factor-bs.com: Зрител спечели 14 000 лева в предаването "Пирамида"*

09.07.2008 /12:30 Големина на шрифт: a a    Отпечатай:

Призът "Най-весел участник” по ТВ2 получи вчера журналистът Петьо Блъсков, който заяви в ефир: „Google” знае всичко, Блъсков знае повече", предаде бургаският factor-bs.com, допълвайки:

Грандиозно тържество отбеляза края на успешения сезон на „Пирамида“ по ТВ2. Финалният сблъсък изправи един срещу друг заместник-председателя на „Новото време” Мирослав Севлиевски, лидерът на софийската организация на ВМРО Ангел Джамбазки и независимия депутат Димитър Абаджиев.

Преди началото на финала, общинарят Владимир Каролев и зам.—председателят на „Новото време” Юлияна Дончева се превъплътиха в ролята на репортери и разпитваха гостите.Вместо обаждания на зрители по време на финала, въпроси задаваха гостите в залата. Да бъдат репортери се нагърбиха политиците, приели предизвикателството да бъдат водещи на „Пирамида“.

„Явно им хареса да задават въпроси, но предварително се разбрахме, че те няма да искат да стават журналисти, а ние няма да ставаме политици”, коментира Стойчо Керев .

В ролята на репортери се въплътиха ексминистърът на земеделието Нихат Кабил, основателят на "Гергьовден" Любен Дилов, лидерът на ВМРО Красмир Каракачанов и лидерката на ЕНП Мария Капон. Треньорът Тити Папазов обаче не се задоволи с репортерстването и скочи на сцената, за да разпита лице в лице финалистите.

„На мен никой не ми поставя рамки”, отсече кандидат-кметът и започна да разменя реплики с войводата Каракачанов, който беше на балкона

Главната продуцентка на ТВ2 Живка Гичева и продуцентът на „Пирамида” от IMS Христо Тучев обявиха наградените участници в 8 категории: „Най-голям гаф“ отиде в Яне Янев.

„Най-весел участник” получи журналистът Петьо Блъсков, който заяви в ефир: „Google” знае всичко, Блъсков знае повече". „Не е трудно да спечелиш, трябва само една бутилка”, беше коментарът на журналиста.

Призът за „най-емоционален участник” отиде у Веселин Данов, който на колене в студиото поиска прошка от младите хора в България, а за „най-чаровна усмивка” награда получи бившият столичен кмет Стефан Софиянски.

Награда за „най-голям скандал” получиха палестинецът Мохд Абуаси и иракският журналист Мохамед Халаф. Призът „младо лъвче“ получиха тримата абитуриенти Евгени Кунев, Татяна Новосьолова и Петър Станчев. „Главна мъжка роля” спечели Нихат Кабил, а за „главна женска роля” се пребори Юлияна Дончева.

Гласуването за „Личност на годината на "Пирамида“ не спря през цялата церемония. В крайна сметка след оспорвано гласуване победител във втория сезон стана Мирослав Севлиевски, който получи като награда ювелирна писалка лично от генералния директор на ТВ2 Огнян Димов. 14 000 лева пък зараддваха един от зрителите, който гласува за своя фаворит.

------

* Текстът е взет 1:1 от посочения източник. Снимката е от интернет - бел. ред.

Сподели в
 

Медийният съветник на соцлидерката Корнелия Нинова Васил Самарски поема пресцентъра на БСП, съобщиха от "Позитано" 20. Досегашната шефка на пресцентъра Жанет Пашалиева преминава на работа в БСТВ като мениджър „Програмна и техническа дейност”.

26.10.2020/21:18

Репортерът на в. "Сега" Мартин Георгиев беше призован на разпит в столичното 6 РПУ заради това, че е направил справка в общодостъпния Имотен регистър. Тя се отнася до служителя на Националната служба за охрана Калин Гаджев, който беше заснет да хвърля на земята българския флаг по време на конфликта между бившия правосъден министър Христо Иванов и охранителите на плажа пред имението на Ахмед Доган в парк "Росенец" през юли.

26.10.2020/17:38

Сръбският бизнесмен Драган Шолак, основател на “Юнайтед Груп”, купува Нова телевизия. Това съобщава сайтът “Гласове”, позовавйки се на "отлично информирани източници", според които сделката е пред финализиране, а дю дилиджънсът на Нова е започнал още през лятото.

26.10.2020/14:52

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите даде обширно интервю по bTV, в което се спря и на споровете около предложения от работна група проект за промени в Закона за радиото и телевизията.

26.10.2020/12:23

На връх рождения ден на Йордан Радичков, 24 октомври, бяха връчени първите награди за сборници с къси разкази в дебютното издание на новия национален литературен конкурс с името на автора. Първа награда е присъдена на колегата журналист и писател Деян Енев.

26.10.2020/11:33

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Той написва най-популярната си книга - „Приключенията на Лукчо”, когато е едва на 31 години и работи в детското приложение „Пионер” на вестника на ИКП „Унита”. Успехът ѝ е феноменален най-вече в тогавашния СССР и в соцстраните, включително и в България. Така тръгва и световната му слава. Навръх 100-годишнината от рождението на Родари на 23 октомври дори „Гугъл” излезе със специален дизайн на „главата” си в негова чест.

23.10.2020 /19:08 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

Книгата „Главните прокурори. От Татарчев до Гешев” е майсторски журналистически разказ на един дългогодишен съдебен репортер за институцията Главен прокурор в България, написан въз основа на многобройни факти и събития, с много емоции и изповедност, пише в рецензията си проф. Маргарита Пешева

22.10.2020 /15:36 | Автор: Проф. Маргарита Пешева | Източник: newmedia21.eu

Проф. Лилия Райчева е уважаван журналист и университетски преподавател. Разговорите с нея зареждат не само с информация, но и обогатяват, защото е ерудиран и интересен събеседник. Тя е преподавател във ФЖМК в СУ „Св. Климент Охридски” и в много наши и чужди авторитетни университети.

21.10.2020 /18:57 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Като изгоним клишетата от типа уникална, голяма, фантастична, което си заслужава, бих казала, че откритата на 15 октомври в Национална галерия Квадрат 500 фотоизложба на корифея във фоторепортерството у нас Тодор Славчев „Софийски летописи“, е миг от историята на страната ни, сътворен от него с помощта на вълшебството на фотокамерата. А според внучката му Яна Узунова изложбата е „истински празник за 120-годишнината от рождението на един голям фоторепортер! Истински пробив е, че фотографията влиза в Националната галерия, за всички майстори на камерата!“

16.10.2020 /17:39 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Във Военния клуб на Плевен бе представена нова книга по повод 143 години от боевете за освобождението на село Горни Дъбник, които са били важа част от битката за Плевен по време на Руско-турската освободителна война.

24.10.2020 /12:05 | Автор: Иван Каневчев | Източник: СБЖ

В България още през 70-години на XX век се прилагат за първи път дистанционни техники за образование, съобщават специалисти от Държавния архив в Плевен. Още през 70-те години на миналия век градът е един от първите у нас, в които се използвали дистанционни техники в обучението, което днес обсъжда постоянно.

08.10.2020 /20:41 | Автор: Иван Каневчев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Това се разбра на онлайн дискусията „Свобода на медиите в България”, проведена едновременно в Брюксел и София по инициатива на Елена Йончева и с участието на еврокомисар Вера Йоурова, „Репортери без граници”, Съвета на Европа и български журналисти. Бе очертана тревожна картина за състоянието на журналистиката у нас. Председателката на СБЖ Снежана Тодорова оповести организирането на протест на 1 ноември под надслов „Не убивайте журналистиката в България”.

12.10.2020 /20:48

ЕП прие резолюцията за принципите на правовата държава и основните права в България, в която наред с другото се изтъква, че защитата на журналистите е от жизненоважен интерес за обществото. Решително са осъдени случаите, в които критични към правителството журналисти са станали обект на клеветнически кампании. Българските власти са призовани да възпрепятстват тези недемократични практики, да защитават журналистите и тяхната независимост

08.10.2020 /19:34

Данните в документа са събрани по информация от 44 страни, подадена от организации, членуващи в Европейската федерация на журналистите. Отчетена е както финансовата помощ за медиите и журналистите в Европа по време на пандемията, така и сигналите за посегателства и нарушения на медийната свобода. От България са отразени 6 сигнала.

08.10.2020 /17:03

 Мнения

За да получим нормално общество и управление, са ни необходими и нормални - критични! - медии, както и законови гаранции за труда на журналистите, за да не бъдат те смазвани от олигарси и правителства. Това бе един от акцентите в дискусията на конференцията „Свобода на медиите в България”, включила онлайн участници от Брюксел и София.

16.10.2020 /19:39 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020 /16:20 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 17 гости

Бързи връзки