В Еквадор наемници застреляха журналист срещу 2000 долара

  • 12.08.2022
  • infobae.com
Херардо Делгадо пред логото на своята онлайн телевизия

Убитият Херардо Делгадо е водел популярно онлайн тв предаване в град Манта, провинция Манаби. Бил е и кандидат за съветник от опозиционното Движение "Гражданска революция". Убийците са засекли колата му

Убийците на Херардо Делгадо са засекли колата му в пътен участък по еквадорското крайбрежие. Изстреляли са по него 19 куршума. В колата е пътувала и 19-годишната му дъщеря Анаи, която не е пострадала, съобщават еквадорски и латиноамерикански медии.

Според показанията на дъщерята, журналистът получил обаждане за събитие, което трябвало да отрази. Потеглил натам и взел със себе си и дъщерята. Вероятно това е било клопка, защото убийството станало точно в зоната, към която Делгадо бил подмамен от обаждането.

По-късно полицията залови двама от заподозрените за извършване на убийството. Разбра се, че за ликвидирането на журналиста са им платени 2000 долара.

Разправата вероятно е свързана и с политическата дейност на Делгадо. Той е бил кандидат за съветник от опозиционното Движение "Гражданска революция" на бившия президент на Еквадор Рафаел Кореа.