Какво показва анкета на ученическия в. "Голямо междучасие" в Каварна

  • 14.06.2021
  • БТА
  • Юлияна Христова
Вестник "Голямо междучасие"

"Кое е по-хубаво - да си дете или да си възрастен?", попита вестник "Голямо междучасие" в Каварна най-малките на прага на лятната ваканция.

Изданието на Общинския детски комплекс с награда за най-добър ученически вестник в тазгодишния национален конкурс за детска журналистика в Разград достига в анкетата със своите читатели до единодушен извод.

"Не харесвам във възрастните, че имат много работа и трябва да се грижат за децата", казва Кристина Красимирова и признава, че "ако си дете, можеш да играеш и да се забавляваш".

"Не желая да съм голяма, защото обичам моето детство и освен това големите учат много трудни числа", посочва Михаела Траянова, която иска да стане учителка, за да се занимава с деца.

"Да си малък е много хубаво, а възрастните са скучни", смята и Самуил Димитров с мечтата да стане космонавт. Още един поглед към света на възрастните, който би могъл да бъде за тях и урок: "По-голямата част от големите не правят забавни неща, винаги имат нещо да вършат и са много изморени", добавя чрез Дария Димитрова вестник "Голямо междучасие". 


 

Публикации на колеги