В кадър на репортаж от плажа в Барселона влезе кражба на чанта на плажуващ

  • 15.08.2022
  • Туитър
  • Къдринка Къдринова
Моментът с кражбата на чантата е червеното кръгче

Докато репортерът интервюира чуждестранен турист, хвалещ плажа в главния каталунски град, камерата улавя на заден план кражба на чанта, чийто собственик се появява по-късно разтревожен.

Многобройни са изненадите, които могат да придружат всеки репортаж "на живо". Такава изненада поднесе на зрителите и екипът на репортер и оператор на телевизия TVE, излъчващи пряко от плажа на Барселона интервю с чуждестранен турист. Целта на интервюто е летовникът да похвали максимално добрите условия за плажуване, които предлага главният каталунски град, но в кадър случайно е уловена кражба на същия този плаж.

"Хванатият" от журналистите турист старателно подбира испанските думи, за да изпълни задачата: "Барселона ме очарова. Плажът е красив. Водата е чиста и свежа".

Междувременно в кадъра на заден план се вижда оставена на плажа самотна чанта, очевидно на някой плажуващ. Към нея се приближава човек, оглежда се, взима чантата и отминава бързо.

Минути по-късно, докато туристът още описва хубостите на Барселона и плажа ѝ, в кадър попада друг човек - белокос и разтревожен, който започва да тича наоколо и да пита хората: "Чантата ми? Някой виждал ли е чантата ми?"

Кадрите с целия сюжет са хит в испанския Туитър.

В случката се оглежда като в капка вода и целият абсурд на съвременния ни свят и особено на медийните му интерпретации - когато, докато ти разказват приказки, пред очите ти се разиграва нелицеприятната истина. Дали ще я забележи всеки зрител и как ще я изтълкува - това е загадката, от която, изглежда, зависи бъдещето на всички ни.

Разбира се, случайност е, че този репортаж е от Барселона. Можеше да е от всяко друго курортно стълпотворение, каквито има много и в България. Мястото изобщо няма значение. Важното е другото...