Диана Дезир представи 20 свои ярки платна в Международния дом на журналистите

  • 01.08.2022
  • СБЖ
  • Георги Калагларски
Платната на Диана Дезир се отличават с ярки багри и динамични образи

Повече от 20 картини изложи художничката Диана Дезир във фоайето на Международния дом на журналистите (МДЖ) във Варна. Проявата, която се състоя на 30 юли т. г., събра мнозина от почиващите в комплекса, както и журналисти и почитатели на художничката от морския град.

Всички получиха подаръчен ваучер, чрез който могат да придобият предпочитаното от тях платно. Изложбата, която ще останете до края на август, носи заглавието „Обнова“.

Диана Дезир е млада ходужничка, но с богата професионална биография. Десетки за нейните изложби у нас и в европейски страни. Свои творби тя изложи през април т.г. и в Клуб „Журналист“ на СБЖ в столицата. Ураган от цветове, динамика в изказа, самобитно претворяване на богатия и неукротим свят на твореца, визуални послания, които провокират към мислене за реалните и нереални неща в живота, нарисувани мечти – толкова много впечатления и внушения излъчват картините на Диана Дезир (артистичното име на художничката – желание).

Последва музикална програма. Журналистката от варненското дружество на СБЖ Виолета Гурникова заедно със своя артистичен екип изпълни песни на Франц Шуберт. рез август и септември предстоят нови изложби на художници и фототворци в МДЖ. Така през летните месеци на годината Международният дом на журналистите продължава да бъде средище на значими културни прояви.

© СБЖ