Начало
 
 

Лора Инджова става репортерка още във II курс по право

24.08.2020 /16:51 | Автор : Цветелина Шенева | Източник: 24 часа Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Лора Инджова

В. "24 часа" публикува портрет на водещата от сутрешния блок на "Нова".

Един ден младо момиче - второкурсничка по право в университета във Велико Търново, вижда обява за работа в регионалната телевизия. Eкипът си търси водещ - репортер. Студентката от малка мечтае да се занимава с журналистика. Още в 4-ти клас знае какъв иска да е бъдещият ѝ професионален път. Затова решава да кандидатства по обявата, пише в очерк авторката в "24 часа":   

Не след дълго от телевизията я канят на интервю, което минава през няколко модула. Това е и едно от изпитанията, които тя никога няма да забрави - как 20-ината кандидати за обявената позиция влизат в голяма зала и трябва да минат през няколко тежки кръга.

Първо е тестът за грамотност на български език, след което и на английски. Трябва да покажат, че могат добре да четат с разбиране и на двата езика, а на финала - как се справят с четенето на новини пред камера. На последния кръг остават само 2 момичета, а позицията в телевизията получава второкурсничката по право.

Свикнала е да става рано  

Така започва професионалният път на Лора Инджова - политическия репортер на Нова тв, която застана редом до Виктор Николаев като водеща на “Здравей, България”. И за по-малко от 3 месеца доказа, че се справя доста успешно с тежката артилерия в телевизионната журналистика - воденето на сутрешния блок.

“Привилегия е, че се присъединих към екипа на най-рейтинговото предаване в сутрешния ефир. Режимът ми на работа е доста променен, но не ми тежи, защото предизвикателството, емоцията и отговорността ме мотивират всяка следваща сутрин”, разказва Лора за новата си позиция.

Тя има над 10 г. опит в професията, от които над 4 години е работила на режим “първа смяна”. След стажа в регионалната телевизия във Велико Търново идва в София и последователно е водеща в сутрешните блокове на телевизия “Европа” и на “България он ер”. През 2018 г. става част от екипа на “Нова” като политически репортер.

“За мен “Нова” тогава беше белег за успех," казва Инджова в публикацията на "24 часа" и хвали ръководството и екипа в телевизията, споделяйки колко е щастлива да част от "Нова".

Много ѝ помага образованието  

И добавя: “Признавам си, че в последните 2 години бях позабравила ритъма, който изисква сутрешният блок, но не ми отне много време да наваксам, защото всички колеги, без изключение, ми подадоха ръка. За мен беше много важно да ни се получи партньорството с Виктор и когато той ми звънна преди първия ни съвместен ефир и говорихме повече от час, аз бях убедена, че всичко ще е наред. Радвам се, че така стана, и се надявам зрителите да продължават да ни харесват и да ни имат доверие.

Ролята на водещите е от важно значение, изисквайки сериозна и прецизна подготовка за всяко предаване по изключително широк обхват от теми. Със сигурност много ѝ помага образованието ѝ - Лора е дипломиран юрист. В края на средното ѝ образование детската ѝ мечта да се занимава с журналистика отстъпва на по-зрялото решение да кандидатства “Право”.

Инджова е от Дряново, където детството ѝ преминава с обичайните игри с децата на площадката пред блока. “До 7-и клас учих в гимназията, след което кандидатствах в езиковата гимназия във Велико Търново. Там завърших в паралелка с френски и английски език. Впоследствие ме приеха в Юридическия факултет във Великотърновския университет”.

Когато преди 6 години напуска старата столица, за да търси късмета си в днешна София, Лора признава, че е била колкото развълнувана, толкова и стресирана и объркана от големия град.

Като ѝ останат все пак няколко свободни часа и след като се е наспала, разбира се, Лора хваща фотоапарата, защото обожава да снима. Уикенд извън големия град и природата са неин модел - това е перфектната почивка за водещата на “Здравей, България”. 


 

Сподели в
 

Да се разследва на полицейско насилие над протестиращи и журналисти в България поискаха евродепутати, съобщи Рамона Стругариу, като публикува писмото, което е изпратено до вътрешния министър Христо Терзийски.

16.09.2020/09:03

Първият випуск на ТВ Академията на БНТ е вече факт. Над 120 студенти ще се обучават в 10 дирекции на БНТ, сред които „Новини и актуални предавания“, „Програмно съдържание“, „ТВ производство“, „Мултимедия“, „Маркетинг и комуникации“ и др.

13.09.2020/18:41

С онлайн петиция репортери настояват да получат достъп до депутатите. Припомняме, че от този политически сезон народните представители са в нова сграда. А достъпът на медиите до тях е силно ограничен.

11.09.2020/19:56

Мексиканският журналист Хулио Валдивия, сътрудник на в. El Mundo de Cordoba, беше убит в източната част на Веракрус, съобщават полицейски източници и медията, за която е работил, цитирани от Дойче веле.

11.09.2020/17:01

Едва седмица след като парламентът се премести да работи в сградата на бившия Партиен дом, където ремонтът на новата пленарна зала глътна милиони левове на българския данъкоплатец, множество технически проблеми продължават да пречат на работата на журналистите в сградата.

10.09.2020/18:32

 Представяме ви

Популярен и обичан радио глас, Силвия Великова винаги е била в центъра на събитията в съдебния ресор, който от години отразява. Така беше и преди една година, когато тя пак беше „в окото на бурята“, но този път като потърпевш.

18.09.2020 /12:35 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Иван Вълов е едно от знаковите имена в българската журналистика, който вече много десетилетия упорито и ползотворно разработва своята обширна територия на теми, проблеми и и срещи с големи личности, със свой глас и слово.

17.09.2020 /07:32 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

„В това жегаво и лениво следобедно време и на пандемия дойдохте да се срещнете с моя нов роман „Роден на Великден“. Така известната журналистка и писателка Бойка Асиова се обърна към дошлите на представянето на новата й творба в осмото книжно изложение на открито „Алея на книгата“. Романът на Асиова се оказа една от най-търсените книги на „Жанет 45“.

14.09.2020 /08:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Лъчeзар Еленков отлетя към звездите на 6 септември - Деня на Съединението на България. А го изпратихме в безсмъртието навръх друга символна дата - 9 септември, деня, в който той винаги отдаваше почит към падналите за свобода и справедливост поети антифашисти по света и у нас. Така дори в пътя си към вечността големият поет се сля със светлината на идеалите, които зареждаха и живота му, и творчеството му...

10.09.2020 /09:41 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Тая нелепица се повтаря, потретя, преживя от десетилетия. От хора, които не си дават труда да четат внимателно. И да мислят. А говорят и пишат, носени от бързея на инерцията...

04.09.2020 /14:31 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Талантливият актьор и дългогодишен директор на столичния театър „Сълза и смях“ Стойчо Мазгалов (починал през 2006 г.) е първият почетен гражданин на община Любимец.

25.08.2020 /10:23 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Мястото на събранието е сградата на СБЖ в София, ул. "Граф Игнатиев" 4. Начало на събранието - 10.00 часа. Регистрацията на делегатите започва в 9.00 часа.

15.09.2020 /17:29

СБЖ поздравява колегията с деня, в който си спомняме завета на Юлиус Фучик „Хора, обичах ви, бдете!” и се мобилизираме за несекващата борба в защита на правата на журналистите и гражданските права, свободата на словото, демокрацията, хуманизма, мира, достойния живот.

08.09.2020 /16:48

Европейската федерация на журналистите и Международната федерация на журналистите излязоха със специална позиция по този въпрос. В нея те се присъединяват към изразеното вече от техния член - СБЖ, категорично осъждане на полицейското насилие над журналисти и граждани.

05.09.2020 /19:06

 Мнения

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020 /16:20 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 25 гости

Бързи връзки