Иван Гарелов: Сидеров разиграва всички

09.10.2019 /16:51 | Източник: Труд Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Авторът Иван Гарелов

Скандалът с Волен Сидеров в БНТ- веднъж в статичния „Референдум“, след това на входа на телевизията на „Сан Стефано“, когато върви „Панорама“, ми напомня нещо познато.

Не, не за времето в края на 1989 г., когато т.нар. „неформали“ обсаждаха БНТ, коментира в "Труд" журналистът:   

Припомних си как по времето на последните местни избори, когато телевизиите предаваха скандала с бюлетините в зала „Армеец“, изведнъж прекъснаха като по команда, за да ни покажат изстъпленията на Волен Сидеров пред НАТФИЗ.

Знаете какво се случи на самите избори. Припомних си също как бе заклеймяван, когато правителството на Орешарски се крепеше на „Златния му пръст“ и как всичко бе забравено, когато влезе в коалицията, крепяща управлението на ГЕРБ.

Нямаше нужда да проверявам в мрежата, че неговите скандали обикновено се „случват“ преди избори и му носят важни гласове. Да, скандалите се харесват на определени прослойки, от които набира гласове „Атака“.

Сега Сидеров разбра, че вероятно ще изпадне от правителствената коалиция след изборите и затова прави всичко възможно да си вдигне цената. Ето защо логично е да оценяваме случващото се по друг начин:

– Волен не е нито пиян, нито луд, разиграва всички.

– Чешмеджиева показа качества на опитен водещ.

– Кошлуков показа смелост, но и липса на опит, защото отвори възможност БНТ да бъде атакувана още и още. Сериалът ще продължи, защото има оспорвано споразумение.

– Голяма грешка е политическите дебати да се мерят със секунди и в тях да участват всички кандидати за слава. Опитните водещи ще гарантират справедливост при разпределение на времето и ще водят диалог, а не просто да мерят времето. Мисля, че тези дебати не би трябвало да се плащат, те носят рейтинг на телевизиите. Друго нещо са платените репортажи и изявения. 

Неведнъж съм го напомнял, но политиците не са му обръщали внимание. А телевизионните началници не са имали смелостта да поемат отговорност. (Със съкращения)

Свързани:   Слави Ангелов хвали авторките в „Референдум”

Това, което не знаете за горещия “Референдум” по БНТ 1, е, че след предаването, когато Волен Сидеров, персоналният му гримьор и момичетата на късмета, които довел там като публика, напуснали сградата на телевизията, хората от екипа са принудени да останат, за да пишат обяснения за инцидента в студиото по настояване на полицията.
Дата: 07.10.2019


 

Сподели в
 

България спечели сребърните медали на първенството на Югоизточна Европа по футбол за журналисти в град Шиофок, Унгария.

20.10.2019/14:48

Представители на училищния в. на СУ "Иван Вазов" - "В@з Буки Веди", в Плевен се срещнаха и разговаряха с журналиста Антон Хекимян, добре познат от телевизионния екран като водещ на предаването "Тази сутрин" по bTV.

19.10.2019/18:59

2 седмици след като спретна изстъпленията си в "Референдум" по БНТ и публично отправи обиди срещу опонентите си в предаването, лидерът на "Атака" и кандидат за кмет Волен Сидеров все още не е санкциониран.

18.10.2019/14:41

Британската телевизия "Скай" пуска нов канал, по който няма да има новини за Брекзит, предадоха от Лондон АФП и Ройтерс.

17.10.2019/14:05

Изложбата "Хората и техниката в телевизията - от филмовата лента, през рулоните до дигиталната памет" ще бъде представена днес в Русенския исторически музей, съобщават от културната институция в крайдунавския град.

16.10.2019/14:26
 Реклама

 Събития в СБЖ

 Правни въпроси и отговори

На въпроси, засягащи трудовите права на журналистите, отговаря доцентът по трудово и осигурително право Андрей Александров

16.02.2018 /14:43 | Автор: Андрей Александров | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Неверни, необосновани и правно неиздържани са доводите в разпратени от бившия главен секретар на СБЖ Иван Върбанов съобщения. Възмущение буди и манипулирането на юридически факти от анонимен т.нар. „инициативен комитет“. Не прави чест на журналисти да разпращат публично фалшиви новини и превратно тълкуване на необорими обстоятелства, свързани със статута и устройството на сдружението СБЖ.

18.10.2019 /20:58

Събранието ще се състои на 14-15 март 2020 г. от 10.00 часа в сградата на СБЖ в София на ул. „Граф Игнатиев” 4, етаж 3. В писмо до журналистическите дружества е разпратен дневният ред

18.10.2019 /19:49

По традиция Съюзът на българските журналисти ще връчи годишните си награди за творчески постижения по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

11.10.2019 /20:57

 Мнения

Мнение на един очевидец от „кухнята” на нашумялата футболна среща на стадион „Васил Левски”

17.10.2019 /20:41 | Източник: СБЖ

Оставка или остава? И днешното заседание на СЕМ не реши категорично каква ще е съдбата на шефа на БНР Светослав Костов

27.09.2019 /20:44 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 28 гости

Бързи връзки