Вярва ли народът в почтеността на Слави Трифонов

23.08.2019 /12:00 | Автор : Тереза Петрова | Източник: Земя Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Предлага ли Слави Трифонов реални решения на проблемите

Слави Трифонов е популярен от няколко десетилетия. В дългогодишното му шоу са гостували както български политици, общественици, журналисти и хора на изкуството, така и звезди от родната и международната сцена.

Което означава вкус към широкоспектърни дискусионни проблеми и актуален интерес към глобални и регионални теми и решения.

Шоуменът е доказал таланта си на екрана и сцената, но по-важно е, че той търси и намира таланти. Намира ги за музиката и шоуто, но ще ги открие ли за политиката!?

Има поредица от изявени творци, които са открити и продуцирани от Слави Трифанов. Звездите, които са стъпили на сцената благодарение на него доказват таланта си, но името на Слави е най-запомнящо се. Той може би не е най-добрият певец и водещ, но безспорно е лидер в работата си на шоумен.

Но ще може ли да стане и успешен политик, ще превърне ли шоуто в политика или политиката в шоу? Ще може ли да постави във фокуса на вниманието реалните социални проблеми на днешна България?

Рейгън тръгна от радиото 

В днешния медиен и виртуален свят да преминеш от единия спектър на публичността към другия не е особено трудно. Световната политика доказва, че преходът от шоубизнеса към политиката е възможен, а понякога успешен.

Сегашният президент на Украйна Владимир Зеленский е популярен актьор. Неговият сериал „Слуга на народа“ показа как един обикновен човек става президент и прогонва корумпираните. Но реално ли е това да се случи в живота?

Бившият президент на САЩ Роналд Рейгън има холивудска кариера, а също и на радио и телевизионен водещ. Неговата политика направи САЩ победител в Студената война, и сега американците го помнят като любим президент.

Движение „5 звезди“ е политическа партия в Италия и на парламентарните избори през 2013 г. получава 26% от гласовете, най-добрия резултат за самостоятелно явила се партия. Нейният лидер Бепе Грило е популярен като комик. Но днес партията е на път да изпадне от управлението на Ботуша.

Има големи претенции  

Бившият президент на Филипините Джоузеф Естрада е знаменита кино звезда, но си отиде след импийчмънт и обвинения в корупция. И т.н и т.н. 

Социологическите проучвания показват, че рейтингът на настоящите политици непрекъснато пада. Слави Трифанов би могъл да бъде алтернатива на сегашното управление, макар и в краткосрочен план. Той заявява, че ще се бори срещу статуквото, но времето ще покаже дали няма да стане част от него.

Подготвя политическа програма, претендира за нов избор на органи на властта - мажоритарни депутати, полицейски шефове, прокурори. Но нито той, нито екипът му засега могат да гарантират, че това са реални решения на българските проблеми, а не са само общи призиви, дали няма подводни камъни в такива преки избори в днешната пропита от корупция държава. 

Подкрепя ли българският народ влизането на телевизионния герой в политиката? Вярва ли в неговата почтенност? Дали избирателите ще подкрепят шоумена-политик или инициативата му ще си остане една необходима възможност? Времето ще даде отговор! 

Свързани:    Валентин Вацев коментира ходовете на Слави Трифонов

"Аз не подценявам трудовите спестявания на Слави Трифонов. Но в България не е прието да вадиш от трудовите си спестявания и да ги инвестираш в политиката".
Дата: 18.08.2019


 

Сподели в
 

Едно от най-гледаните обзорни предавания в българския ефир с водещ Светослав Иванов започва новия си сезон от 15 септември по bTV.

15.09.2019/12:17

9 години и 6 месеца. Толкова време трябва да престои в затвора Сепиде Голиан съгласно присъдата на техеранския Ислямски революционен съд от 7 септември.

14.09.2019/12:16

“Аз съм радио-човек. Радиото ми дава свобода”. Това казва за себе си Силвия Великова преди години в свое интервю. Съвсем наскоро пък пред БНР заявява, че “радиото е най-свободната медия”.

13.09.2019/12:00

Известният американски фотограф от швейцарски произход Робърт Франк е починал на 94-годишна възраст в Канада, съобщава АФП.

12.09.2019/18:54

Юрий Борисов е роден на 12.08.1956 г. Завършил е философия в СУ, доктор по философия. През 1991-1997 г. е депутат от БСП. Първи зам. главен редактор и и.д. главен редактор на "Дума" (2008-2015), бил е главен редактор на сп. "Ново време".

12.09.2019/12:00
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

По повод ареста на фоторепортера Веселин Боришев при изпълнение на журналистическите му задължения и по повод кризисната ситуация около радиоводещата Силвия Великова, председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова настоява да бъде даден ход на внесените от над две години в НС предложения на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото, журналистическия труд и журналистическите права.

14.09.2019 /20:51

По повод ареста на бившия главен редактор на в. „Дума” Юрий Борисов на 9 септември и повдигнатото на 10 септември обвинение за шпионаж срещу бившия издател на същия вестник Николай Малинов, председателят на УС на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното:

10.09.2019 /20:13

В Деня на международната журналистическа солидарност председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова припомня заветите на чешкия журналист и антифашист, екзекутиран от Гестапо на 8 септември 1943 г., и апелира за единение на всички, на които са скъпи свободното слово, морала, хуманността и мира.

08.09.2019 /18:35

 Мнения

Справедлив, но едностранчив е гневът срещу премиера заради отвинтената апаратура, която да попречи на журналистите да задават въпроси на общата му пресконференция с новата шефка на ЕК. Гостенката е не по-малко оплескана от „любезността” на домакина. И тази дама ще брани свободата на словото в Брюксел?!

03.09.2019 /16:34 | Автор: Къдринка Къдринова

В тия редове няма да прочетете и дума за частните телевизии и радиостанции. Те си имат чорбаджии и – решат ли – могат да си излъчват каквито щуротии им хрумнат. Най-страховитото, което може да ги сполети, е да платят някой и друг лева глоба...

31.07.2019 /18:28 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 38 гости

Бързи връзки