Търново потресено от самоубийството на млада тв журналистка

30.05.2008 /15:06 Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Журналистка от т в "Евроком Царевец" е скочи ла завчера от покрива на един от най- високите блокове във Велико Търново на ул. „ Краков” N 10 , съобщава в . "Борба" в кореспонденция на Нели С укова , цитирана от bgfactor.org. 34-годишната водеща Росица Инколова се изкачила на покрива на сградата, която е висока 40 м . Младата жена минала през люка на покрива, оставила раничката си на плочника и скочила.

Минути по-късно, около 10 сутринта, минувачи извикали полиция, която отцепи района, а бездиханното тяло бе завито с чаршаф с лице към плочника. Обитатели на кооперацията на ул. „ Краков” 10 обикаляха наоколо, но никой все още не знаеше кой е сложил край на живота си по този начин. Само припомняха, че това не е първото самоубийство в този район, защото на няколкото високи блока им казвали „ пристана на самоубийците”. По стените на бетонната кооперация отвън и отвътре има прощални надписи със спрей.

Роси бе лъчезарна, но сдържана, работарка, търсач на истината и с данни за разследващ журналист, пише в днешния си брой великотърновският в . "Борба". Завършила е история в СУ „ Св . св. Климент Охридски”, а сега учи и право.

Амбициозната девойка от Търговищко започва работа в т в „ Видеосат” преди повече от 10 години. В зората на местната телевизионна журналистика се справя отлично. Преди няколко години започва работа в другата търновска телевизия „ Евроком Царевец” като водещ а на новините и репортер ка без определен ресор. Търс и интересни хора и не подминава конфликта и скандала.

Роси не е имала проблеми в работата, само за април има близо 50 материала. Напоследък бе притеснена и затворена, но нищо не е споделила. Винаги съм казвал, че заставам зад репортерите във всяка ситуация. Не знам какво да кажа и какво да мисля, Роси не би сложила край на живота си по този начин " , намери сили да коментира вчера собственикът на медията Валентин Реков.

П ри полицейския оглед на мястото в чантата на покрива са били намерени огромно количество хапчета плюс лични документи. Дали Роси е изпила някакви таблетки, дали е употребила алкохол или опиати. По случая усилено работи Окръжна прокуратура под наблюдението на Румяна Ирманова. На този етап обаче е изключена версията за насилствена смърт, установи ла проверка на "Борба" .

Роси Тодорова, по мъж Инколова, няма близки и роднини на ул. „ Краков” 10 и вероятно е отишла там с една-единствена цел, но без да остави бележка на близки, колеги и познати. Вчера сутринта в 10 часа Роси е трябвало да бъде в офиса на телевизията, но не е отишла. По-рано съпругът й Емил Инколов е говорил с тяхна обща позната без признаци за някакъв семеен раздор.

Неверен се оказа слухът, че двамата се били разделили и това бил поводът за фаталния избор на репортерка та . Роси и Емо се познават от „ Видеосат” , където той е бил оператор. После се вземат, а след това е заминал на работа в Испания. Миналата година Роси отива при него за кратко и двамата се прибират в България.

Сега Емил работи в търновското „ Метро” , а преди е бил в Русе в същата верига. Според приятели на семейството фактът, че те още нямат деца, в никакъв случай не може да бъде основание за вчерашната драма. Сърце не ни даде да потърсим за мнение в тази драматична ситуация нито съпруга, нито брата на журналистката, който е известен лекар.

Съдебни дела срещу Роси или телевизията по нейни материали няма, научи л още „ Борба” . Наскоро водещата направи разследване на незаконно строителство в търновски квартал. После медията обаче излъчи претенциите на строителната фирма едно към едно. Този вид притеснения са в рамките на избраната професия на журналиста и няма как да са основание да скочиш от 15-етажен блок рано сутринта в началото на седмицата , посочва "Борба" .

Сподели в
 

Наталия Симеонова се завръща за кратко към журналистиката. Тв водещата, която от години не е имала публични изяви, прие покана да направи интервю пред публика с жена от Благоевград, която е отдала живота си на грижата за деца, изоставени от своите родители.

03.08.2020/19:05

Поклонението пред големия карикатурист Иван Кутузов-Кути, работил в няколко български вестника и отишъл си на 30 юли т. г., ще се състои на 1 август, събота, от 11.30 ч. в храма "Св. Седмочисленици". СБЖ изразява съболезнованията си на семейството и на всички близки на Иван Кутузов-Кути.

01.08.2020/07:05

Протестиращите се събраха пред Президентството и донесоха жива пуйка на площад "Независимост". На шията ѝ е окачен надпис с имената на национални медии. Очевидно се прави асоциация с думите на премиера Бойко Борисов, който преди няколко месеца нарече журналистите "мисирки".

31.07.2020/20:26

В литературен клуб „Перото" се състоя връчването на наградите в конкурса, организиран за трета поредна година от Dir.bg. Мисията на организаторите е да „извадят на показ качествената, почтена и отговорна журналистика у нас”. Тази година категориите бяха шест – „Общество”, „Икономика”, „Култура и изкуство”, „Технологии и иновации”, „Истински истории” и „Спорт”.

31.07.2020/10:44

Бившият директор на новините на Нова телевизия за пръв път обяви публично каква е причината за раздялата ѝ с медията.

30.07.2020/19:01

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Огнян Стефанов е едно от най-запомнящите се, одумвани, коментирани заплашвани и подложени на физическа разправа „лоши момчета“ на скандалния ни „преход“, открояващо се независимо перо в днешната ни журналистика, свързано с авторитетния сайт Фрог нюз…

29.07.2020 /17:45 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

След като успя да разбуни духовете с книгите си „Зад завесата на соца“ и „Зад завесата на прехода“, журналистът Калин Тодоров сложи завършека на трилогията със „Зад завесата на демокрацията“, която от днес е вече по книжарниците, издадена от „Изток-Запад“.

22.07.2020 /23:12 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

В дни на съдбовни изпитания, каквито преживяваме сега – от пандемия до политически, - паметта ни търси упование и опит в нелеката българска съдба – онези така нужни ни и днес опорни точки, за да я променим в името на едно достойно бъдеще. И пред очите ни застава великият летописец на българската свобода с безсмъртните му „Записки по българските въстания“ - Захарий Стоянов. А днешните събития по странно съвпадение стават в годината на неговата 170- годишнина от рождението му…

20.07.2020 /17:56 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

В тия дни на небивало напрежение, когато в цялата страна улиците и площадите кипят от недоволството на народа и искането за оставка не само на правителството, а и на главния прокурор Иван Гешев, точно по това време се случи нещо интересно, което би могло да се нарече съвпадение, но в никакъв случай не е случайно. Състоя се и премиерата на новата книга на най-уважаваната българска журналистка Анна Заркова, емблематична със своите задълбочени разследвания и анализи на най-важни и тревожни явления в нашия обществен живот, които притежават и актуална непреходност. И сега, когато над мощните протести кънти името на Гешев, в ръцете ни е солидният том на Заркова: „Главните прокурори от Татарчев до Гешев“.

16.07.2020 /20:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Най-голямото и най-старо читалище в Плевен - „Съгласие 1869“, откри изложба за художника и писател Илия Бешков. Представянето на творбите е в постоянната рубрика на читалището, наречена „Големите“.

30.07.2020 /12:36 | Автор: Иван Каневчев | Източник: СБЖ

На 5 юли т. г. ни напусна завинаги Катя Воденичарова - детски писател и редактор в БНР в продължение на 33 години. С нейното име са свързани популярни радиопредавания като „Бате Райко Многознайко”, „Хоп Троп и Художникът почти вълшебник”, „Приказки за Радослав”, емблематичното предаване „Тромбата на Вили”, „Кафе с автограф“, „Дядовата ръкавичка“, „Хумористично ателие“ и много други.

22.07.2020 /20:19 | Автор: Мария Спасова | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

„Този план ще върви ръка за ръка с Плана за действия за европейска демокрация, който ще бъде насочен към повишаване на устойчивостта на нашите демократични системи и към укрепване на свободата и плурализма на медиите,” пише зам.-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по ценностите и прозрачността Вера Йоурова в отговора си на писмото на председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова от 10 април т. г., настояващо във възстановителните планове за Европа след кризата с коронавируса да бъде включено и подпомагането на медиите, журналистите и свободата на словото.

24.07.2020 /17:12

УС на СБЖ излезе с декларация, настояваща за изтегляне на внесения в НС от Вежди Рашидов законопроект за промени в Закона за радиото и телевизията, докато той не бъде подложен на широко обществено обсъждане. Изразена е също тревога от негативни и злепоставящи внушения и обобщения, отправени от прокуратурата към "свободните" журналисти.

14.07.2020 /17:42

Обективното информиране и отразяването на всички гледни точки остава неизменен водещ принцип в работата на колегията особено в нажежени политически ситуации, като изживяваната в момента в страната ни. СБЖ категорично отхвърля и осъжда всяка форма на насилие било срещу представители на медиите, било срещу граждани, било срещу институции.

11.07.2020 /16:34

 Мнения

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

На 18 юли, 183 години след рождението ти, още търсим и жадуваме чистата и свята република, заради която увисна на бесилото. Днес висиш и на портрет в кабинетите на първите държавни и партийни ръководители. Но нито сме чиста, още по-малко свята, поклон към тези, които го сториха, че България стана република преди 74 години, та поне нещо от завета ти да е изпълнено.

13.07.2020 /16:29 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 17 гости

Бързи връзки