eurofootball.bg класира по красота спортните журналистки:

21.06.2008 /12:21 Големина на шрифт: a a    Отпечатай:

Петя Желева е на върха - 52.63% . След успешния си старт в информационна агенция "БГНЕС" Петя остави своето присъствие във Военния канал, а сега радва любителите на спорта от екрана на Тв 7 , разказва sportal.bg .

Пред сайта Петя споделя: - Аз съм прекалено скромна, бих казала дори много срамежлива. Това важи както за професионалните ми изяви, така и в чисто личен план, макар и на пръв поглед да не изглежда точно така. Смятам, че това определено пречи на работата ми.

В нашата професия човек трябва да има по-голямо самочувствие, да вярва, че може да направи нещата, които иска, за да се случат. От друга страна аз съм човек, който мисли предимно за бъдещето и не живее в настоящето. Мечтая много и така си почивам , казва хубавицата .

Петя Кузева - 28.95% . Петя е зодия везни. Тя е оптимист, гледа позитивно на света и хората около себе си , пише sportal.bg. Върви смело напред и в битките открива себе си и истината.

Голямата й страст - футболът не засенчва истинската любов - петгодишния й син Александър. Решителна, но понякога ранима, тя е нежното присъствие от екрана на Телевизия Ринг.

Ралица Караджова - 15.79% . Ралица Караджова е репортер ка и водещ а в радио "Дарик. К огато гледам мой колега, който коментира Шампионска лига, виждам как при гол направо му настръхва кожата. Според мен това усещане е по-върховно , споделя журналистката пред news.netinfo.bg.

Антония Близнакова събира 15.79% от гласовете. Още в 7-ми клас тя знае, че журналистиката ще се превърне в нейна професия и оттогава, целенасочено, работи върху осъществяването на това свое желание , пише sportal bg. През 2000 г. отива в БНТ и остава там вече 8-а година.

Освен, че дълги години е тренирала бадминтон, любовта на Антония към спорта е продиктувана и от факта, че всички в семейството й са спортни запалянковци. Любовта й към футбола пък се заражда през 1986г., когато баща й, за първи път, я завежда на футболен мач.

Тя не само, че не спира да ходи на мачове и до днес, но стадионът е едно от местата, където може най-често да бъде видяна. Събеседничката ни разбива, на пух и прах, твърдението, че футболът е запазена територия за мъже.

Н авлиза там смело, уверено и нахакано, качества, които иначе са в пълен разрез с нейната душевност. Плаха и стеснителна в живота, тя все още чака голямата любов. До тогава остава вярна на любовта, която никой не може да й отнеме - любовта към спорта.

Елеонора Гигова - 21.05% . Ели е на 26 години, зодия Риби , разкрива fashion.bg . Дебютът й в журналистиката е в предаването “ Стилисимо” по т в Евроком. Изявите й в БНТ са първо в социалното предаване “ Под дъгата” на Димитър Шарков, а след това – в неделното “ Спортна треска”.

5 години от живота си прекарва в Париж, една – в Ню Йорк. Завършила е Френски колеж по аудио-визуална журналистика и Американския университет в Париж със специалност комуникации, където учи и мода.

Признава, че това е любимият й курс, благодарение на който е успяла да посети централите на почти всички модни къщи в Париж. През годината, прекарана в Ню Йорк, усъвършенства английския си език в New York University.

Искрено си признава, че това, което наистина не може да прави, е да готви.

Йоана Гочева - 13.16% . Очарователната блондинка е перлата на Нова ТВ посочва "Стандарт" . Спортната журналистка е запалена фенка на футбола. Освен това тя е една от най-привлекателните репортерки в България. Днес, за нея, спортът е синоним на работа, а работата - синоним на удоволствие , допълва sportal.bg. Освен на своята упоритост, желание и хъс, тя дължи това и на човека, който й дава шанс за изява - Крум Савов.

Над 5 години Йоана дейно в подготовката на едно от най-популярните спортни предавания у нас - "Спортен свят". Тя не се плаши от териториите - "запазени за мъже" , и твърдения от сорта на: "жените нямат място във футбола" .

За нея, спортът, освен всичко друго е, може би, и съдба, защото мъжът до нея - Стефан Чолаков - също е спортен журналист. Дори и вкъщи темата за спорта няма как да бъде табу, освен ако не се намеси малкият им син - Алекс

Сподели в
 

Наградите на Програма "Достъп до обществена информация" се раздават от организацията всяка година на 28 септември, който е Международният ден на правото да знам.

29.09.2020/09:49

Диана Ковачева препоръчва да се ревизира решението за изолацията на журналистите в Партийния дом

28.09.2020/20:55

На 25 септември 2020 г. почина поетът Валентин Чернев. Той е роден на 16 януари 1947 г. в Силистра. Следвал е българска филология в СУ “Св. Климент Охридски”.

28.09.2020/09:01

Водещият от БНТ влиза сред учредителите на новата партия на Цветан Цветанов и се очаква при предстоящи избори да стане водач на столична листа, пише mediapool.bg. С „Републиканци за България” са и братята Павел и Румен Вълневи от Чикаго, които държаха изчезналата телевизия Би Ай Ти. Сега в сградата ѝ е централата на новата формация.

27.09.2020/10:13

Най-старият и най-дълго излизалият плевенски вестник „Посоки” (бивш „Септемвийска победа”) празнува своята 75-годишнина.

26.09.2020/16:26

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Известната журналистка, писателка и пътешественичка отново ни изненада с нова книга. Маги Гигова се постара да събере и разкаже за „София. Адресите на любовта“, в която разкрива пред читателите тайните страсти на известни българи. Представянето й ще стане на 8 октомври от 18 ч.в Къщата на София, ул. Миджур 12.

27.09.2020 /18:24 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Популярен и обичан радио глас, Силвия Великова винаги е била в центъра на събитията в съдебния ресор, който от години отразява. Така беше и преди една година, когато тя пак беше „в окото на бурята“, но този път като потърпевш.

18.09.2020 /12:35 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Иван Вълов е едно от знаковите имена в българската журналистика, който вече много десетилетия упорито и ползотворно разработва своята обширна територия на теми, проблеми и и срещи с големи личности, със свой глас и слово.

17.09.2020 /07:32 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

„В това жегаво и лениво следобедно време и на пандемия дойдохте да се срещнете с моя нов роман „Роден на Великден“. Така известната журналистка и писателка Бойка Асиова се обърна към дошлите на представянето на новата й творба в осмото книжно изложение на открито „Алея на книгата“. Романът на Асиова се оказа една от най-търсените книги на „Жанет 45“.

14.09.2020 /08:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Регионалната библиотека „Христо Смирненски” в Хасково отбеляза 125 г. от рождението на Тома Измирлиев (1895-1935 г.). Роден в Кукуш, той учи в гимназиите в Солун и Битоля.

26.09.2020 /11:57 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

Наричат 21-ото столетие след Христа „век на информацията”, защото е време, в което почти всеки човек в цивилизационния свят казва „без мобилен телефон и интернет не мога”. Респективно без месинджър, електронна поща, вайбър и други актуални форми за виртуално общуване, на практика с целия свят и в реално време.

21.09.2020 /20:49 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Днес, 28 септември 2020 година, в делови порядък по телефон и електронна поща бе поискано мнението на членовете на Управителния съвет на СБЖ за насрочване продължение на заседанието на Отчетно-изборното Общо събрание на Съюза на българските журналисти, състояло се на 19 и 20 септември т.г., за попълване съставите на УС на СБЖ, КС на СБЖ и Комисията по журналистическа етика - провеждането на Общо отчетно-изборно събрание на СБЖ за 31 октомври 2020 година.

28.09.2020 /16:23

Новоизбраният председател на СБЖ Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното по повод Деня на независимостта на България:

22.09.2020 /15:12

Публикуваме доклада, изнесен на 19 септември т. г. пред Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ от Снежана Тодорова, председател на СБЖ. Пак тук, по-надолу, може да се види и отчетът на Контролния съвет на СБЖ за март 2015-септември 2020 г., представен от председателя на КС Венка Ризова, както и обзор за дейността на Комисията по етика за същия период, направен от председателя на КЕ Мария Нецова.

21.09.2020 /20:50

 Мнения

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020 /16:20 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 20 гости

Бързи връзки