Начало
 
 

Вярва ли народът в почтеността на Слави Трифонов

23.08.2019 /12:00 | Автор : Тереза Петрова | Източник: Земя Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Предлага ли Слави Трифонов реални решения на проблемите

Слави Трифонов е популярен от няколко десетилетия. В дългогодишното му шоу са гостували както български политици, общественици, журналисти и хора на изкуството, така и звезди от родната и международната сцена.

Което означава вкус към широкоспектърни дискусионни проблеми и актуален интерес към глобални и регионални теми и решения.

Шоуменът е доказал таланта си на екрана и сцената, но по-важно е, че той търси и намира таланти. Намира ги за музиката и шоуто, но ще ги открие ли за политиката!?

Има поредица от изявени творци, които са открити и продуцирани от Слави Трифанов. Звездите, които са стъпили на сцената благодарение на него доказват таланта си, но името на Слави е най-запомнящо се. Той може би не е най-добрият певец и водещ, но безспорно е лидер в работата си на шоумен.

Но ще може ли да стане и успешен политик, ще превърне ли шоуто в политика или политиката в шоу? Ще може ли да постави във фокуса на вниманието реалните социални проблеми на днешна България?

Рейгън тръгна от радиото 

В днешния медиен и виртуален свят да преминеш от единия спектър на публичността към другия не е особено трудно. Световната политика доказва, че преходът от шоубизнеса към политиката е възможен, а понякога успешен.

Сегашният президент на Украйна Владимир Зеленский е популярен актьор. Неговият сериал „Слуга на народа“ показа как един обикновен човек става президент и прогонва корумпираните. Но реално ли е това да се случи в живота?

Бившият президент на САЩ Роналд Рейгън има холивудска кариера, а също и на радио и телевизионен водещ. Неговата политика направи САЩ победител в Студената война, и сега американците го помнят като любим президент.

Движение „5 звезди“ е политическа партия в Италия и на парламентарните избори през 2013 г. получава 26% от гласовете, най-добрия резултат за самостоятелно явила се партия. Нейният лидер Бепе Грило е популярен като комик. Но днес партията е на път да изпадне от управлението на Ботуша.

Има големи претенции  

Бившият президент на Филипините Джоузеф Естрада е знаменита кино звезда, но си отиде след импийчмънт и обвинения в корупция. И т.н и т.н. 

Социологическите проучвания показват, че рейтингът на настоящите политици непрекъснато пада. Слави Трифанов би могъл да бъде алтернатива на сегашното управление, макар и в краткосрочен план. Той заявява, че ще се бори срещу статуквото, но времето ще покаже дали няма да стане част от него.

Подготвя политическа програма, претендира за нов избор на органи на властта - мажоритарни депутати, полицейски шефове, прокурори. Но нито той, нито екипът му засега могат да гарантират, че това са реални решения на българските проблеми, а не са само общи призиви, дали няма подводни камъни в такива преки избори в днешната пропита от корупция държава. 

Подкрепя ли българският народ влизането на телевизионния герой в политиката? Вярва ли в неговата почтенност? Дали избирателите ще подкрепят шоумена-политик или инициативата му ще си остане една необходима възможност? Времето ще даде отговор! 

Свързани:    Валентин Вацев коментира ходовете на Слави Трифонов

"Аз не подценявам трудовите спестявания на Слави Трифонов. Но в България не е прието да вадиш от трудовите си спестявания и да ги инвестираш в политиката".
Дата: 18.08.2019


 

Сподели в
 

Над половин век БНР събира в своите архиви огромен масив от документи и материали. Справочна редакция притежава повече от 150 000 архивни единици, еквивалентни на стотици хиляди страници.

16.01.2020/12:00

Наскоро в града на поетите - Стара Загора, литературната общност тържествено отбеляза юбилейната 25-годишнина на „Литературен глас” - вестник за литература, изкуство и култура.

15.01.2020/19:05

Една от най-големите информационни организации в света - агенция Ройтерс, е получавала тайно пари от британското правителство, за да бъде използвана за антисъветска пропаганда през 60-те и 70-те години на ХХ век.

15.01.2020/12:00

До 1927 г. слушането на радио е било забранено в България, не са се произвеждали и не били внасяни радиоприемници, в ефира нищо не се е говорело на български.

14.01.2020/12:00

Димитър Бербатов прави каквото си поиска от 1981 г. насам. Това е заключението на английски журналист, който е станал свидетел на случка на стадиона на Тотнъм по време на мача с Ливъпрул.

13.01.2020/18:52

 Представяме ви

За журналистката Милена Димитрова изпращането на годината беляза един много приятен факт - излезе от печат нейната поредна книга с интригуващото заглавие „Втората България“. Тя е плод на нейния двегодишен упорит труд и срещите й с наши сънародници, тръгнали да дирят късмет по широкия свят. Премиерата на „Втората България“ ще е на 14 януари в 18,30 ч. в Литературния клуб „Перото“.

07.01.2020 /11:01 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Едно от ярките събития в края на миналата година беше излизането от печат на двуезичната книга (български и английски) „Бай Иван- безпристрастният свидетел. Иван Христов Юскеселиев, фотожурналист 1887-1947“,чийто съставител е известният фотожурналист Иво Хаджимишев.

02.01.2020 /14:14 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Испанският фоторепортер Хуанчу Родригес бе убит заедно с още хиляди панамци преди 30 години - при американската интервенция в централноамериканската република, извършена, за да бъде отвлечен Мануел Антонио Нориега, прекалено осведомен за тъмните дела на ЦРУ и Джордж Буш-баща в региона

22.12.2019 /16:25 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Ръководителката на медийния мониторинг на ГИСДИ представи монографията си „Меди@избори“. Премиерата на книгата предизвика голям интерес и разгорещена дискусия.

20.12.2019 /18:24 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Предаването на Радио Кърджали "Полет над Родопите" отбелязва третия си рожден ден. Автор и водещ на 2-часовото предаване е Божидар Чолаков.

05.01.2020 /17:15 | Източник: БНР

В залата на „Държавен архив“ Силистра се състоя възпоменателна вечер за преподавателя, историка, краеведа, научния изследовател и общественика д-р Станка Георгиева, приживе член на едно от двете дружества на СБЖ в крайдунавския град.

30.12.2019 /13:03 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя най-сърдечни поздравления и най-добри пожелания към цялата колегия по повод Коледа и Нова година

23.12.2019 /00:01

Възпоменание за поета антифашист събра край скулптурата му в София писатели, журналисти и общественици. Венец поднесе и президентът Румен Радев. Още прояви по повод юбилея имаше в СБЖ и в къщата-музей „Никола Вапцаров”. В НДК предстои и концерт тази вечер.

07.12.2019 /16:33

Съюзът ни е съорганизатор на проявите по повод юбилея, който ще бъде отбелязан на 7 декември т.г. с поднасяне на цветя пред паметника на безсмъртния поет, със среща в СБЖ с негови чуждестранни издатели и преводачи, с изложба в къщата-музей на ул. „Ангел Кънчев” и с концерт в НДК под патронажа на президента Румен Радев

02.12.2019 /20:39

 Мнения

Размисли по повод излизащата на български книга на Максим Бехар „Глобалната PR революция”

18.01.2020 /07:38 | Автор: Йосиф Давидов | Източник: СБЖ

От все сърце желая на всички вас, драги колеги журналисти, на многобройните читатели на сайта на СБЖ, на вашите семейства и близки хора светли Рождествени празници и едно „добро плъзгане в Новата 2020 година”, както казват немците – einen guten Rutsch ins neue Jahr! Плъзгане, но плавно, а не като ...родния преход, тракащ вече три десетилетия.

24.12.2019 /12:57 | Автор: Борислав Костурков | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 32 гости

Бързи връзки