Заслужени признания за в. "Тутракански глас" по повод неговата 60-годишнина

  • 21.09.2022
  • Дружество на СБЖ-Силистра
  • Йордан Георгиев
Калина Грънчарова - главен редактор на в. "Тутракански глас"

В деня, отреден за празник на град Тутракан - 21 септември, областният управител на област Силистра инж. Николай Неделчев връчи поздравителен адрес на Калина Грънчарова - главен редактор на в. "Тутракански глас". Това е вестникът, който излиза неизменно от 1962 г. насам. Сегашното издание, дело на сдружение с нестопанска цел и на малък екип, е наследник на своите предшественици, в миналото подкрепяни от държавни институции.

Днес читателите на в. "Тутракански глас" могат да бъдат по целия свят, предвид възможностите, които дава интернет. Негови абонати има в различни градове на България. В момента вестникът отразява събитията и в съседни общини като Главиница и Ситово, но публикува материали и от регионални структури, като Областна администрация, МВР и др.
 
За 60-ата си годишнина вестникът бе почетен с поздравителен адрес от председателя на СБЖ Снежана Тодорова, което е продължение на предишен жест на най-голямата журналистическа организация у нас: за 50-ия рожден ден на в. "Тутракански глас" той бе удстоен с почетен плакет, а преди две години г-жа Грънчарова получи и наградата "Златно перо".