Десерт на тв водеща заплашва с кома

23.08.2019 /11:47 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Надия Хюсеин

Водещата на хитовото кулинарно шоу „Време за похапване с Надия“ по Би Би Си 2 Надия Хюсеин направо прати зрителите в оркестъра с новия си десерт, който представи пред камерата на предаването си. То беше характерно с изключителната си, дори космическа сладост, което накара британските зрители да се замислят дали си струва да похапват един такъв отровно сладък сладкиш.

34-годишната водеща, известна с участието си и в различни топ кулинарни шоута, разказва за любимите си десерти. Покрай шоколадовите торти, бисквитите с бонбони и тортата „Мравуняк“ тя приготви в последното издание на „Време за похапване с Надия“ особен вид баклава.

Хюсеин подчерта, че се влюбила в този десерт по време на редовните си пътувания заедно със семейството си в Турция. „Турските сладкиши са сред най-любимите ми – с широка и блаженна усмивка сподели със зрителите Надия. – Традиционната баклава те я правят с мед, но аз я правя особено сладка и лепкава, използвайки т. нар. „златен сироп“, който е много популярен тук, в Англия.“ Характерното за въпросния подсладител е използването на огромно количество захар.

След излъчването на предаването социалните мрежи на Острова буквално закипяха, стресирани от рецептата на Надия Хюсеин, защото, според английските зрители, такова количество от бялата отрова си е направо смъртоносно. „Баклавата на Надия буквално ме прати в диабетична кома, – е написал зрител след кулинарното шоу. – Сигурен съм, че дори американците, които са страшни фенове на калоричните десерти, не биха си позволили да хапнат от тази сладкарска бомба.“

Това не е първата и последна рецепта на чаровната Надия, която кара зрителите да изпаднат в шок. Така например през април фейсбук направо беше взривен от приготвеното от нея блюдо кордон бльо от пилешки гърди, за което не един или двама зрители коментираха, че в него са съзрели сексуален подтекст.

Надия Хюсеин си е спечелила голямата популярност сред английските зрители. Освен майстор на топ кулинарни рецепти тя е и автор на няколко книги, и гост редактор в известни списания на Острова, и телевизионен водещ. Тя стана известна, след като спечели през 2015 г. шестото издание на Би Би Си The Great British Bake Off. Надия подписа договор с медията за готварски документален сериал „Хрониките на Надия“.

Английското апетитно приключение за похапване разказва не само за кулинарните идеи на Надия, а и за нейното семейство. Дори беше излъчено предаването „Голямото семейно готвене“. Днес Надия Хюсеин е сред най-любимите тв водещи на Острова и нейните предавания се чакат и посрещат с голям интерес от зрителите.

       

Сподели в
 

Мониторинговият център за свобода на информацията и правата на журналистите при Съвета по правата на човека при президента на РФ съвместно с журналистите от Информационния щаб подготвят проекта „Карта на настроенията в регионалните медии“.

19.09.2019/16:34

В Деня на международната журналистическа солидарност Съюзът на журналистите на Русия (СЖР) връчи за седми път своята най-голяма награда, посветена на Анна Политковска „Камертон“. Неин носител стана Иван Голунов от новинарския сайт „Медуза“.

09.09.2019/11:22

Главният редактор на новинарския портал на РИА „Новости –„Украйна“ вече втори ден си е в Москва. Той беше в групата на 35 руски граждани, които бяха разменени срещу същата бройка украинци, осъдени или подсъдими в Русия.

08.09.2019/17:28

Денят на международната солидарност на журналистите се чества за първи път през 1958 година, по решение на Международната организация на журналистите (МОЖ)в памет на чешкия журналист и антифашист Юлиус Фучик, екзекутиран от нацистите на 8 сетпември 1943 г.

08.09.2019/16:10

Той е една от емблемите на фотожурналистиката. Зад гърба си има фотопортрети на десетки световно известни личности, като пред обектива му са заставали легендарни музиканти, модни икони, звезди от екрана, политици, короновани особи. Хари Бенсън е имал шанса от упор да контактува с бандата на ХХ в. „Бийтълс“, Дуайт Айзенхауер, кралица Елизабет ІІ, Леонид Брежнев, Александър Солженицин. Наскоро обаче 89-годишният майстор на обектива си призна, че има голяма мечта и тя е… да снима Владимир Путин.

05.09.2019/19:17
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

УС на СБЖ изразява категоричната си позиция в подкрепа на журналистите от БНР и настоява да бъде прекратен договорът за управление на генералния директор на БНР Светослав Костов във връзка с извършените груби административни нарушения, накърняващи свободата на словото, националната сигурност и изпълнението на лиценза на програма „Хоризонт“. Настояваме СЕМ да освободи от длъжност и членовете на УС на БНР.

20.09.2019 /17:22

По повод ареста на фоторепортера Веселин Боришев при изпълнение на журналистическите му задължения и по повод кризисната ситуация около радиоводещата Силвия Великова, председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова настоява да бъде даден ход на внесените от над две години в НС предложения на СБЖ за законодателни промени в защита на свободата на словото, журналистическия труд и журналистическите права.

14.09.2019 /20:51

По повод ареста на бившия главен редактор на в. „Дума” Юрий Борисов на 9 септември и повдигнатото на 10 септември обвинение за шпионаж срещу бившия издател на същия вестник Николай Малинов, председателят на УС на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното:

10.09.2019 /20:13

 Мнения

Няма да забравя с какво всеобщо възмущение навремето целокупният български телевизионен зрител посрещна решението на ръководството на БНТ да „модернизира” по европейски и световен тертип заставката на „По света и у нас”, като замени живото, действено въртяшо се земно кълбо като символ на събитията през деня, с друг модерен, статичен дизайн. Тогава неспокойният дух на Тамара Джеджева избухна, мисля, че беше по времето, когато работехме в „Поглед”, с гневната филипика „Върнете ни кълбото!” И то отново се завъртя пред очите ни...

16.09.2019 /19:11 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

Справедлив, но едностранчив е гневът срещу премиера заради отвинтената апаратура, която да попречи на журналистите да задават въпроси на общата му пресконференция с новата шефка на ЕК. Гостенката е не по-малко оплескана от „любезността” на домакина. И тази дама ще брани свободата на словото в Брюксел?!

03.09.2019 /16:34 | Автор: Къдринка Къдринова

 
 

В момента онлайн: 14 гости

Бързи връзки