Аделина Радева открива първата си изложба

  • 11.08.2022
  • БНР
Аделина Радева. Снимка: БНТ

Журналистката от БНТ Аделина Радева открива този петък 12 август първата си изложба. Вернисажът е озаглавен „Неизпратени писма“, като платната са подредени в Палавеевата къща в Копривщица.

“Целта на тази изложба не е да ме представи като художник, а да представи желанието на човек да отваря пространства в личното си време, което много ни липсва. И се престраших да го направя сега". Това сподели пред БНР Аделина Радева преди откриването на изложбата.

Картините са нарисувани между новинарски емисии и сутрешни блокове, между изборни нощи и президентски дебати, разказа тя. 

"Рисувани са в Резово, в любимия ми Пловдив, в Бургас, във всяко време, в което съм имала възможност мъничко да се откъсна от това, което правя, и да забравя, че трябва да се придържам само към това, от което разбирам. ... Прищя ми се да се върна през свободата на рисуването към лекотата и веселието", каза журналистката и обясни, че затова е избрала това заглавие на изложбата, защото "неизпратените писма са жестовете, които не си посмял, така тези писма цял живот пътуват към теб и в един момент все пак ще бъдат прочетени, както на мен ми се случва с тази изложба".  

 

 

м.л.