Иво Иванов подготвя нова книга

  • 19.09.2022
  • СБЖ
  • Иван Каневчев
Иво Иванов. Снимка: Личен архив

Известният журналист и писател Иво Иванов е написал нова книга, която ще бъде издадена съвсем скоро. Това съобщи авторът на „Кривата на щастието” и „ Отвъд играта “ в предаването „Моят плейлист” на БНТ.

Според издателите Иванов е сред най-продаваните български автори през 2015 и 2016 г. Завършил е „Журналистика“ в Софийския университет и Националната спортна академия със специалност „Баскетбол“. Живее в щата Канзас, САЩ, повече от 25 години. Работи като спортен журналист, както в България, така и в САЩ.

В Канзас сити работи като маркетинг директор в сферата на уеб дизайна, графичен дизайн, фотография и социални медии. В града, където живее, тренира 2 гимназиални футболни отбора. Всяка събота води едночасов сегмент в популярно местно радиопредаване.

Пише за обикновените хора, попаднали в необикновени ситуации и по-рядко за известни личности като например Ланс Армстронг,  Лоло Джоунс и Леброн Джеймс.  Играе активно баскетбол и футбол. От 1999 година насам е също капитан на отбор, който се състезава веднъж в седмицата срещу други отбори в игра по обща и популярна култура.