Търси се нов директор на театъра в Плевен

  • 21.09.2022
  • СБЖ
  • Иван Каневчев
Драматично-куклен театър “Иван Радоев” в Плевен. Снимка: Архив

Министерството на културата обяви конкурс за директор на Драматично-куклен театър “Иван Радоев” в Плевен. Това се наложи след като предишният директор на плевенския театър Васил Василев спечели конкурса за директор на Народния театър в столицата.  

Оттогава до момента длъжността временно се изпълняваше от Димитър Кабаков . Според обявата кандидатите за поста трябва да имат професионален опит в областта на културата минимум една година и подходящо висше образование в сферата на изкуствата, хуманитарните науки или артмениджмънта.

Желаещите да заемат поста трябва да имат и качества и умения, като управленска компетентност, организационна компетентност и способност за планиране и организиране на дейността на културния институт, комуникативна компетентност и умение за работа в екип, както и да предлагат иновативни решения в рамките на съществуващите указания и процедури.

Конкурсът ще се проведе чрез разглеждане на представените документи, концепция за развитието на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен за четири години и събеседване.