Борисов към репортерка от бТВ: Вие сте „Божков ТВ”

16.05.2020 /18:56 | Източник: mediapool.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Бойко Борисов командва на брифингите, които дава

Бойко Борисов на 2 пъти директно нападна репортер на бТВ с думите, че работи за “Божков ТВ“. Преди това журналистиката зададе въпроси на Борисов за историята с есемесите на Владислав Горанов, за Васил Божков и ситуацията в “Левски“.

Това очевидно го изнерви, защото преди това Борисов с усмивка обясняваше, че българите са големи късметлии, че точно той ги управлява, коментира mediapool.bg

Премиерът първо обясни на репортерката на бТВ, че телевизията “дава възможност да се упражняват на негов гръб“, т.е. че дава трибуна на хора, който си позволяват да го критикуваил и да твърдят неудобни за него неща.

бТВ направи няколко ексклузивни интервюта с укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков, но спази журналистическите стандари и отрази реакцията на засегнатите страни. За Борисов това явно е недостатъчно. Сега журналистката на бТВ попита премиера дали той е водил в миналото разговори с Васил Божков той да стане акционер в “Левски“.

“Г-жо, няма на “Божков ТВ“ да се хвана на въпроса. Извинявам се“.

Заяде се и с в. “Сега“  

На друг въпрос, че той все пак трябва да реши нещо за акциите на“Левски“, премиерът повтори: “Госпожо, “Божков ТВ“ не ме касае“. 

“Извинявайте, ама вие утре може да ми прехвърлите и вашата къща с децата! Как така, без да ме питате ?!", ядоса се Борисов на репортерката на бТВ която репликира, че явно законът го позволява. "На мен законът ми позволява да кажа, че вие сте просто едни негодници и не искам дори да чувам за вас!“

Репортерката не се отказа и продължи да задава въпроси, включително за комуникацията между Божков и Владислав Горанов. Тя попита премиера дали есемес комуникацията между министри и бизнесмени е нещо нормално.

Накрая Борисов отсече: “Добре, г-жо, желая ви лек ден на вас. Лек ден“. Той се обърна демонстративно и започна да отговаря на въпроси от други журналисти. Преди това бТВ телевизията бе критикувана и от главния прокурор Иван Гешев, защото съобщи за опити за изнасяне на безценната антична колекцията на Божков в чували.

Още докато караше джипката си, Борисов започна да говори за критични медии, в частност за в. “Сега“:  

“42% по-ниска цена на газа. Е, как после издателите няма да ме плюят и ме окарикатуряват всеки ден (има се предвид издателят на “Сега“ Сашо Дончев). Ето това ще остане в историята всеки ден“, каза Борисов, имайки предвид газопроводите.


 

Сподели в
 

Унгарската министърка на правосъдието Юдит Варга обяви, че се обмисля вариант за налагане на санкции срещу социалните медии заради "системни злоупотреби" със свободата на словото.

20.01.2021/14:05

Отначало, гледано отдалеч, това бе митинг или протест. После стана нападение, размирици, метеж, вътрешен тероризъм и дори опит за преврат.

19.01.2021/13:55

Сметната палата е внесла в Народното събрание одитния доклад за финансовото управление на БНР за периода от 01.01.2017 г. до 30.09.2019 г.

18.01.2021/14:05

Съветът за електронни медии прие доклад за резултатите от второто за 2020 г. фокусирано наблюдение по темата Ковид-19 в новини и актуално-публицистични предавания на обществени и търговски доставчици на медийни услуги, съобщават от медийния регулатор.

15.01.2021/14:05

Министерството на правосъдието на Полша подготвя „новаторски” законопроект, който ще забрани на администраторите на социалните медии да изтриват публикации и да блокират потребители.

14.01.2021/14:25

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Доминиращата медия днес са социалните мрежи, а онази класическа медия, която не се приспособи към тази нова екосистема, изчезва. Но приспособяването не означава оприличаване, защото мрежите са и територия на манипулацията. Класическите медии трябва да отговорят, засилвайки своите качества и наблягайки върху проверената истина, сочи известният френско-испански журналист

13.01.2021 /20:10 | Автор: Маурисио Висент | Източник: baricada.org

В края на миналата година още едно заглавие допълни списъка на изданията, посветени на годините на прехода. Известната преводачка и журналистка Ина Филипова е автор на книгата „Нажежените площади“, чийто издател е „Слънце“ на Надежда Кабакчиева.

12.01.2021 /18:16 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Известният ерудит и колумнист на в. "Сега" Димитри Иванов е роден на 31 декември 1931 г., но свидетелството му за раждане е от 1 януари 1932 г., тъй като в новогодишната нощ не е имало кой да го впише в регистъра.

01.01.2021 /18:44 | Източник: dimitriivanov.com

Навършват се 125 години от рождението на легендарната вдъхновителка на републиканците в Испанската гражданска война Долорес Ибарури, която бе и изявена журналистка, оглавявала вестник "Мундо обреро". Какъв бе пламенният ѝ и драматичен живот?

10.12.2020 /19:06 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

 Спомени и архиви

Тази седмица излезе неговият 1 389-и брой. Редакцията на изданието благодари на своите верни читатели

10.01.2021 /12:17 | Източник: Старият мост

На 1 януари 1924 г. във Варна излиза от печат и достига до своите читатели първият брой на списание „Морски сговор“, съобщават от Военноморския музей във Варна.

02.01.2021 /16:16 | Източник: moreto.net

 Акценти и позиции

Един от двамата кандидати за генерален директор на БТА Кирил Вълчев посети по своя инициатива Съюза на българските журналисти и разговоря с председателката на УС на СБЖ Снежана Тодорова, подчертавайки уважението си към Съюза и стремежа към взаимно сътрудничество

19.01.2021 /13:53

В писмо до генералния директор Андон Балтаков и до членовете на УС на БНР е изразено очакване за прецизиране и синхронизиране с Колективния трудов договор на предлаганите проектоправила за оценка на трудовото представяне на служителите в Българското национално радио.

13.01.2021 /09:02

Да внимаваме за подмяната. Тя вече изкарва и Делян Пеевски борец за медийна прозрачност

12.01.2021 /16:02

 Мнения

Защо бе борбата Законът за БТА до бъде променен преди да бъде избран новият ѝ генерален директор

14.01.2021 /20:15 | Автор: Начо Халачев | Източник: СБЖ

Добре, че е националната телевизия да ни върне и в онова „непоносимо” и „престъпно време”. Как навреме ни дойдоха около Новата 2021 година старите ленти... Една песен възкреси спомени. Щастливи пред камерите, пееха Митко Цонев, Величко Скорчев, Живка Гичева с колегите си новинари...

06.01.2021 /14:13 | Автор: Лозан Такев, член на УС на СБЖ | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 39 гости

Бързи връзки