Елена Кодинова за сутрешните блокове и ютюбърите
  • 03.10.2023 11:55

Препечатваме коментар във Фейсбук на известната журналистка Елена Кодинова, оттеглила се от няколко години от активно упражняване на професията и отдала се главно на преводаческа дейност, но запазила острия си журналистически поглед.

Доц. Светла Божилова по повод Случая „Хекимян”
  • 01.10.2023 11:30

Случаят „Хекимян” поставя за кой ли път много съществени въпроси, свързани с незaвисимостта на журналистката, с професионалните и етични стандарти, смята медийният експерт доц. Светла Божилова.

СЕМ не е министерство на информацията
  • 30.09.2023 19:44

Група народни представители повикаха шефката на Съвета за електронни медии Соня Момчилова да я разпитват за хибридни атаки към туризма у нас.

Петко Георгиев: Хекимян е венецът на битката на ГЕРБ срещу журналистиката
  • 27.09.2023 09:49

Издигането на Антон Хекимян от ГЕРБ за кмет на София е опит на Бойко Борисов и на ГЕРБ да си измият ръцете от битката за столицата, а специално на лидера на партията - и от поемане на лична отговорност.

Лондон едва ли ще допусне Асандж до обжалване в Европейския съд по правата на човека
  • 05.09.2023 16:11

Британските власти не признават, че случаят с разправата срещу разобличителя от „Уикилйкс” е свързан със свободата на печата и затова няма да се занимават с разрешение за негово пътуване до Франция, където се намира ЕСПЧ. Вадят и довод за „значителен риск от бягство”. А адвокатите на Асандж се боят, че той може директно да бъде натоварен в самолета за САЩ веднага след крайното решение на Върховния съд в Лондон, без да им се остави време за обжалване в Страсбург.

Не стига журналистите да са в „кошарата“ – сглобката посегна и към социалните медии
  • 01.09.2023 22:42

Няма нищо неочаквано. За опитите на сглобката – както сами се определиха сегашните управляващи – да затворят устата и очите на журналистите имаше много признаци. Още от самото начало.

Кой е Кристофър Стийл, на когото bTV дава думата като на експерт по случая с тримата българи в Лондон
  • 16.08.2023 21:32

Известната журналистка Елена Кодинова призовава: "Внимавайте на какви източници вярвате". Тя припомня в своя публикация на Фейсбук профила си скандалите от 2016 г. и по-късно около "Досиетата Стийл" на същия Кристофър Стийл. Те са в основата на обвиненията срещу за "руска връзка" на бившия американски президент Доналд Тръмп. Но впоследствие се оказва, че единственият източник на тази информация е лъгал и е бил във връзка с пиар на съперничката на Тръмп за президентския пост Хилари Кринтън.

Калин Тодоров и Валери Найденов за Вежди Рашидов: "Няма да ми липсва" и "Леко се отърва"
  • 11.08.2023 15:19

Двамата известни журналисти коментират всеки от своя гледна точка принудителната оставка на досегашния председател на Комисията по култура и медии в НС.

Въпроси на опашка пред бомбоубежището на Денков
  • 09.08.2023 12:13

Някои наложителни питания, спестени в напоителното Фейсбук-интервю на премиера академик.

За другата гледна точка в медиите и как Соломон Паси чете Наказателния кодекс
  • 10.07.2023 19:48

Най-ревностният евроатлантик у нас – Соломон Паси, в предаването „Денят започва с Георги Любенов“, под благосклонния поглед на водещия, опита да оправдае налагането на цензура, като се мотивира с текст от Наказателния кодекс.