Аделина Делийска за злоупотребата на наемател с имот на СБЖ: гавра с правото, справедливостта, журналистиката
  • 18.06.2024 18:27

Известната журналистка Аделина Делийска публикува в novini.bg свой възмутен коментар за злоупотребата с имот на СБЖ от страна на наела го фирма, която продължава да го ползва и да печели от него, макар вече четвърта година да не плаща наем и да липсва валиден договор за наем.

Елена Кодинова: Защо телевизиите не знаят къде е днес легендарната баба Кичка от Горно Нанадолнище?
  • 12.06.2024 18:46

Известната журналистка Елена Кодинова коментира във Фейсбук къде са днес реалните лостове за медийно въздействие върху аудиторията и защо са изненадани дезориентираните традиционни медии.

Цветелина Йорданова се сбогува с БНТ с любов и благодари на хората там
  • 31.05.2024 20:23

Известната журналистка от БНТ Цветелина Йорданова изненада колеги, приятели и зрители със свое развълнувано сбогуване с БНТ, което публикува на своя профил във Фейсбук, без да пояснява накъде смята да продължи професионалния си път

Венелина Гочева в памет на Борислав Зюмбюлев: Борко знаеше всичко. Влизаше в детайли на всяка тема
  • 27.05.2024 21:58

Собственичката на Медийна Група "България" Венелина Гочева публикува първо в личния си профил във Фейсбук, а после и в "24 часа" свой развълнуван спомен за отишлия си днес внезапно главен редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев.

Проф. д-р Маргарита Пешева за сериозните послания на телевизионната игра
  • 25.05.2024 16:52

Известният медиен експерт и уважаван преподавател проф. д-р Маргарита Пешева коментира за сайта на СБЖ телевизионните игри и анализира посланията, който предлагат те на зрителя.

Аделина Делийска: За журналистиката – с повече любов и малко тъга
  • 15.05.2024 13:35

Днес българската журналистика има голям празник. Съюзът на българските журналисти организира тържествен концерт по случай 180-годишнината от зараждането на българския периодичен печат и 130-годишнината от създаването на организирано журналистическо движение у нас. Събитието ще бъде отбелязано тази вечер с концерт от 18.00 ч. в Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов”. Празникът на тази важна за обществото и хората професия (в нормални условия и времена) е под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Цвета Кирилова в юбилейния за журналистиката ден: Нека браним чистотата и свободата на Словото!
  • 15.05.2024 13:30

Като горд член на Съюза на българските журналисти, бих искала да изкажа своите поздравления на колегите си от Съюза по повод 180-годишнината от зараждането на българския периодичен печат и 130-годишнината от създаването на организирано журналистическо движение в България.

Михайлина Димитрова за отиващите си "думаджии" и за изчезващата школа в журналистиката
  • 10.05.2024 12:39

Известната журналистка Михайлина Димитрова, работила години наред в международните отдели на вестниците "Дума" и "Труд", а днес международен редактор във вестник "Телеграф" написа вълнуващ коментар на своя профил във Фейсбук, провокиран от кончината на уважавания журналист международни Петър Бочуков.

Насър Абу Бакр: Мир за Газа, за журналистите от Газа и за цяла Палестина – те заслужават любов и надежда
  • 03.05.2024 19:06

Предлагаме словото на председателя на Палестинския журналистически синдикат (PJS) Насър Абу Бакр на церемонията в чилийската столица Сантяго по обявяване на носителя на тазгодишната награда на ЮНЕСКО „Гийермо Кано”, връчвана ежегодно по повод Световния ден на свободата на пресата 3 май. Тази година тя бе присъдена на палестинските журналисти в Газа.

Йото Пацов: Днешните медии са по-несвободни от тези преди 1989 г.
  • 27.04.2024 12:41

Степента на политическата демагогия е несравнимо по-голяма днес, отколкото едно време. Съответно обслужващият персонал в лицето на медиите боледува точно от тази болест.