Начало
 
 

"Лукасфилм" уволни актриса за постове в социалните мрежи

11.02.2021 /19:58 | Източник: segabg.com Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Джина Карано в кадър от сериала "Мандалорецът"

Актрисата от сериала "Мандалорецът" Джина Карано бе уволнена от "Лукасфилм" заради свои политически изявления в социалните мрежи. Поводът е нейният пост в Instagram „Да бъдеш републиканец днес е като да бъдеш евреин по време на Холокоста“.

„Евреите са били бити на улицата не от нацистките войници, а от съседите им… дори от децата. Тъй като историята е пренаписана, много хора днес не осъзнават, че за да стигнеш до точка, в която нацистките войници лесно да подберат и арестуват евреите, правителството първо е накарало техните собствени съседи да ги мразят поради факта, че просто са евреи. Как това е различно от това да мразиш някого заради политическите му възгледи?“, пише актрисата в пост, който вече е изтрит от социалната мрежа. Публикацията бе придружена от кадър от т. нар. Лвовски погром от 1941 г., когато десетки евреи са избити от съгражданите си, съобщава segabg.com.

Това не е първият път, в който консервативната актриса предизвиква гнева на феновете с политическите си изявления, като преди това се подиграваше с изискването да носят маски в Калифорния, говореше за изборна измама и изказваше трансфобски съждения.

Хаштагът #FireGinaCarano ("Уволнете Джина Карано") придоби популярност , а в профилите на "Дисни" (компанията-майка на "Лукасфилм") и "Междузвездни войни" се изля порой от искания тя да бъде извадена от актьорския екип на "Мандалорецът".

Изглежда този залп от мнения е бил забелязан, защото от "Лукасфилм" казаха, че Карано „в момента не е наета от компанията“.  В изявлението се отбелязва, че също, че студиото не планира да си сътрудничи с актрисата в бъдеще: "Нейните публикации в социалните медии, унижаващи хората на база тяхната културна и религиозна идентичност, са отблъскващи и неприемливи."

Карано, която е бивш ММА боец и участва във филма на Стивън Содърбърг "Мокри поръчки" и в "Бързи и яростни 6", изигра Кара Дюн в седем епизода на „Мандалорецът“ през първите два сезона на тв поредицата. Персонажът ѝ в сериала на „Disney+ е на боркиня от съпротивата, която се чувства не на място в новия ред на галактиката след победата над Империята. Образът се прие много положително от феновете, които видяха в нея силен воин с железен характер.

Говореше се, че тя ще получи главната роля в предстоящия "Рейнджърите на новата република", но от "Дисни" все още не са обявили кастинг.

Мениджърът на Карано засега не е коментирал отстраняването. Говорител на United Talent Agency, която я представлява, заяви, че тя вече не работи с тях. Тъй като в момента актрисата не се снима в нито един проект по „Междузвездни войни“, от „Венити Феър“ уточняват, че премахването ѝ от франчайза не е точно уволнение, но е ясно, че тя няма да се завърне в галактиката.

Сподели в
 

Днес се навършват 65 години от рождението на внезапно напусналия ни през 2018 г. виден изтоковед, интелектуалец и слънчев човек проф. Александър Федотов

06.03.2021/20:27

Книгата на Георги Дюлгеров „Биография на моите филми“ настойчиво се дистанцира от автобиографията, за да кръстоса в специфична мемоаристика истории за филми и техните създатели през социалистическия период на творчеството на кинорежисьора - от дипломната му работа „Бъчварят“ по Хайтов до „Лагерът“. И понеже става дума за кино, изданието акцентира на визуалния материал - снимки и отделни епизоди, които се активират чрез специален QR код.

03.03.2021/20:19

Актрисата Роси Русева представи в Клуб "Журналист" на СБЖ театрално-музикалния спектакъл "Изповед на една актриса", осъществен с подкрепата на Национален фонд "Култура".

27.02.2021/20:31

Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан покани български медии на срещата в посолството с 18-годишната ученичка от Етрополе - една от победителките в конкурса „Посланик за един ден”.

26.02.2021/19:08

Книжният пазар на площад "Славейков" в столицата ще се възражда със седем щанда тип "библиотека". Всеки от ще струва по над 40 000 лева, а общата цена ще е 276 000 лева без ДДС.

26.02.2021/09:07

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

За това каква е Руско-турската война1877-1878 г. през погледа на военните кореспонденти е писано и разказвано неведнъж. Но въпреки много написаното винаги се намира и нещо ново, малко известно или любопитно, свързано с професията военен кореспондент. В написаното по случай днешния наш празник на свободата ще ви разкажа за две известни персони, които са отразявали Руско-турската война от първия до последния й ден. Единият е известен несамо като майстор на баталното изобразително изкуство, а и като талантлив писател. Василий Верешчагин е отразявал войната несамо на платно, а и като кореспондент. Другият е американският журналист Едеуард Кинг.

02.03.2021 /19:16 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Дали от мъдрост или пък от нужда нашият народ е измислил куп поговорки, които и до днес ни служат. Сред тях са: „Крушата не пада по-далеч от дървото“ или пък „Кръвта вода не става“. И двете се отнасят най-добре и за Елена Хайтова, която освен фамилията, е наследила от именития си баща и дарбата да реди думите така,че написаното от нея да се помни и търси.

28.02.2021 /11:16 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Днес се навършват три години, откакто ни напусна завинаги голямата журналистка, латиноамериканистка и преподавателка проф. Пенка Караиванова (1931-2018 г.). По този повод припомняме нейно уникално интервю с големия бразилски писател Жоржи Амаду (1912-2001 г.), взето в Сао Пауло през 1968 г.

24.02.2021 /17:16 | Автор: Пенка Караиванова | Източник: СБЖ

Преди известно време случайно попаднах на един репортаж в телевизията майка за журналиста от Велико Търново Ангел Ганцаров. Оказа се, че той е интересна птица в най-добрия смисъл на тази дума. Защото години наред колекционира вестници и в сбирката си е натрупал над 7 хиляди броя, сред които има и уникални издания на българската и световната журналистика. И не само това прави Ганцаров притегателен образ за нас, неговите колеги. Той е автор и на излязлата през миналата година книга и „Великотърновската журналистика 1878 – 2020 г.”, в която разказва за славните години на вестникарството в царствената българска столица.

20.02.2021 /12:48 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Хумористичното издание, което празнува 75 години, припомня епизоди от своята история.

23.02.2021 /13:02 | Източник: Стършел

На 28 януари се навършват 125 години от смъртта на Иван Добровски – един от изявените наши дейци, който със своята богата култура, с просветителската и журналистическата си дейност оставя трайна диря във възрожденската ни история, както и в първите години от развитието на младата българска държава.

28.01.2021 /11:05 | Автор: Атанас Коев | Източник: desant.net

 Акценти и позиции

По повод националния празник 3 март и 143-ата годишнина от Освобождението на България и края на Руско-турската освободителна война председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова поздравява колегията.

03.03.2021 /00:30

Председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова честити на колегията идещото пролетно обновление и отправя пожелания за здраве, енергия и промени към добро.

01.03.2021 /09:04

В деня на възпоменанието за Апостола на свободата Васил Левски нека и хората на словото, призвани да са обществената съвест, сверят отново пътя си със заветите му. И да не забравяме думите и на другия ни герой от същата възвисяваща епоха Христо Ботев: „Свободата е мила, истината е свята”

19.02.2021 /15:30

 Мнения

Ако човекът не бе открил думите, как ли щеше да изглежда сега? „Божият дар” го изведе от джунглата и тъмнината, научи го да вижда в себе си. И човекът се възгордя. Заключи тайнствените знаци в скъпи ковчежета със седем печата, превърна ги в магия за невежеството. Превърна ги във власт.

02.03.2021 /12:56 | Автор: Петя Пейчева | Източник: СБЖ

Преди тридесет години, в края на февруари 1991 година, някой дръзко реши, че нужда от български младежки печат няма! Всекидневникът „Младеж“ и вестник „Пулс“ бяха хладнокръвно убити!

21.02.2021 /09:45 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 20 гости

Бързи връзки