Минеков обвини водещата на „Още от деня“, че не му дава право на отговор, а изпълнява нареждания

10.06.2021 /21:18 | Източник: БНТ и други медии Големина на шрифт: a a    Отпечатай:


Велислав Минеков. Снимка: БГНЕС

„Не получих правилния отговор, а имитация в разказвателна форма, както от генералния директор, така и от СЕМ. Ако сега ни прекъснат заради брифинг на някоя партия, това няма ли да е опасно за нас", заяви пред БНТ служебният министър на културата Велислав Минеков. Той беше гост на предаването „Още от деня“, за да има право на отгоовр.

Прекъсвайки водещата Надя Обретенова и под формата на монолог, Минеков попита в коя друга европейска телевизия „генералният директор споделя душевните си състояния".

„Пред вратите на телевизията има много хора, не знам защо са се събрали, но той(Емил Кошлуков- бел. ред.) ще посмее ли да отиде при тях", попита саркастично Минеков.

Той посочи писмо, подписано, по думите му, от „цвета на нацията" и пожела то да бъде прочетено в централните новини.

Говорейки за вчерашното интервю на Емил Кошлуков служебният министър заяви, че генералният директор на БНТ е  употребил „ някакви странни обстоятелства около моята биография, моето семейство и минало".

Минеков и продължи да говори едновременно с водещата и отрече баща му да е бил член на ЦК на БКП, както и да е почивал в почивна станция на БКП.

Той постави под съмнение „присъствието" на Кошлуков в затвора, като се позова на думи на Николай Колев-Босия.

„Изглежда той много се е разтревожил от това, което казах за неговото участие в "Ню Фрейм медия", коментира Минеков.

Той не пожела да отговори на въпросите на водещата Надя Обретенова, докато не каже нещата, които той държи да съобщи на аудиторията.

„Не съм говорил за журналистите, а за генералния ви директор, той е нарушил закона", каза министърът и продължи да прекъсва водещата.

Той обвини Обретенова, че го прекъсва, не му дава право на отговор и изпълнява нарежданията на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

„Правото ми на отговор беше подтиснато от теб съвсем целенасочено, въпросите ви нямат значение", каза той.

На няколко пъти Минеков обвини в лъжа ръководството на телевизията.

В същото време пред сградата на телевизията имаше протест, организиран от гражданското движение БОЕЦ. Протестиращите искат оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков и подкрепиха министър Минеков, който също се включи в демонстрацията.

"КОШЛУКОВ ВЪН!", гласи слоганът на акцията.

Преди седмица Минеков започна да  критикува ръководството на обществената медия заради спиране на програмата , за да бъде излъчена на живо пресконференция на ГЕРБ. После поиска Кошлуков да търпи санкции по закона "Магнитски" като свързано с ТВ7 лице (телевизията беше близка до Делян Пеевски и финансирана от Цветан Василев). Генералният директор излезе с позиция, като равръзката може да се окаже и в съда.

 

м.л.

Сподели в
 

„Ако някой в тези 10-11 години, докато държавата наистина се завладяваше и нейните институции бяха превзети за частните интереси на малка група хора на власт, ако някой се е противопоставял със средствата, които има - средствата на журналистиката, то това бяха именно журналистите от „Капитал” и „Дневник”. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия бизнесменът и издател на двете медии Иво Прокопиев.

26.07.2021/16:11

Какво показва годишният доклад за България за Мониторинг на медийния плурализъм, включен в Доклада за върховенството на закона на ЕК?

26.07.2021/11:47

В Регионалния исторически музей в Благоевград бе открита фотоекспозиция на журналисти пътешественици от АБУЖЕТ, посветена на 65-годишнината на организацията. Всяка събота по един от участниците ще представя своя дял от изложбата и ще разказва за приключенията си из екзотични дестинации. Първата такава среща ще е с Антоанета Титянова на 24 юли от 11 ч.

24.07.2021/08:39

Гледан през обектива, светът става необичаен в своето всекидневие, споделя известният фотограф през в. "Сега"

23.07.2021/16:26

И членовете, и симпатизантите на ДПС също са пострадали от "завладяната държава", пише издателят на "Дневник" и "Капитал" в реакцията си на неколкократни реплики на лидера на ДПС и друг дейци от тази партия, отправени към него в последните дни.

23.07.2021/13:36

 Представяме ви

На 21 юли се навършиха 122 г. от рождението на големия американски писател, шлифовал словото си като дългогодишен военен репортер, Ърнест Хемингуей. По този повод webcafe.bg припомня пъстра броеница от негови сентенции.

22.07.2021 /11:25 | Източник: webcafe.bg

Отдавна в списъка на добрите ми намерения беше включено интервю с известния и обичан от много българи писател и поет Лозан Такев. Е, вече намерението е факт и вие четете какво е отговорил членът на УС на СБЖ на моите питанки за сайта на Съюза.

19.07.2021 /11:41 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

Луиза Тахмисян разказва за големия журналист, оглавявал варненския в. „Народно дело”

19.07.2021 /09:16 | Автор: Луиза Тахмисян | Източник: СБЖ

Да си призная рядко гледам прогнозата за времето по телевизиите, но пък се е случвало някои от момичетата или момчетата на времето да ми спрат погледа и вниманието. Такъв беше ЕмилЧолаков, Симеон Матеев от България он Ер,Станислава Цалова… Но една вечер преди няколко години на 3 март в новините по БНТ съобщиха,че колежката им Ева Кикерезова, която казва времето, се снимала с президента Радев. Е, това ме впечатли и реших да видя кое е това момиче.

16.07.2021 /10:16 | Автор: Розалина Евдокимова | Източник: СБЖ

 Спомени и архиви

Журналистът Иван Бакалов припомня във Фейсбук групата "Мемоари, майтапи и тъга по журналистиката :)" събития отпреди близо четвърт век - купуването на "24 часа" от ВАЦ, първата журналистическа стачка там, връщането на Валери Найденов начело на вестника, конфликтите му с журналистите и прочутата му фраза за "паметника" и "песъчинките на световния журналистически плаж".

15.07.2021 /09:31 | Автор: Иван Бакалов | Източник: Фейсбук

Припомняме разказ от 2018 г. на ветерана журналист Кирил Панайотов пред nabore.bg, как е бил създаден младежкият вестник и как го е ръководил Иван Башев, неговият първи "уредник", както тогава са наричали фактическия главен редактор.

18.04.2021 /11:30 | Автор: Кирил Панайотов | Източник: nabore.bg

 Акценти и позиции

Наградите в новоучредения от Европейския парламент конкурс за изключително журналистическо постижение на името на убитата известна разследваща журналистка от Малта Дафне Каруана Галиция ще се определят от международно жури, съставено от представители на медиите и гражданското общество в 27-те страни от ЕС. Предложеният от СБЖ български участник е Анна Заркова, главен секретар на СБЖ.

07.07.2021 /12:03

В Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България нека сверим и посоките на българката журналистика по непреходните ориентири на историческите, духовните и моралните ни върхове.

02.06.2021 /10:08

В своя декларация УС на СБЖ остро осъжда действията на властите в Минск, като настоява и за международно разследване на шокиращия инцидент с насилствено приземения в столицата на Беларус пътнически самолет и за изясняване на всички обстоятелства около него от страна на Международната организация за гражданска авиация (ICAO). Необходимо е изграждането на изрична международноправна рамка, която да предотвратява допускането на подобни инциденти занапред.

26.05.2021 /10:47

 Мнения

Това стана по Коледа – преди няколко месеца. И появата на изданието – като факт, бе отбелязано в сайта на СБЖ . Съпроводено от разговор с автора. Струва си обаче да се сподели мнение за книгата, след като бъде прочетена внимателно...

21.06.2021 /14:18 | Автор: Иван Тодоров | Източник: СБЖ

Денят на Европа е от новите ни празници, а всяка следваща година като че ли намалява ентусиазма, с който го приехме.

08.05.2021 /10:05 | Автор: Петя Пейчева | Източник: СБЖ

 
 

В момента онлайн: 23 гости

Бързи връзки