Журналистът Даниел Нечев представя в Бургас сборник с 30 интервюта на известни творци

  • 12.08.2022
  • burgasnews.com
Даниел Нечев. Снимка: burgasnews.com

Журналистът Даниел Ненчев ще представи своята книга „Идеи без граници“ в събота в Бургас. В сборника са поместени 30 интервюта със световни артисти от България, сред които Александър Морфов, Камен Донев, Райна Кабаиванска, Стефан Командарев, Теодор Ушев, Теодосий Спасов, Христо Явашев – Кристо и др.

Официалното представяне на книгата ще бъде на 13-ти август от 18:00 часа в Регионална библиотека „Пейо Яворов“.

Книгата включва още 200 фотографии, очерци и интервюта с личности, които създават нови измерения в изкуството и повлияват на милиони хора по света. Отличена е наградите на Асоциация “Българска книга” – “Златен лъв” в категорията за издателски проект с най-голяма обществена значимост и широк медиен интерес.

“В тези интервюта Даниел Ненчев постига многоетажие на смисъла и скъсяване на властовото разстояние с обекта на своите въпроси – с добър вкус, без излишна фамилиарност и с изключително чувство за ритъм на разговора. Ако бях по-емоционален, бих употребил думата “блестящ” казва за книгата Ивайло Нойзи Цветков.

През последните 20 години Даниел е водещ на предаванията Денят започва с култура по БНТ 1, Мултимедия по Bulgaria ON AIR и Нова култура по Дарик радио, “Гласът на времето” по БНР. Той е автор и в медии като: Max, Капитал, Дневник, Intro, Артизанин, egoist.bg и др. Редактор е на “Библиотеката” по БНТ 1, информира burgasnews.com.

Завършил е българска филология и журналистика за електронни медии в СУ „Св. Климент Охридски“. С екипа на предаването Денят започва с култура по БНТ е отличен като журналист от Столична община за ярки постижения в областта на културата.

 

 

м.л.