Начало
 
 

Шанхай посреща важен форум - онлайн и офлайн

16.11.2020 /20:57 | Автор : Ивета Балевска | Източник: СБЖ Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Ключови проекти от инициативата „Един пояс, един път” ще бъдат представени по време на Международното търговско изложение за туристически мениджъри в Шанхай. Важна особеност на туристическото изложение през тази година е възможността за участие онлайн и офлайн едновременно.

В продължение на три дни – от 16 до 18 ноември т.г., вторият по големина китайски град е домакин на Международното търговско изложение за туристически мениджъри и туроператори CITM 2020. Организатори на събитието са Министерството на културата и туризма на КНР, Държавното управление на гражданската авиация и Общинското народното правителство на град Шанхай.

С площ от 45000 кв.м. и 1517 стандартни щандове участие са заявили около 1500 професионални туристически фирми от 50 държави и региони, както и 31 китайски провинции, общини и автономни райони. Почетни страни-гости през тази година са Мианмар, Малайзия и Бруней.

Туристическото изложение обхваща три оснсовни модула: представяне на туристически ресурси на китайски региони, провинции и градове; представяне на китайските тур-оператори и компании, занимаващи се с култура и туризъм, с възможности за свързване с други изложители и посетители; представяне на международни изложители. Новите творчески подходи и иновативни методи в културната индустрия ще бъде един от акцентите на форума.

В продължение на три дни посетителите ще се запознаят с най-новите постижения на китайските и глобалните туристически и културни индустрии.  Ще се представят местни и международни продукти и марки и ще има възможности за бизнес срещи. В рамките на изложението ще представи своята дейност и Съюзът за промотиране на туризма в Китай. Участниците ще могат да се включат и в първата по рода си среща за развитие на здравния туризъм, както и в семинар за туризма и авиацията Китай-Азия-Африка,

„Доклад за културната конкуренция между градовете в делтата на река Яндзъ 2020 г.” и „Доклад за индекса за отдих в градовете в делтата на река Яндзъ 2020 г.” ще представят възможностите за туризъм в тези региони.

Първото издание на международното търговско изложение за туристически менджъри -CITM, е проведено през 1998 г. Оттогава до днис то се превръща в най-голямото и най-забележителното туристическо изложение в азиатско-тихоокеанския регион.

„Изложението през настоящата година ще влее нови сили в пост-епидемичния туристически пазар в Китай, ще промотира международния културен и туристически обмен и ще представи многоликите китайски туристически дестинации”, смятат организаторите.

Основен акцент на събитието е задълбоченото разкриване на концепцията за „интегрирането на културата и туризма”. Бюрото за международен обмен и сътрудничество при Министерство на културата и туризма откриват щандовете „Зона представяне на марката Весела китайска нова година”, „Културните градове на Източна Азия” и „АСЕАН”.

Дирекция „Развитие на отраслите” открива щанда „Зона за представяне на ключови проекти от международно сътрудничество по инициативата „Един пояс, един път”, Дирекцията по развитие на ресурсите откриват щанда „Зона за представяне на избрани продукти на креативната културна индустрия”. Редица международни проекти за сътрудничество и практически резултати ще бъдат представени пред публиката.

Известни китайски културни институции като Музеят на Забранения град, Националният исторически музей, Националната библиотека и Националната художествена галерия също имат свои щандове. Те представят пред посетителите на изложението уникално съчетание от традиция и съвременност чрез креативни продукти и практически примери, които свидетелствата за ролята на културата като жизнен двигател на туризма.

Важна особеност на туристическото изложение през тази година е възможността за участие онлайн и офлайн едновременно. Докато офлайн локациите на място са фокусирани върху най-новите аспекти на културното и туристическо развитие в китайските туристически райони, провинции и градове, онлайн платформата показва пред китайската и чуждестранна публика местните дестинации, новите културни елементи и туристически продукти във всичките им форми.

Онлайн туристическото изложение може да се използва и като бизнес и търговска платформа без ограничения, или „като пътуващ базар, който никога не спира” за туристическия сектор в Китай и извън него. Платформата обединява изложители и купувачи от целия свят, предоставяйки им достъп до онлайн и офлайн бизнес срещи.

Купувачи и изложители ще бъдат свързани с виртуална резервационна система, през която ще могат да имат двустранни срещи в резервирания от тях час чрез форми като видео-разговор, аудио-разговор и изпращане на съобщения. Двустранните срещи онлайн между изложителите и купувачи от Китай и останалата част от света ще се даде възможност за конкретни разговори и преговори, при които в крайна сметка се очаква да се стигне и до конкретни резултати.

Изложението е организирано при спазване на всички противоепидимични мерки разпоредби за превенция и контрол на пандемията от Covid-19.

Сподели в
 

Неда Антонова навършва 80 години днес. След като издаде романа си за Паисий Хилендарски, писателката сподели: "Сега съм в състояние, в което чакам новата тема да ме намери“.

28.11.2020/17:05

Младата плевенска цигуларка Зорница Иларионова спечели GRAND PRIX на Международния конкурс за млади изпълнители в Охрид, Северна Македония.

28.11.2020/13:38

Изложба, детски конкурси и международен форум по случай 75-годишнината от излизането на книгата на Астрид Линдгрен „Пипи Дългото чорапче”

25.11.2020/08:56

Кметът на Община Плевен Георг Спартански отправи пореднато си искане за назначаване на всички 44 служители от Регионалния исторически музей.

24.11.2020/17:12

Именитият кардиохирург проф. Александър Чирков е починал рано тази сутрин. За кончината му съобщи Българският лекарски съюз.

24.11.2020/13:32

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

В памет на големия български публицист и символ на непримиримата гражданска съвест, станал жертва на "белия терор" през 1925-та именно заради честното си и остро журналистическо перо, публикуваме откъс от книгата на Велислава Дърева „Атентатът`25. Денят, в който се отвориха портите Адови”

20.11.2020 /12:06 | Автор: Велислава Дърева | Източник: СБЖ

Навършиха се 100 години от смъртта на автора на „10 дни, които разтърсиха света” - легендарната хроника на обрата от 1917-та. А преди това журналистът от САЩ издава „Войната в Източна Европа” - резултат от обиколката му из балканските и източноевропейските страни през 1915-та. В София се среща с Йосиф Хербст, който му синтезира македонския стимулант на политическите решения у нас. Рид открива и откъде иде „подкупничеството” из нашите земи.

19.11.2020 /19:35 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: baricada.org

Георги Атанасов няма нужда от никакво специално представяне – най-добре го представя дългогодишната му и изключително ползотворна журналистическа дейност, непрекъснатите му срещи чрез радио, телевизии, вестници с многохилядните почитатели на журналистическия му талант, които търсят мнението му по актуалните проблеми, които ги вълнуват. Верния и задълбочен анализ, силното българско слово…

16.11.2020 /11:54 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

През десетилетията, в които бе хроникьор на ужасите на войната, големият британски журналист никога не се свенеше да търси отговорност от властимащите. Той си отиде на 30 октомври т.г. на 74-годишна възраст.

11.11.2020 /20:10 | Автор: Белен Фернандес | Източник: baricada.org/middleeasteye.net

 Спомени и архиви

Тази година сп. „Златорог“ отбелязва своя 100-годишен юбилей. По този повод на книжния пазар се появи специално издание на списанието, публикувано от издателството на НБУ.

29.11.2020 /14:57 | Автор: Елка Трайкова, Михаил Неделчев | Източник: Култура

Със Стойчо Банчев бяхме колеги във в.”Народна младеж”. Беше недъгав: като дете го прегазила каруца и гръдният му кош беше деформиран. Но струваше колкото 10 „нормални”.

24.11.2020 /12:00 | Автор: Константин Иванов | Източник: nabore.bg

 Акценти и позиции

Талантът и моралът на големия български публицист, „безследно изчезнал” заради острото си перо и гражданската си съвест при „белия терор” през 1925-та, вдъхновяват и мотивират и днес Съюза на българските журналисти. Девизът „Никому в угода, на никого напук” е девиз и на СБЖ.

20.11.2020 /11:29

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова гостува в предаването „Делници” на телевизия „Евроком” и отговори на въпроси на водещия Николай Колев по актуални теми от дейността и позициите на СБЖ.

18.11.2020 /21:35

По повод лансирания от правителството Проект за Закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията Управителният съвет на Съюза на българските журналисти изразява следното становище:

17.11.2020 /17:27

 Мнения

Предложените промени в Закона за радиото и телевизията (ЗРТ) приличат и са адекватни на политиката и практиката на управляващата коалиция у нас. Все едно здравният министър да проверява качеството на пътищата от джипката на премиера, а министърът на културата да дава указания за здравеопазването и промени в правилата за предпазване от коронавируса...

15.11.2020 /07:05 | Автор: Лозан Такев, член на УС на СБЖ | Източник: СБЖ

С предложените поправки ЗРТ заприличва отново на многократно кърпен и с петна асфалт от медийната мрежа.

14.11.2020 /11:08 | Автор: Проф. д-р Петко Тодоров | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 34 гости

Бързи връзки