БНР пуска днес пиеса от журналиста Весел Цанков

18.08.2019 /09:07 | Автор : Митко Новков | Източник: БНР Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Чуйте пиесата по БНР - в неделя, от 16 часа

Пиесата „Две бучки лед“ на зам.-главния редактор на програма „Христо Ботев“ и колумнист-сатирик на в. „Сега“ Весел Цанков със сигурност би изненадала онези, които го познават само в амплоато му на хуморист и шегаджия.

Защото в нея ще срещнем много малко смешни моменти: блестящият диалог е по-скоро драматичен и печален, отколкото ведър и разсмиващ.

Двама успели млади хора, съпруг и съпруга, празнуват 10-годишен юбилей от брака си и зад прекрасните коктейли и услаждащата вечеря изведнъж се изправят пред най-страшното, пред което може да се изправи човекът – пустотата.

Оказва се, че зад лустрото на бита битието им е празно, бледо, равнинно и низинно; монотонно и скучно. Онова, което правят, не ги радва, връзката им е изчерпала заряда си и наистина те двамата, които първоначално са били живи въглени, днес са само 2 бучки лед, безстрастно дрънчащи в чашата на живота.

Огънят гасне, огънят угасва и те се опитват по някакъв начин да го разпалят отново, но не им се удава. Ледът настъпва с неумолимостта на глад и изостря още повече сетивата им за пустинята в живота им. И тогава се случва нещо, което може би ще успее да спре този айсберг срещу съществуването, но…

Но финалът е открит, Весел Цанков дава шанс на всеки, изправил се пред пиесата му, сам да си намери и избере нейното продължение. Докато той наблюдава с мъдрия си поглед… 

Пиесата „Две бучки лед“ слушайте в неделя, 18 август, от 16 часа в рубриката „Неделен радиотеатър“.


 

Сподели в
 

Цялата българска общественост се вълнува от случващото се в Българското национално радио и този случай трябва да бъде разплетен докрай.

15.09.2019/09:07

Пространството за изкуство и събития "КО-ОП" в столицата представя новата самостоятелна изложба на съвременния български фотограф Михаил Новаков.

14.09.2019/18:59

Турският върховен апелативен съд разпореди петима бивши журналисти от в. "Джумхуриет", осъдени по свързани с тероризъм обвинения, да бъдат освободени, предаде АП, като се позова на Анадолскат агенция.

14.09.2019/09:06

Районният съд в Пловдив отложи за пореден път делото срещу адвокат Светослав Михайлов, който е обвинен в отправяне на заплахи за убийство срещу журналиста Тодор Кръшков, предаде наш репортер.

13.09.2019/09:05

Традиционната годишна изложба на Бургаска фотографска общност (БФО) ще бъде открита за разглеждане на 12 септември, четвъртък, от 18 часа. Мястото е експоцентър „Флора“.

12.09.2019/09:04
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По повод ареста на фоторепортера Веселин Боришев при изпълнение на журналистическите му задължения и по повод кризисната ситуация около радиоводещата Силвия Великова, председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова настоява да бъде даден ход на внесените от над две години в НС предложения на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото, журналистическия труд и журналистическите права.

14.09.2019 /20:51

По повод ареста на бившия главен редактор на в. „Дума” Юрий Борисов на 9 септември и повдигнатото на 10 септември обвинение за шпионаж срещу бившия издател на същия вестник Николай Малинов, председателят на УС на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното:

10.09.2019 /20:13

В Деня на международната журналистическа солидарност председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова припомня заветите на чешкия журналист и антифашист, екзекутиран от Гестапо на 8 септември 1943 г., и апелира за единение на всички, на които са скъпи свободното слово, морала, хуманността и мира.

08.09.2019 /18:35

 Мнения

Справедлив, но едностранчив е гневът срещу премиера заради отвинтената апаратура, която да попречи на журналистите да задават въпроси на общата му пресконференция с новата шефка на ЕК. Гостенката е не по-малко оплескана от „любезността” на домакина. И тази дама ще брани свободата на словото в Брюксел?!

03.09.2019 /16:34 | Автор: Къдринка Къдринова

В тия редове няма да прочетете и дума за частните телевизии и радиостанции. Те си имат чорбаджии и – решат ли – могат да си излъчват каквито щуротии им хрумнат. Най-страховитото, което може да ги сполети, е да платят някой и друг лева глоба...

31.07.2019 /18:28 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 28 гости

Бързи връзки