Националният фонд "Култура" подкрепи Театър "Дани и Деси"

  • 27.09.2022
  • СБЖ
  • Златка Михайлова

Детската градина във Въгларово днес посреща хасковския Театър "Дани и Деси". За малките зрители е подготвен спектакъла "Медени приказки" по произведения на любимите поети на Леда Милева и Батко Златко.

Приказките "Работна мецана" и "Медената пита" се представят по интерактивен и нестандартен начин, разказва популярната актриса Таня Евтимова. Игровият подход и импровизацията при създаването на героите предизвиква интерес към тези класически произведения и към създаването на кукли от подръчни материали.

В началото на новата учебна година театърът гостува с кукленото представление и в детски заведения в Любимец, Симеоновград, Стамболово, Малево, Войводово и други села. Турнето в Хасковска област е подкрепено от Националния фонд "Култура". Идеята на проекта е кукленото изкуство да достига и до социално слаби деца, деца билингви и роми вкл. в отдалечени и малки населени места, да провокира общуването между артист и публика. Партньор на театъра е Регионалното управление по образованието - Хасково, който съдейства при организацията и представянето на спектакъла в областта.

Театър "Дани и Деси" планира чрез дигитализиране на атрактивният спектакъл да разшири зрителската си аудитория и извън страната.

Панорама