Радио Китай обявява конкурс по повод 80-годишнината си

21.09.2021 /10:25 | Източник: bulgarian.cri.cn Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Сградата на Радио Китай в Пекин

Българската редакция на Радио Китай изпрати подробни разяснения за желаещите да се включат в конкурса

„По повод 80-годишнината от началото на излъчванията на радиопредавания за чужбина решихме да съберем и разкажем нашата обща история със слушателите и приятелите ни в България. Каним ви да споделите своите разкази за Китай, за нещата, провокирали интереса ви към нашата страна, култура и хора.”

Така българската редакция на основаното на 3 декември 1941 г. Радио Китай анонсира стартиращия по повод юбилея конкурс. И допълва: „Разкажете ни за любим предмет, снимка или спомен от срещата ви с Китай. Може да изпращате клиповете, снимките и историите си директно на нашия имейл или през страницата ни във Facebook. А ако предпочитате, може да ги публикувате направо в профилите си в социалните медии като Facebook и Youtube, като не забравяте да тагнете нашата редакция (@Радио Китай).”  

Изброени са и други насоки към желаещите да участват в конкурса: „Изпратете свои снимки с кратко описание или разказ, или кратко видео ( не повече от 3 минути), свързани с Китай, Радио Китай или водещите на Радиото. Това може да са лични спомени, снимки на предмети в дома, които са свързани с Китай, или от посещения в страната, както и на Радио Китай. Творбите трябва да бъдат изпратени на нашия имейл bul@cri.com.cn или kalojan@126.com. След като го редактираме, може да се публикуват на личните ви страници във Facebook и Youtube, и разбира се ние ще ги пуснем на нашите страници във http://bulgarian.cri.cn/,  Facebook и Youtube. В същото време не забравяйте да тагнете нашата редакция във Facebook (@Радио Китай) и Youtube (@Пътешествие на Изток).”

Има и още указания. Видеата и снимките, които съберат най-много харесвания, ще получат наградата за най-популярни. Графикът на конкурса изисква материалите да се изпратят до 20 октомври.  След 1 ноември видеата и снимките на слушателите и българските приятели н Радио Китай ще бъдат качени на специално отделена част на уебстраницата на радиото. Списъкът с наградените ще бъде публикуван на 1 декември.

Награди ще бъдат раздадени в четири категории:

- Най–популярна творба: ще бъдат наградени трите творби с най-много харесвания в социалните платформи. (Радиото ще ги определи според събраните данни); 

- Най-добър организатор: Ще бъдат избрани една или няколко организации (от слушателските клубове, институтите Конфуций, Facebook група и други), които са се представили най-добре в конкурса; 

- Най-добро популяризиране на конкурса: Ще бъдат наградени слушателски клуб, институт Конфуций или Фейсбук група, които са със значителен принос за популяризирането и разпространението на нашия конкурс;

- Награда за най-голям принос: Ще бъдат наградени слушатели с изключителен принос за насърчаване на приятелството между Китай и България.

Победителите в конкурса ще получат изящно изработен електронен сертификат от българската редакция на Радио Китай. 

 

Сподели в
 

Служителите на американската компания Фейсбук са били наясно с проблема с разпространението на дезинформация и злонамерено съдържание в социалната мрежа и са създавали фиктивни акаунти, за да проучат как се разпространява такава информация, съобщи Блумбърг, позовавайки се на вътрешни документи на социалната мрежа, предава БГНЕС.

26.10.2021/09:06

Виктория Сюмар, депутатка в украинската Върховна рада от партията на бившия президент Петро Порошенко "Европейска солидарност", обвини настоящия държавен глава Володимир Зеленски, че чрез направената с парите на данъкоплатците нова телевизия "Дом" преследва собствени вътрешнополитически цели.

25.10.2021/13:26

Предаването "Мрежата" по програма "Христо Ботев" на БНР представя интервюта с чуждестранни журналисти и общественици, свързани с казуса около убийството на Дафне Каруана Галициа, за да потърси отговори около състоянието на сигурността на журналистите днес.

24.10.2021/17:12

В свой собствен анализ Twitter призна, че алгоритъмът ѝ показва повече публикации от десни политици и новинарски издания, отколкото съдържание от леви източници.

24.10.2021/13:03

Според турския президент, който се изказа пред провеждащия се в Истанбул Медиен форум на Тюркския съвет, социалните медии заплашвали обществения мир, демокрацията и националната сигурност.

24.10.2021/10:18

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Халина Хътчинс, която бе смъртоносно простреляна от актьора Алек Болдуин по време снимки на уестърна „Rust” в щата Ню Мексико, е родена в Украйна през 1979 г. и е завършила международна журналистика в Киевския държавен университет. От 2015 г. живее в САЩ, където завършва и операторско майсторство. Заснема над 30 филма и сериала, показвайки изключителен талант.

23.10.2021 /12:34 | Източник: actualidad.rt.com/novini.bg

По-малко от една пета от биографиите в англоезичната версия на Уикипедия са на жени. Дисбалансът е наличен и при биографиите на журналистките. Популяризирането на работата на жените в тази професия е необходимо за подпомагане на равенството между половете в журналистическото ръководство. То влияе върху безопасността, доверието, признаването, приобщаването и доходите на жените журналисти, обобщава в свой анализ Journalism.co.uk.

20.10.2021 /16:19 | Източник: Journalism.co.uk

Каналът Blaze в Испания пуска тази съботна вечер пети сезон на риалити сериала „В гаража на Джей Лено”. По този повод кореспондентът на в . „Ла Вангуардия” в Лос Анжелис Гарбиел Лерман интервюира прочутия тв водещ.

15.10.2021 /16:29 | Автор: Габриел Лерман | Източник: lavanguardia.com

Многобройни са родолюбивите инициативи и прояви на българското семейство, установило се в Буенос Айрес още преди две десетилетия, като сред тях се откроява и медийният им опит - първо с радио и сайт, а от над година и с телевизия. За приноса си са отличени с награда от Сружението на испаноговорещите журналисти в България.

12.10.2021 /18:25 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Медийната мрежа в област Силистра в миналото е представлявала богата палитра. Понастоящем - скромна, но от сърце

01.10.2021 /19:06 | Автор: Йордан Георгиев, Марин Минев | Източник: СБЖ

Предлагаме и последната част от трилогията на известния журналист международник Константин Иванов за професионалния му път, излязла във в. "Дума".

30.08.2021 /18:49 | Автор: Константин Иванов | Източник: duma.bg

 Акценти и позиции

Сбогуването с Веселин Константинов ще е на 30 октомври от 12.00 ч. в храма „Света София”. Вечна памет и дълбок поклон!

21.10.2021 /13:31

Това бе едно от предложенията, отправени от журналисти, които участваха в конференция за антикорупционната политика на ЕС и ефекта ѝ в България, организирана от Елена Йончева. С видеообръщение се включи еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс.

14.10.2021 /16:33

София ин´т Велд: „Тук сме, за да ви подкрепим. Видяхме проблеми, но и огромна решимост на българите да се справят с предизвикателствата.” Елена Йончева: „Ако не надвием корупцията, ще продължим да сме бедна държава със зависими медии.”

24.09.2021 /19:15

 Мнения

Тези дни реших да се поразходя из личните си автобиографични страници. Човек прави своя самоотчет и равносметка за изминатия път. Годините на демокрация и Преход силно промениха ценности, реформираха и преобразиха цели сектори в обществената практика, а покрай подмяната на табелките по улиците, площадите, наименованията на училища и предприятия се смениха или изчегъртаха, ако щете, страници от биографиите ни...

29.09.2021 /15:01 | Автор: Лозан Такев | Източник: СБЖ

Тук е една авторитетна евроделегация, която се надявахме да извади на показ посегателствата срещу честната българска журналистика. Обаче...

23.09.2021 /16:39 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 34 гости

Бързи връзки