Начало
 
 

Боб Питман: Радиото в XXI век завоюва нови позиции

22.05.2020 /18:51 | Източник: bloombergtv.bg Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Боб Питман преобразява радио- в аудио-компания

Рекламите паднаха, но потребителите са вероятно повече ангажирани с радиото отколкото някога са били, споделя Боб Питман, директор на iHeartMedia Inc:

Те идват при нас във време на криза, защото ние им предлагаме компания. И прекарват време с нас, даваме им информация. Грижим се да са спокойни, правим им компания, казва интервюираният, цитиран от bloombergtv.bg:.

А слушагелите ни намират. Преди 10 години стартирахме идеята да бъдем там, където са нашите слушатели с продуктите и услугите, които очакват.  

Така че сега сме на 250 платформи, освен на средни и ултракъси вълни и сега ни откриват хората, докато са си в къщи – на смарт телевизори, смарт говорители, конзоли за игри, Року и др.

А за нас това отваря един цял нов свят на контактуване с потребителите, както и задълбочаване на взаимоотношенията ни с тях.

Огледахме всичко, което правим, и си казахме: добре, потребителите се променят, нужни са им различни неща от нас. Трябва да се отзовем. Така че от страна на събитията, вместо да пускаме физически събития, си казахме, че ще правим виртуални събития.

Най-големият експеримент беше с Fox 

Направихме концерт от дневната за американския Fox. И опитахме да видим дали ще се получи да снимаме хората в домовете им с iPhone и домакин на това да бъде Елтън Джон. Оказа се че е голям хит по телевизията и вероятно по-важното е, че събра 15 млн. долара за „Да нахраним Америка“.  Така че то ни даде представа за тези неща. 

Продължихме с „Първия отговорил“ в петъците, заедно с At&T, направихме и Концерти от дневната на State Farm в сряда вечер. Правим подкаст и радио с речи за дипломиране за випуск 2020 г. 

Организирахме виртуален абитуриентски бал за децата, които няма да имат такъв. Получихме широк отзвук и смятам, че това представляваше стойностна услуга за потребителите ни. 

Също така променихме продукта на емисиите. Първите няколко седмици хората умираха за информация за Ковид. Днес търсят информация за това какво следва, как се връщаме в света. Никога не съм виждал отношението и нуждите да се променят ежедневно повече, отколкото сега.

Програмната ни група прави мониторинг на потребителските тенденции ежедневно и това, което виждаме, е удивително. Работата ни е да не стоим на едно място, а да дадем на потребителите продукта, който търсят от нас.


 

Сподели в
 

Никога не съм предполагала, че ще стана лице на политическо предаване, казва водещата на "Антидот" по Българската свободна телевизия.

28.09.2020/12:00

Парижката продуцентска компания "Премиер лин", чиито служители бяха ранени тази седмица с нож, е съдействала за създаването на документален филм за атаките срещу редакционния екип на френското сатирично сп. "Шарли Ебдо", предаде ДПА.

27.09.2020/09:07

Морски издания - някои библиографска рядкост, запечатали с фотокадри и репортажи освобождението на Каварна от румънска власт, са част от изложбата в Историческия музей, посветена на 80-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа в България, съобщават от общината.

26.09.2020/12:16

Комитетът за защита на журналистите (КЗЖ) порица действията на МВР спрямо репортера на "Сега" Мартин Георгиев, призован в Столична дирекция на вътрешните работи, за да бъде разпитван за негов въпрос до пресцентъра, който касае евентуални нарушения от страна на полицията.

25.09.2020/14:05

Регионалната библиотека "Дора Габе" в Добрич събира в дигитална колекция добруджански вестници, издавани от 1886-а до 1954 г., съобщават от културния институт.

22.09.2020/12:00

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Известната журналистка, писателка и пътешественичка отново ни изненада с нова книга. Маги Гигова се постара да събере и разкаже за „София. Адресите на любовта“, в която разкрива пред читателите тайните страсти на известни българи. Представянето й ще стане на 8 октомври от 18 ч.в Къщата на София, ул. Миджур 12.

27.09.2020 /18:24 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Популярен и обичан радио глас, Силвия Великова винаги е била в центъра на събитията в съдебния ресор, който от години отразява. Така беше и преди една година, когато тя пак беше „в окото на бурята“, но този път като потърпевш.

18.09.2020 /12:35 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Иван Вълов е едно от знаковите имена в българската журналистика, който вече много десетилетия упорито и ползотворно разработва своята обширна територия на теми, проблеми и и срещи с големи личности, със свой глас и слово.

17.09.2020 /07:32 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

„В това жегаво и лениво следобедно време и на пандемия дойдохте да се срещнете с моя нов роман „Роден на Великден“. Така известната журналистка и писателка Бойка Асиова се обърна към дошлите на представянето на новата й творба в осмото книжно изложение на открито „Алея на книгата“. Романът на Асиова се оказа една от най-търсените книги на „Жанет 45“.

14.09.2020 /08:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Регионалната библиотека „Христо Смирненски” в Хасково отбеляза 125 г. от рождението на Тома Измирлиев (1895-1935 г.). Роден в Кукуш, той учи в гимназиите в Солун и Битоля.

26.09.2020 /11:57 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

Наричат 21-ото столетие след Христа „век на информацията”, защото е време, в което почти всеки човек в цивилизационния свят казва „без мобилен телефон и интернет не мога”. Респективно без месинджър, електронна поща, вайбър и други актуални форми за виртуално общуване, на практика с целия свят и в реално време.

21.09.2020 /20:49 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Днес, 28 септември 2020 година, в делови порядък по телефон и електронна поща бе поискано мнението на членовете на Управителния съвет на СБЖ за насрочване продължение на заседанието на Отчетно-изборното Общо събрание на Съюза на българските журналисти, състояло се на 19 и 20 септември т.г., за попълване съставите на УС на СБЖ, КС на СБЖ и Комисията по журналистическа етика - провеждането на Общо отчетно-изборно събрание на СБЖ за 31 октомври 2020 година.

28.09.2020 /16:23

Новоизбраният председател на СБЖ Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното по повод Деня на независимостта на България:

22.09.2020 /15:12

Публикуваме доклада, изнесен на 19 септември т. г. пред Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ от Снежана Тодорова, председател на СБЖ. Пак тук, по-надолу, може да се види и отчетът на Контролния съвет на СБЖ за март 2015-септември 2020 г., представен от председателя на КС Венка Ризова, както и обзор за дейността на Комисията по етика за същия период, направен от председателя на КЕ Мария Нецова.

21.09.2020 /20:50

 Мнения

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020 /16:20 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 10 гости

Бързи връзки