Витомир Саръиванов: С Ели Гигова се разбираме перфектно

17.11.2010 /09:05 | Източник: "7 дни спорт" Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Смятам, че с Ели се разбираме изключително добре, нямаме никакви проблеми, спорове от типа кой е по-по-най, не се опитваме да се доказваме един на друг, напротив. Имаме страшно готини отношения, които са видими и за зрителите.

Витомир Саръиванов започва кариерата си като спортен журналист в БНТ, където влиза с конкурс. Коментирал е футболни мачове на две световни първенства във Франция и Корея и Япония, едно европейско - в Белгия и Холандия, както и хокейните турнири на Зимните олимпийски игри в Нагано и Солт Лейк Сити.
Работил е в Ринг и Евроспорт. Бил е лице на предаванията "Сделка или не", "Хванати в изневяра", "Островът на изкушенията", "Цената на истината", "Сблъсък". От юни започна да води сутрешния блок на Нова тв "Здравей, България" заедно с Ели Гигова. Женен е, има 9-годишен син и 5-годишна дъщеря.

Вито, школа ли е спортната журналистика за работата ти като водещ?

Не само като водещ. Изключително голяма школа е за телевизия изобщо. Спортната журналистика те учи на дисциплина, на бърза реакция, на способност да отсяваш важното от маловажното. Страхотно полезно е и това, че имам повече от 10 години зад гърба си като спортен журналист, много ми е помагало винаги.

Направи много рязък завой от спорта към шоуто...

Е, не е толкова рязък, защо да е? Дори не го възприемам като завой, а като нещо съвсем нормално. Всеки човек по някакъв начин се опитва да се развива, да търси някакви нови неща. Аз съм супер любопитен в добрия смисъл на думата и винаги има нещо, което да ми е изключително интересно. Ако има нещо, което може да ме накара да се отвратя от себе си, е да цикля в едно и също нещо и постоянно да правя едно и също. Не съм спрял да се занимавам със спорт, когато започнах другите неща. Дълго време ги комбинирах, но след това спортът ми остана лека-полека на заден план и сега не се занимавам, защото нямам време, а не защото не ми е интересно.

Сега обаче се занимаваш предимно с политика.

Не искам сутрешният блок на Нова тв да изглежда като политическо предаване. В него има политика по стечение на обстоятелствата - в последните десетина години телевизиите просто убиха възможността да правят политически предавания в праймтайма и щат, не щат ги набутаха в сутрешния блок. Реално не им е мястото там, ама хич. Хората имат съвсем други желания сутрин.

По-престижно ли е за един журналист да се занимава с политика, отколкото със спорт?

Да, да! Едните били умниците, а другите - глупаците. Не смятам, че има кой знае колко много разлики, защото въпросът е какво искаш да направиш и как го правиш. Ако човек го прави с желание, това винаги личи, ако я върши с досада, няма никакво значение с какво точно се занимава. Зрителите искат да виждат на екран човек, който по някакъв начин вдъхва доверие, симпатичен им е, приятно им е да се събуждат с телевизионна програма. Иначе няма никаква разлика в работата на журналиста. Дали говориш със световен шампион по вдигане на тежести, или с депутат от най-голямата парламентарна група, е все едно. Той е човек и в двата случая. Не се променям по никакъв начин от това, с кого разговарям. Аз не започвам да се държа просташки, защото е дошъл някой байчо в студиото, или подлизурковски, когато дойде някой министър.

И двамата с Ели Гигова сте много свързани със спортната журналистика и спорта въобще. Помага ли това във връзката ви на екрана?

Ако трябва да се похваля, всичко е въпрос на това как ще предразположиш партньора си и на него да му е приятно да работи с теб. Смятам, че с Ели се разбираме изключително добре, нямаме никакви проблеми, спорове от типа кой е по-по-най, не се опитваме да се доказваме един на друг, напротив. Имаме страшно готини отношения, които са видими и за зрителите. Ние никога не сме работили с нея досега и на тази база няма на какво да стъпим. Това, че сме се занимавали със спорт в различни периоди от живота си, не оказва никакво влияние върху отношенията ни. Не е спортът това, което ни обединява.

Сподели в
 

Американският Knight Center ще проведе безплатен онлайн обучителен курс на тема "Цифрови разследвания за журналисти: как да проследяваме цифровата диря на хора и организации" от 5 октомври до 1 ноември 2020 г.

23.09.2020/12:00

Първите 20 години на Михаил Вешим тънат в неизвестност. Никой нищо не е чувал за тях. Самият той твърди, че е бил послушно дете и старателен ученик, но никой не му се връзва.

21.09.2020/09:01

Детският журналистически клуб "Кандилце" при Православния информационен център в Благоевград възобновява занятията през октомври, съобщава blagoevgrad.utre.bg.

18.09.2020/15:22

Видни личности се включиха в кампания за бойкот на фейсбук и инстаграм, за да принудят най-голямата компания за социални медии да ограничи разпространението на езика на омразата и пропагандата, съобщи АП.

17.09.2020/14:05

Специално звено на словашката полиция арестува трима известни съдии и двама предполагаеми техни съучастници по подозрение в корупция, предаде ДПА.

15.09.2020/16:55

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Известната журналистка, писателка и пътешественичка отново ни изненада с нова книга. Маги Гигова се постара да събере и разкаже за „София. Адресите на любовта“, в която разкрива пред читателите тайните страсти на известни българи. Представянето й ще стане на 8 октомври от 18 ч.в Къщата на София, ул. Миджур 12.

27.09.2020 /18:24 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Популярен и обичан радио глас, Силвия Великова винаги е била в центъра на събитията в съдебния ресор, който от години отразява. Така беше и преди една година, когато тя пак беше „в окото на бурята“, но този път като потърпевш.

18.09.2020 /12:35 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Иван Вълов е едно от знаковите имена в българската журналистика, който вече много десетилетия упорито и ползотворно разработва своята обширна територия на теми, проблеми и и срещи с големи личности, със свой глас и слово.

17.09.2020 /07:32 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

„В това жегаво и лениво следобедно време и на пандемия дойдохте да се срещнете с моя нов роман „Роден на Великден“. Така известната журналистка и писателка Бойка Асиова се обърна към дошлите на представянето на новата й творба в осмото книжно изложение на открито „Алея на книгата“. Романът на Асиова се оказа една от най-търсените книги на „Жанет 45“.

14.09.2020 /08:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Регионалната библиотека „Христо Смирненски” в Хасково отбеляза 125 г. от рождението на Тома Измирлиев (1895-1935 г.). Роден в Кукуш, той учи в гимназиите в Солун и Битоля.

26.09.2020 /11:57 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

Наричат 21-ото столетие след Христа „век на информацията”, защото е време, в което почти всеки човек в цивилизационния свят казва „без мобилен телефон и интернет не мога”. Респективно без месинджър, електронна поща, вайбър и други актуални форми за виртуално общуване, на практика с целия свят и в реално време.

21.09.2020 /20:49 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Днес, 28 септември 2020 година, в делови порядък по телефон и електронна поща бе поискано мнението на членовете на Управителния съвет на СБЖ за насрочване продължение на заседанието на Отчетно-изборното Общо събрание на Съюза на българските журналисти, състояло се на 19 и 20 септември т.г., за попълване съставите на УС на СБЖ, КС на СБЖ и Комисията по журналистическа етика - провеждането на Общо отчетно-изборно събрание на СБЖ за 31 октомври 2020 година.

28.09.2020 /16:23

Новоизбраният председател на СБЖ Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното по повод Деня на независимостта на България:

22.09.2020 /15:12

Публикуваме доклада, изнесен на 19 септември т. г. пред Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ от Снежана Тодорова, председател на СБЖ. Пак тук, по-надолу, може да се види и отчетът на Контролния съвет на СБЖ за март 2015-септември 2020 г., представен от председателя на КС Венка Ризова, както и обзор за дейността на Комисията по етика за същия период, направен от председателя на КЕ Мария Нецова.

21.09.2020 /20:50

 Мнения

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020 /16:20 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 22 гости

Бързи връзки