Десерт на тв водеща заплашва с кома

23.08.2019 /11:47 | Автор : Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Надия Хюсеин

Водещата на хитовото кулинарно шоу „Време за похапване с Надия“ по Би Би Си 2 Надия Хюсеин направо прати зрителите в оркестъра с новия си десерт, който представи пред камерата на предаването си. То беше характерно с изключителната си, дори космическа сладост, което накара британските зрители да се замислят дали си струва да похапват един такъв отровно сладък сладкиш.

34-годишната водеща, известна с участието си и в различни топ кулинарни шоута, разказва за любимите си десерти. Покрай шоколадовите торти, бисквитите с бонбони и тортата „Мравуняк“ тя приготви в последното издание на „Време за похапване с Надия“ особен вид баклава.

Хюсеин подчерта, че се влюбила в този десерт по време на редовните си пътувания заедно със семейството си в Турция. „Турските сладкиши са сред най-любимите ми – с широка и блаженна усмивка сподели със зрителите Надия. – Традиционната баклава те я правят с мед, но аз я правя особено сладка и лепкава, използвайки т. нар. „златен сироп“, който е много популярен тук, в Англия.“ Характерното за въпросния подсладител е използването на огромно количество захар.

След излъчването на предаването социалните мрежи на Острова буквално закипяха, стресирани от рецептата на Надия Хюсеин, защото, според английските зрители, такова количество от бялата отрова си е направо смъртоносно. „Баклавата на Надия буквално ме прати в диабетична кома, – е написал зрител след кулинарното шоу. – Сигурен съм, че дори американците, които са страшни фенове на калоричните десерти, не биха си позволили да хапнат от тази сладкарска бомба.“

Това не е първата и последна рецепта на чаровната Надия, която кара зрителите да изпаднат в шок. Така например през април фейсбук направо беше взривен от приготвеното от нея блюдо кордон бльо от пилешки гърди, за което не един или двама зрители коментираха, че в него са съзрели сексуален подтекст.

Надия Хюсеин си е спечелила голямата популярност сред английските зрители. Освен майстор на топ кулинарни рецепти тя е и автор на няколко книги, и гост редактор в известни списания на Острова, и телевизионен водещ. Тя стана известна, след като спечели през 2015 г. шестото издание на Би Би Си The Great British Bake Off. Надия подписа договор с медията за готварски документален сериал „Хрониките на Надия“.

Английското апетитно приключение за похапване разказва не само за кулинарните идеи на Надия, а и за нейното семейство. Дори беше излъчено предаването „Голямото семейно готвене“. Днес Надия Хюсеин е сред най-любимите тв водещи на Острова и нейните предавания се чакат и посрещат с голям интерес от зрителите.

       

Сподели в
 

Стана традиция в Деня на българската просвета и култура всички, които милеят за нашето А, Б да чакат един от най-ценените и обичани вестници - Кирилометодиевият вестник „За буквите - О писменеь“. И на вчерашният 24 май новият брой на изданието украси паметника на Светите братя Методий и Кирил пред Националната библиотека.

25.05.2020/09:44

"Ню Йорк таймс" в безпрецедентна стъпка запълни първата страница на неделния си брой с имената на починали от коронавируса, предаде агенция "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

24.05.2020/15:01

Харуки Мураками нарисува по-хубава картина на живота в радиопредаване, на което беше водещ от дома си, съобщава АП. За предаването той избра любимите си песни.

24.05.2020/11:08

Бившият вицепрезидент Джо Байдън се обърна към чернокож радиоводещ с думите, че щом все още се колебае дали да подкрепи него или Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ на 3 ноември, значи не е афроамериканец, предаде Ройтерс.

23.05.2020/13:26

Независимо, че пандемията от коронавирус все още продължава, всички вече се замислят какъв ще е животът след карантина и самоизолация. Журналистите в Русия не остават по-назад и поради тази причина беше стартиран проектът „Адаптация“, който ще анализира бъдещето на професията при съдействие на известни учени, дейци на културата и изкуството, политици и водещи експерти в различни области на науката. Поради наложените мерки за изолация началото беше дадено виртуално в Москва и Санкт Петербург.

21.05.2020/18:02

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Един от най-красивите месеци в годината – май, ни радва не само с облечените в бяла премяна дървета и раждащата се пролет, а и с очакването,че идва Денят на равноапостолните братя Кирил и Методий, когато отбелязваме българската просвета и култура, когато част от учениците завършват школото и поемат нелекия и пълен з неизвестности път на живота. Тогава не пропускаме да отбележим и почетем труда на всички подвластни на българското слово, сред които сме и ние журналистите, а и тези,които издават книгите. В навечерието на празника „се срещнах“ с една дама, съчетала в себе си тези две толкова отговорни и трудни професии. В дните на пандемия разговарям с известната журналистка и издател Надежда Кабакчиева.

23.05.2020 /08:20 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

125 години изминаха от гибелта на героя и идеолога на кубинското национално освобождение - поета и публициста, пристигнал с кораб да освобождава родината си и убит преди да изгрее свободата й, досущ автора на „Хаджи Димитър” и „Смешен плач”. Народът на Куба го нарича Апостол на свободата - както ние, българите, наричаме и нашия най-свят герой. Днес паметникът на Марти в София отново бе отрупан с цветя - никаква пандемия не може да попречи на почитта.

19.05.2020 /20:41 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Разказваме за изтъкнатия съветски кинодокументалист, извървял с камера всички фронтове на епохалната битка с хитлеризма и оставил уникални исторически кадри, влезли в съветско-американската документална киноепопея от 1978-ма „Неизвестната война/Великата Отечествена”.

09.05.2020 /14:48 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

Тези, които са израснали със съветски филми, навярно си спомнят в лентите, посветени на Великата отечествена война, изразителния и плътен глас, който започваше съобщенията за войната с „От съветското информбюро“, или пък „Внимание! Говори Москва!“. Гласът на Юрий Левитан. Говорителят, чийто глас по време на войната чакаха да чуят от най-възрастния до най-малкия в Съветския съюз.

08.05.2020 /09:22 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

През 2020 г. се навършва век и половина от първото гражданско честване на равноапостолите Св. Св. Кирил и Методий в Хасково, за което има писмени свидетелства.

24.05.2020 /14:58 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

Като кмет в началото на ХХ век Тодор Табаков построява най-много училища в Плевен, част от които се ползват и до ден-днешен.

24.05.2020 /13:50 | Автор: Иван Каневчев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова отправя поздравления към цялата колегия по случай най-светлия празник на Светите Първоучители братята Кирил и Методий, който задължава всички хора на словото да са достойни за мисията да преобразяват, възраждат и възвисяват човешкия дух и обществото.

24.05.2020 /06:15

Решението е взето от УС на СБЖ съобразно заповедта на министър Кирил Ананиев относно продължаването на ограничителните мерки във връзка с борбата с COVID-19 и в отговор на многобройни обаждания от делегати на предстоящото Общо събрание на СБЖ за неговото отлагане за есента на 2020 година.

20.05.2020 /20:57

Настояваме заедно с приемането на новия медиен закон и задължителната публична обществена експертиза по него с участието на медиите и гражданското общество, да се поиска оставката на сегашния неубедителен състав на СЕМ, като с новия закон да бъде увеличена числеността му и да бъде създаден нов, истински обществен регулатор с граждански квоти в него, като гаранция за независимостта му.

10.05.2020 /17:04

 Мнения

Като председател на Комисията по журналистическа етика подкрепям позицията на Управителния съвет на СБЖ, споделена и от много колеги, че в този си състав и формат СЕМ не може да бъде гарант на свободата на словото и е натоварен с непосилни за неговата незадоволителна експертиза задачи. Крайно време е СЕМ да бъде преформатиран, да се създаде по-широка регулаторна рамка на обществените медии, да се включи гражданска квота и се въведе обществен надзор в медийния регулатор.

11.05.2020 /14:18 | Автор: Мария Нецова | Източник: СБЖ

Всяка година, особено по това време, когато „Безсмъртният полк” стяга редиците си да премине по трудния и славен път на Победата, донесла освобождението на Европа и света от „хитлеристката чума” – по-страшна от всяка позната пандемия, се активизират, особено в медиите, споровете кой има по-голям принос.

04.05.2020 /13:37 | Автор: Иван Василев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 29 гости

Бързи връзки