Публикации на колеги

20 април е крайният срок за номинации за Голямата награда за разследаща журналистика на името на Радостина Константинова за тази година, съобщиха от фондация "Радостина Константинова".


Публикувана: 17.04.2017 | Източник: Manager/SBJ

Писането на PR текстове, които трябва да са намерени и прочетени в интернет, има своите специфики. Това припомнят авторите на UTalkMarketing.com.


Публикувана: 17.04.2017 | Източник: manager.bg

Учителите и учениците от Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография (НПГПФ) отпечатаха специален брой от вестника си, който са посветили на Великден, съобщават от пресцентъра на Министерство на културата.


Публикувана: 16.04.2017 | Източник: Фокус/

Едно от перата на отдел "Общество" във в. "Дума", журналистката с възрожденски дух и оптимистичен светоглед Ина Михайлова , изтегли късмета тази година да празнува навръх Великден - на 16 април.


Публикувана: 16.04.2017 | Източник: Дума

Ивайлова има над 10-годишен опит като журналистка. През 2009 г. се присъединява към Дарик радио-Пловдив, където работи като криминален и политически репортер.


Публикувана: 15.04.2017 | Източник: dariknews.bg

Едни хора, спонсорирани от една фондация, решиха да лепят етикети на определена част от българската журналистика. Впуснаха се да го играят висш съд срещу застаналите на "неправилната" политическа страна.


Публикувана: 14.04.2017 | Автор: Павлета Давидова | Източник: Дума

Младежкият фотоконкурс "Това е моята Европа" е обявен в интернет, а авторът на най-добрата снимка, избрана от жури и харесана във Фейсбук, ще посети централата на Европейския парламент в Брюксел. Подгласниците му ще получат обучение по професионална фотография и фотоапарати.


Публикувана: 13.04.2017 | Източник: mediapool.bg

Експозиция на фотографа и пърформанс артист Улай ще бъде открита в София на 27 април. Експозицията „Аз, Другият“ ще бъде подредена във „Vivacom Art Hall”, като част от поредицата „Майстори на фотографията“.


Публикувана: 12.04.2017 | Източник: Земя

Турски дипломати са поискали обяснение за статия, публикувана в локален детски вестник в Австрия, която критикува президента Реджеп Ердоган за отношението му към дисидентите, писа електронното издание "Политико", цитирано от в. "Сега".


Публикувана: 11.04.2017 | Автор: Петър Пъдев | Източник: СБЖ

Maлĸo пoвeчe oт гoдинa изминa oт пpeдcтaвянeтo нa “Лoлa - ceĸc, мycaĸa и peвoлюции”, ceгa идвa peд нa втopaтa ĸнигa oт г-жa Moнтecĸьo - “Meйĸ Бългepия гpeйт aгeйн!” (“Дa нaпpaвим Бългapия вeлиĸa oтнoвo”).


Публикувана: 11.04.2017 | Източник: 24 часа/

 Събития в СБЖ

 Акценти и позиции

Международна конференция в Москва, организирана от медийната група „Журналист” и Съюза на руските жуналисти, обсъди ролята и мястото на качествената журналистика в обществото. Във форума участва Европейската федерация на журналистите чрез директора си Ренате Шрьодер. Със свой представител се включи и СБЖ

23.04.2017 /11:07

„Нека светлината на Възкресение Христово да огрява жизненния Ви път, а Божието присъствие да Ви помага да преодолявате изпитанията и успешно да изпълнявате високоотговорното и народополезно служение, което Бог Ви е възложил!” - пише в посланието на Българския Патриарх

18.04.2017 /13:38

Съюзът на българските журналисти има категорично становище в защита на пазара за книги на площад „Славейков“ - духовна крепост на културата, което изрази председателят на УС на СБЖ СНЕЖАНА ТОДОРОВА:

07.04.2017 /09:43

 Мнения

„Заблуждава ни ослепяващо невежество. О, окаяни смъртни, отворете си очите!” Тези думи на Леонардо Да Винчи идват наум на фона на два актуални медийни сюжета - обвиненията между колеги от Нова телевизия и интригата между издателя на в. „Сега” и главния прокурор

20.04.2017 /14:40 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Отново ставаме свидетели на жалката практика: едни и същи медии и този изборен ден прегазиха закона най-безцеремонно. Както мутри газят хора на пешеходна пътека. Всички добре знаем, обявяването на данни от допитвания в медии е забранено 24 часа преди старта и до края на изборния ден. Това обаче явно не важи за някои медии-рецидивисти.

26.03.2017 /18:58 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 15 гости

Бързи връзки