Начало
 
 

От понеделник тръгват промените в блоковите предавания на БНТ

06.09.2019 /14:42 | Автор : Майя Любомирска | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Генералният директор на обществената телевизия Емил Кошлуков твърди, че целта на промените е да се увеличи зрителският интерес и да се повиши рейтингът на БНТ, като същевременно се търси и изход от финансовия колапс на медията, наследен от предишното ръководство.

От понеделник, 9 септември, БНТ ще поднесе на зрителите с промени и в сутрешните си блокови предавания. Както вече пръв написа сайтът на Съюза на българските журналисти, новият генерален директор Емил Кошлуков стартира есенния сезон с нова програмна схема  в обществената медия. Промените обаче щели да запазят равновесието между традицията и обновяването.

В „Сутрешен блок“, който се завръща в пълния си обем от идващия понеделник и се излъчва от 6 до 9 часа всяка сутрин от понеделник до петък, поне засега

остава мъжкият тандем Даниел Михайлов и Илия Илиев

Двете екранни половинки Ели Гигова и Боряна Каменова вече няма да са част от екипа. Ели Гигова за пореден път напуска БНТ и се завръща на чиновническа позиция в Брюксел. Боряна Каменова пък отива в другото сутрешно предаване - „100% будни“, за да замества излязлата в отпуск по майчинство Мария Андонова. Така в

„100 % будни" ще ни будят Боряна Каменова и Стефан А. Щерев

като тяхното студио е коренно променено с архивни кадри, посветени на 60-годишния юбилей на БНТ.

Предаването за култура, което в миналия сезон разбуни телевизионерските страсти, също е претърпяло промени

„Култура. Бг.“ ще има само по един водещ

Като всяка сутрин от 9 до 10 ч. ще се редуват Александра Гюзелева, Анна Ангелова, Димитър Стоянович и Михаил Заимов. Това предполага, че предаванията ще станат по-интересни, защото и с просто око се виждаше, че и в двата дуета Гюзелева-Заимов и Ангелова-Стоянович отношенията сериозно скърцаха.

С икономическо предаване  "Икономика БГ." се завръща и Марио Гаврилов.

То ще се излъчва всяка сряда от 21 ч.  След 20-годишен стаж в телевизията Гаврилов напусна БНТ през юли 2014 и стана говорител на Комисията за защита на конкуренцията. През миналата година Марио Гаврилов се завърна в телевиизята-майка и сега отново ще води авторско икономическо предаване.

Драматични бяха и промените за програмните директори, които генералният директор Емил Кошлуков отстрани. Очаква се през този месец да бъде обявен конкурс за техните овакантени позиции. За кратко Кошлуков постави на поста и.д. програмен директор на БНТ1  Анна Яковлева – позиция , която таемаше самият той допреди да спечели конкурса за генерален директор. Тази промяна обаче се оказа твърде кратка и не особено сполучлива. Поради постоянните възражения на журналистите Анна Яковлева отново е върната на предишната си позиция  – делегиран продуцент „Обществени и социални проекти“.

От една страна, по думите на Кошлуков, с всички промени се цели да се увеличи зрителският интерес и да се повиши рейтингът на БНТ, и от друга – не по-маловажна – да се търси изход от финансовия колапс, който остави след себе си бившият шеф на телевизията Константин Каменаров. Да припомним, че Каменаров беше остранен от шефското место в БНТ, след като беше осъден за шофиране в нетрезво състояние. Той остави дефицит в обществената медия от около 50 млн.лв.

С цел икономии икономии в бюджета на БНТ Кошлуков предоговаря или прекратява договори с външни продукции, към които се смята, че изтичат много средства. Но освен спрените предавания като „Стани богат“, „Спортисимо“ и др., БНТ вече е готова с нова програма схема и нови предавания.

Сподели в
 

Една приятна емоция преди дни накара всички ни отново да се почувстваме радостни и оптимистични, в това нелеко и пълно само със скандали и неприятности време има място за поезия. Доказа го номинацията на Клуба на дейците на културата „Нов живец" - Атина, за нашата колежка журналистката Маргарита Мартинова. Тя е номинирана за своето стихотворение „Ангелът и Мария“ в организирания от Клуба конкурс „Кутия с неизпратени писма“ в раздела поезия.

22.10.2019/11:47

Българските възпитаници проф. Хоанг Тхай Лан, проф. Ву Куанг Ман и журналистът Нгуен Ву Кан разказаха в СБЖ за успехите на родния си Виетнам, за обичта си към България, за предложенията си как българо-виетнамското сътрудничество да се разшири в различни сфери и особено в образованието.

20.10.2019/20:24

Текстът е съпроводен и с необходими пояснения от председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова

20.10.2019/16:28

От екипа на управляващия в Кито Ленин Морено публично бе повдигнат въпросът защо каналът на испански на RT е отразявал тъй подробно наскорошните протести в Еквадор - с намек за „руска намеса”. Всъщност най-дразнещото сегашния еквадорски държавен глава е, че неговият предшественик на поста и остър критик на политиката му Рафаел Кореа води свое предаване в RT

20.10.2019/15:10

Роденият в Дъблин на 16 октомври 1854 г. магьосник на словото успява да се изяви за краткия си 46-годишен живот не само като писател, поет и драматург, но и като журналист. Пословични са и хапливите му епиграми, сентенции, афоризми, изречени сякаш днес. Например: „Няма защо да делим монарха от мафията - всяка власт е еднакво лоша”.

16.10.2019/21:01
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Неверни, необосновани и правно неиздържани са доводите в разпратени от бившия главен секретар на СБЖ Иван Върбанов съобщения. Възмущение буди и манипулирането на юридически факти от анонимен т.нар. „инициативен комитет“. Не прави чест на журналисти да разпращат публично фалшиви новини и превратно тълкуване на необорими обстоятелства, свързани със статута и устройството на сдружението СБЖ.

18.10.2019 /20:58

Събранието ще се състои на 14-15 март 2020 г. от 10.00 часа в сградата на СБЖ в София на ул. „Граф Игнатиев” 4, етаж 3. В писмо до журналистическите дружества е разпратен дневният ред

18.10.2019 /19:49

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

11.10.2019 /20:57

 Мнения

Мнение на един очевидец от „кухнята” на нашумялата футболна среща на стадион „Васил Левски”

17.10.2019 /20:41 | Източник: СБЖ

Оставка или остава? И днешното заседание на СЕМ не реши категорично каква ще е съдбата на шефа на БНР Светослав Костов

27.09.2019 /20:44 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 23 гости

Бързи връзки