея имаше в СБЖ и в къщата-музей „Никола Вапцаров”. В НДК предстои и концерт тази вечер.

07.12.2019 /16:33

Съюзът ни е съорганизатор на проявите по повод юбилея, който ще бъде отбелязан на 7 декември т.г. с поднасяне на цветя пред паметника на безсмъртния поет, със среща в СБЖ с негови чуждестранни издатели и преводачи, с изложба в къщата-музей на ул. „Ангел Кънчев” и с концерт в НДК под патронажа на президента Румен Радев

02.12.2019 /20:39

 Мнения

Размисли по повод излизащата на български книга на Максим Бехар „Глобалната PR революция”

18.01.2020 /07:38 | Автор: Йосиф Давидов | Източник: СБЖ

От все сърце желая на всички вас, драги колеги журналисти, на многобройните читатели на сайта на СБЖ, на вашите семейства и близки хора светли Рождествени празници и едно „добро плъзгане в Новата 2020 година”, както казват немците – einen guten Rutsch ins neue Jahr! Плъзгане, но плавно, а не като ...родния преход, тракащ вече три десетилетия.

24.12.2019 /12:57 | Автор: Борислав Костурков | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 27 гости

Бързи връзки