Начало
 
 

След дълга пауза Милен Цветков се появява в медите

29.03.2020 /09:07 | Автор : Христо Борисов | Източник: fakti.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Милен Цветков не е на екран от август 2018 г.

´´Аз не знаех, че това нещо го има от Господари на ефира. Това е най-точният разказ на това, което се случи преди 2 години. Нито съм искал да правя разследване, нито съм твърдял нещо, искахме да питаме защо министър-председателят се ядосва на фалшивата новина".

Това заяви журналистът Милен Цветков, чието предаване бе свалено от Нова телевизия преди 2 години, в предаването ''ЕвроДикоФ'' по ТВ Евроком, припомня fakti.bg

Тогава от Nova така и не назоваха конкретната причина за действието си, а окачествиха продукцията на Цветков като не отговаряща на стандартите на телевизията.

По всичко изглеждаше обаче, че предаването ''Часът на Милен Цветков'' е свалено заради ''премиерът Борисов и остров в Гърция в едно изречение'', макар и контекстът да е именно в посока на това, че въпросната новина бе фалшива.

За забравилите припомняме, че преди около 2 години гръцки сайт написа, че премиерът Бойко Борисов има остров в тяхната страна, като информацията тогава не се базираше нито на факти, нито на сериозни източници, което води до мисълта, че тази новина е от фалшивите.

Безработният журналист, както сам се определи, коментира и актуалната кризисна ситуация, предизвикана от коронавирусната пандемия:

''Първото, което е, че няма човек, здравомислещ, който да не разбира, че изолацията, карантината е мощно оръжие за спиране разпространението на коронавируса. Но за спиране, а не за справяне. Има един въпрос. Какво става, когато някой реши, че тази карантина е изтекла? Защото хората озверяват, че не могат да ходят да си вършат работа". 

''Второто, което искам да кажа, е, че ние не сме овце. Нямаме нужда някой да ни наритва по телевизията с гегата. Ще помоля да си променят отношението, ние не сме поданици, ние сме граждани. Ние имаме деца и внуци, вълнуваме се какво ще стане с тях'', обърна се журналистът към Щаба.

''С кисел поглед на всеки следващ въпрос, като не ти се отговаря на въпроси, не прави пресконференции през час'', коментира още Цветков поведението на Щаба.

Свързани:  Има изгледи Милен Цветков да постъпи в БНТ

Новата година май ще донесе нова работа на Милен Цветков. Като нищо журналистът да стане част от екипа на БНТ и още от идния януари да се върне на екран.
Дата: 16.12.2019


 

Сподели в
 

Сп. "Вог", което отнесе критики заради снимката на Камала Харис за корицата на февруарския си брой, ще пусне нов тираж с различна фотография, считана за "по-достойна" за новата вицепрезидентка на САЩ, предаде АФП.

21.01.2021/09:04

На 81 години почина един от най-големите спортни журналисти на България Хайк Вахрам, съобщиха от семейството му.

19.01.2021/10:02

След като "Нова телевизия" придоби "Канал 3" и го прекръсти на "Нова нюз", от програмата му изчезна предаването на Илиана Беновска - "Беновска пита", в което всяка неделя гостуваха министри и управляващи политици, а водещата му често атакуваше опозицията.

18.01.2021/09:01

В края на юли 2018 г. тв журналистката Мартина Ганчева работи с колегите си и изведнъж на ръката ѝ каца калинка. “О, ново гадже”, веднага започват шегите с нея.

17.01.2021/16:27

За втора поредна година Татяна Йорданова от град Левски е определена като „Журналист-надежда“. Това отличие дойде на 9-ите годишни награди за журналистика на Валя Крушкина, които тази година бяха раздадени без официална церемония, а награждаването се случи „онлайн“, информират от Пресцентъра на Община Левски.

16.01.2021/09:06

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Доминиращата медия днес са социалните мрежи, а онази класическа медия, която не се приспособи към тази нова екосистема, изчезва. Но приспособяването не означава оприличаване, защото мрежите са и територия на манипулацията. Класическите медии трябва да отговорят, засилвайки своите качества и наблягайки върху проверената истина, сочи известният френско-испански журналист

13.01.2021 /20:10 | Автор: Маурисио Висент | Източник: baricada.org

В края на миналата година още едно заглавие допълни списъка на изданията, посветени на годините на прехода. Известната преводачка и журналистка Ина Филипова е автор на книгата „Нажежените площади“, чийто издател е „Слънце“ на Надежда Кабакчиева.

12.01.2021 /18:16 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Известният ерудит и колумнист на в. "Сега" Димитри Иванов е роден на 31 декември 1931 г., но свидетелството му за раждане е от 1 януари 1932 г., тъй като в новогодишната нощ не е имало кой да го впише в регистъра.

01.01.2021 /18:44 | Източник: dimitriivanov.com

Навършват се 125 години от рождението на легендарната вдъхновителка на републиканците в Испанската гражданска война Долорес Ибарури, която бе и изявена журналистка, оглавявала вестник "Мундо обреро". Какъв бе пламенният ѝ и драматичен живот?

10.12.2020 /19:06 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

 Спомени и архиви

Тази седмица излезе неговият 1 389-и брой. Редакцията на изданието благодари на своите верни читатели

10.01.2021 /12:17 | Източник: Старият мост

На 1 януари 1924 г. във Варна излиза от печат и достига до своите читатели първият брой на списание „Морски сговор“, съобщават от Военноморския музей във Варна.

02.01.2021 /16:16 | Източник: moreto.net

 Акценти и позиции

Един от двамата кандидати за генерален директор на БТА Кирил Вълчев посети по своя инициатива Съюза на българските журналисти и разговоря с председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова, подчертавайки уважението си към Съюза и стремежа към взаимно сътрудничество

19.01.2021 /13:53

В писмо до генералния директор Андон Балтаков и до членовете на УС на БНР е изразено очакване за прецизиране и синхронизиране с Колективния трудов договор на предлаганите проектоправила за оценка на трудовото представяне на служителите в Българското национално радио.

13.01.2021 /09:02

Да внимаваме за подмяната. Тя вече изкарва и Делян Пеевски борец за медийна прозрачност

12.01.2021 /16:02

 Мнения

Защо бе борбата Законът за БТА до бъде променен преди да бъде избран новият ѝ генерален директор

14.01.2021 /20:15 | Автор: Начо Халачев | Източник: СБЖ

Добре, че е националната телевизия да ни върне и в онова „непоносимо” и „престъпно време”. Как навреме ни дойдоха около Новата 2021 година старите ленти... Една песен възкреси спомени. Щастливи пред камерите, пееха Митко Цонев, Величко Скорчев, Живка Гичева с колегите си новинари...

06.01.2021 /14:13 | Автор: Лозан Такев, член на УС на СБЖ | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 38 гости

Бързи връзки