Цветомир Семов: Формулата на тв успеха е в добрите репортери

20.11.2010 /19:41 | Източник: bTV Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Цветомир Семов е продуцент на bTV Новините. Той е първият носител на приза "Продуцент на годината" (2009).

Какво представлява работата на продуцента?

Продуцентът е скритият човек в новините. Това е човекът, който трябва да бъде всичко онова, което всички останали не са по една или друга причина – да ги допълва, да ги организира.

Продуцентът трява да сплотява колегите, да са един организъм и да правят един наистина добър продукт. Трудно е, защото се налага да общуваме със страшно много хора, изисква голяма организация.

Бил си репортер, бил си и водещ . Липсва ли тази работа?

Ако кажа, че не ми липсва ще излъжа, защото и тази работа си има своето очарование, но продуцентската работа не е нито по-малко динамична, нито по-малко интересна.

Липсва ми тръпката от ефира, когато си пред камерата. Това да правиш репортаж пък има съвсем различна тръпка.

Кой е най-ексклузивният репортаж?

Не знам дали имам ексклузивен репортаж. Бях репортер не много дълго време. Но всеки един репортаж е по някакъв начин ексклузивен. За да решим да направим от една тема репортаж, в нея винаги има нещо интересно.

Преди телевизията си бил в радиото – каква емоция ти даваше то и с каква емоция го замести телевизията?

Радиото ми е липсвало по някакъв начин. В bTV открих телевизията. Липсва ми радиото, но открих още по-голямо предизвикателство в телевизионните новини.

bTV Новините са лидер в националния ни ефир – каква е формулата за успешни новини?

Труден въпрос. Формулата може би могат да я дадат хората, които 10 години са работили за това име и наистина са го изградили по един блестящ начин.

Формулата е да спазваш първо всички правила на журналистиката. Откакто се появиха bTV Новините – мога да го кажа и като зрител, защото тогава съм бил просто зрител, - някак bTV Новините промениха начина, по който се правят новини в България.

Формулата на този успех се крие в добрите репортери, ориентирането на новините към зрителя, към човека и едно доверие, което всеки ден всеки един от нас трябва да се стреми да не загуби, защото доверие трудно се печели, но много лесно се губи.

Ако е вярно, че човек е такъв каквито са приятелите му, би ли разказал за най-добрия си приятел?

Най-добрият ми приятел е човек верен, на него можеш да разчиташ винаги и смятам, че всички мои истински приятели са такива. Той ми е приятел от ученическите години. (Със съкращения)


 

Сподели в
 

Американският Knight Center ще проведе безплатен онлайн обучителен курс на тема "Цифрови разследвания за журналисти: как да проследяваме цифровата диря на хора и организации" от 5 октомври до 1 ноември 2020 г.

23.09.2020/12:00

Първите 20 години на Михаил Вешим тънат в неизвестност. Никой нищо не е чувал за тях. Самият той твърди, че е бил послушно дете и старателен ученик, но никой не му се връзва.

21.09.2020/09:01

Детският журналистически клуб "Кандилце" при Православния информационен център в Благоевград възобновява занятията през октомври, съобщава blagoevgrad.utre.bg.

18.09.2020/15:22

Видни личности се включиха в кампания за бойкот на фейсбук и инстаграм, за да принудят най-голямата компания за социални медии да ограничи разпространението на езика на омразата и пропагандата, съобщи АП.

17.09.2020/14:05

Специално звено на словашката полиция арестува трима известни съдии и двама предполагаеми техни съучастници по подозрение в корупция, предаде ДПА.

15.09.2020/16:55

 Събития в СБЖ

 Представяме ви

Известната журналистка, писателка и пътешественичка отново ни изненада с нова книга. Маги Гигова се постара да събере и разкаже за „София. Адресите на любовта“, в която разкрива пред читателите тайните страсти на известни българи. Представянето й ще стане на 8 октомври от 18 ч.в Къщата на София, ул. Миджур 12.

27.09.2020 /18:24 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Популярен и обичан радио глас, Силвия Великова винаги е била в центъра на събитията в съдебния ресор, който от години отразява. Така беше и преди една година, когато тя пак беше „в окото на бурята“, но този път като потърпевш.

18.09.2020 /12:35 | Автор: Майя Любомирска | Източник: СБЖ

Иван Вълов е едно от знаковите имена в българската журналистика, който вече много десетилетия упорито и ползотворно разработва своята обширна територия на теми, проблеми и и срещи с големи личности, със свой глас и слово.

17.09.2020 /07:32 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

„В това жегаво и лениво следобедно време и на пандемия дойдохте да се срещнете с моя нов роман „Роден на Великден“. Така известната журналистка и писателка Бойка Асиова се обърна към дошлите на представянето на новата й творба в осмото книжно изложение на открито „Алея на книгата“. Романът на Асиова се оказа една от най-търсените книги на „Жанет 45“.

14.09.2020 /08:49 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Регионалната библиотека „Христо Смирненски” в Хасково отбеляза 125 г. от рождението на Тома Измирлиев (1895-1935 г.). Роден в Кукуш, той учи в гимназиите в Солун и Битоля.

26.09.2020 /11:57 | Автор: Златка Михайлова | Източник: СБЖ

Наричат 21-ото столетие след Христа „век на информацията”, защото е време, в което почти всеки човек в цивилизационния свят казва „без мобилен телефон и интернет не мога”. Респективно без месинджър, електронна поща, вайбър и други актуални форми за виртуално общуване, на практика с целия свят и в реално време.

21.09.2020 /20:49 | Автор: Йордан Георгиев | Източник: СБЖ

 Акценти и позиции

Днес, 28 септември 2020 година, в делови порядък по телефон и електронна поща бе поискано мнението на членовете на Управителния съвет на СБЖ за насрочване продължение на заседанието на Отчетно-изборното Общо събрание на Съюза на българските журналисти, състояло се на 19 и 20 септември т.г., за попълване съставите на УС на СБЖ, КС на СБЖ и Комисията по журналистическа етика - провеждането на Общо отчетно-изборно събрание на СБЖ за 31 октомври 2020 година.

28.09.2020 /16:23

Новоизбраният председател на СБЖ Снежана Тодорова заяви пред сайта на СБЖ следното по повод Деня на независимостта на България:

22.09.2020 /15:12

Публикуваме доклада, изнесен на 19 септември т. г. пред Общото отчетно-изборно събрание на СБЖ от Снежана Тодорова, председател на СБЖ. Пак тук, по-надолу, може да се види и отчетът на Контролния съвет на СБЖ за март 2015-септември 2020 г., представен от председателя на КС Венка Ризова, както и обзор за дейността на Комисията по етика за същия период, направен от председателя на КЕ Мария Нецова.

21.09.2020 /20:50

 Мнения

Процедурните хватки за удължаването на сладострастно-мазохистичното оставане на върха на властта нямат край. Дежа вю-то, което премиерът изпитва за трети път в живота си, явно му е докарало психично отклонение да не обръща внимание на ставащото наоколо.

17.08.2020 /16:20 | Автор: Валентин Колев | Източник: СБЖ

Ако в този вододелен за всички ни момент обществото намери сили наистина да започне всичко наново и на чисто, дано и ние, журналистите, съумеем същото.

22.07.2020 /20:05 | Автор: Къдринка Къдринова | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 35 гости

Бързи връзки