Търново потресено от самоубийството на млада тв журналистка

30.05.2008 /15:06 Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Журналистка от т в "Евроком Царевец" е скочи ла завчера от покрива на един от най- високите блокове във Велико Търново на ул. „ Краков” N 10 , съобщава в . "Борба" в кореспонденция на Нели С укова , цитирана от bgfactor.org. 34-годишната водеща Росица Инколова се изкачила на покрива на сградата, която е висока 40 м . Младата жена минала през люка на покрива, оставила раничката си на плочника и скочила.

Минути по-късно, около 10 сутринта, минувачи извикали полиция, която отцепи района, а бездиханното тяло бе завито с чаршаф с лице към плочника. Обитатели на кооперацията на ул. „ Краков” 10 обикаляха наоколо, но никой все още не знаеше кой е сложил край на живота си по този начин. Само припомняха, че това не е първото самоубийство в този район, защото на няколкото високи блока им казвали „ пристана на самоубийците”. По стените на бетонната кооперация отвън и отвътре има прощални надписи със спрей.

Роси бе лъчезарна, но сдържана, работарка, търсач на истината и с данни за разследващ журналист, пише в днешния си брой великотърновският в . "Борба". Завършила е история в СУ „ Св . св. Климент Охридски”, а сега учи и право.

Амбициозната девойка от Търговищко започва работа в т в „ Видеосат” преди повече от 10 години. В зората на местната телевизионна журналистика се справя отлично. Преди няколко години започва работа в другата търновска телевизия „ Евроком Царевец” като водещ а на новините и репортер ка без определен ресор. Търс и интересни хора и не подминава конфликта и скандала.

Роси не е имала проблеми в работата, само за април има близо 50 материала. Напоследък бе притеснена и затворена, но нищо не е споделила. Винаги съм казвал, че заставам зад репортерите във всяка ситуация. Не знам какво да кажа и какво да мисля, Роси не би сложила край на живота си по този начин " , намери сили да коментира вчера собственикът на медията Валентин Реков.

П ри полицейския оглед на мястото в чантата на покрива са били намерени огромно количество хапчета плюс лични документи. Дали Роси е изпила някакви таблетки, дали е употребила алкохол или опиати. По случая усилено работи Окръжна прокуратура под наблюдението на Румяна Ирманова. На този етап обаче е изключена версията за насилствена смърт, установи ла проверка на "Борба" .

Роси Тодорова, по мъж Инколова, няма близки и роднини на ул. „ Краков” 10 и вероятно е отишла там с една-единствена цел, но без да остави бележка на близки, колеги и познати. Вчера сутринта в 10 часа Роси е трябвало да бъде в офиса на телевизията, но не е отишла. По-рано съпругът й Емил Инколов е говорил с тяхна обща позната без признаци за някакъв семеен раздор.

Неверен се оказа слухът, че двамата се били разделили и това бил поводът за фаталния избор на репортерка та . Роси и Емо се познават от „ Видеосат” , където той е бил оператор. После се вземат, а след това е заминал на работа в Испания. Миналата година Роси отива при него за кратко и двамата се прибират в България.

Сега Емил работи в търновското „ Метро” , а преди е бил в Русе в същата верига. Според приятели на семейството фактът, че те още нямат деца, в никакъв случай не може да бъде основание за вчерашната драма. Сърце не ни даде да потърсим за мнение в тази драматична ситуация нито съпруга, нито брата на журналистката, който е известен лекар.

Съдебни дела срещу Роси или телевизията по нейни материали няма, научи л още „ Борба” . Наскоро водещата направи разследване на незаконно строителство в търновски квартал. После медията обаче излъчи претенциите на строителната фирма едно към едно. Този вид притеснения са в рамките на избраната професия на журналиста и няма как да са основание да скочиш от 15-етажен блок рано сутринта в началото на седмицата , посочва "Борба" .

Сподели в
 

От днес Илия дафов заема поста Главен продуцент на Нови и актуални предавания на Нова тв. Той замени на поста Миляна Велева, за която вече сайтът на СБЖ съобщи, че напуска медията също от днес.

26.01.2021/15:12

„За мен радиото и програма „Хоризонт“ си останаха първата ми голяма професионална любов“, това каза в „Нощен Хоризонт“ известната журналистка Светла Петрова във връзка с 86 годишнината от създаването на БНР.

26.01.2021/14:51

Директорът на новините на Нова телевизия Миляна Велева също се разделя с медията, след като братята Домусчиеви я продадоха на регистрираната в Люксембург международна телекомуникационна и медийна компания „Юнайтед груп".

26.01.2021/11:40

Емблематичният репортер, водещ и писател Румен Стоичков публикува в профила си във Фейсбук емоционален коментар за днешната 86-годишнина на БНР и за своите три десетилетия работа в Радиото.

25.01.2021/18:07

В навечерието на Световния ден на радиото – 12 февруари- Българското национално радио (БНР) ще връчи традиционните награди за журналистика „Сирак Скитник“. Учредена през 2001 г., наградата е посветена на първия директор на Радиото София Панайот Христов с псевдоним Сирак Скитник.

25.01.2021/10:46

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

В главата на излезлия преди дни брой 2 на вестник "Тракия" от 2021 г. ще видите: Год. C - centum, сиреч сто. Изминава един век от излизането на първия брой на вестник „Тракия”. И на мен като негов редактор (от 2014 г. насам) се падна високата чест да съобщя на четящата публика за този вестникарски юбилей.

26.01.2021 /15:01 | Автор: Тодор Коруев | Източник: СБЖ

Безпощадният коронавирус не подмина и легендата в журналистиката Лари Кинг, за чиято кончина разбрахме преди дни. Той е от онези личности, за които трудно може да се говори в минало време, защото след себе си остави ярка диря в професията журналист. Като емблематичен телевизионен и радиоводещ той щедро споделяше тайните на успеха си и даваше полезни и практични съвети на младите как да се изградят като успешни журналисти. Може би поради тази причина неговата книга „Как да водим разговор – без значение с кого, кога и къде“ бе обявена за световен бестселър.

25.01.2021 /19:27 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Доминиращата медия днес са социалните мрежи, а онази класическа медия, която не се приспособи към тази нова екосистема, изчезва. Но приспособяването не означава оприличаване, защото мрежите са и територия на манипулацията. Класическите медии трябва да отговорят, засилвайки своите качества и наблягайки върху проверената истина, сочи известният френско-испански журналист

13.01.2021 /20:10 | Автор: Маурисио Висент | Източник: baricada.org

В края на миналата година още едно заглавие допълни списъка на изданията, посветени на годините на прехода. Известната преводачка и журналистка Ина Филипова е автор на книгата „Нажежените площади“, чийто издател е „Слънце“ на Надежда Кабакчиева.

12.01.2021 /18:16 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Тази седмица излезе неговият 1 389-и брой. Редакцията на изданието благодари на своите верни читатели

10.01.2021 /12:17 | Източник: Старият мост

На 1 януари 1924 г. във Варна излиза от печат и достига до своите читатели първият брой на списание „Морски сговор“, съобщават от Военноморския музей във Варна.

02.01.2021 /16:16 | Източник: moreto.net

 Акценти и позиции

Един от двамата кандидати за генерален директор на БТА Кирил Вълчев посети по своя инициатива Съюза на българските журналисти и разговоря с председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова, подчертавайки уважението си към Съюза и стремежа към взаимно сътрудничество

19.01.2021 /13:53

В писмо до генералния директор Андон Балтаков и до членовете на УС на БНР е изразено очакване за прецизиране и синхронизиране с Колективния трудов договор на предлаганите проектоправила за оценка на трудовото представяне на служителите в Българското национално радио.

13.01.2021 /09:02

Да внимаваме за подмяната. Тя вече изкарва и Делян Пеевски борец за медийна прозрачност

12.01.2021 /16:02

 Мнения

Защо бе борбата Законът за БТА до бъде променен преди да бъде избран новият ѝ генерален директор

14.01.2021 /20:15 | Автор: Начо Халачев | Източник: СБЖ

Добре, че е националната телевизия да ни върне и в онова „непоносимо” и „престъпно време”. Как навреме ни дойдоха около Новата 2021 година старите ленти... Една песен възкреси спомени. Щастливи пред камерите, пееха Митко Цонев, Величко Скорчев, Живка Гичева с колегите си новинари...

06.01.2021 /14:13 | Автор: Лозан Такев, член на УС на СБЖ | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 46 гости

Бързи връзки