БНТ ще излъчва на живо старта на интерконектора Гърция-България

  • 30.09.2022
  • БНТ

Националната телевизия е официален медиен партньор на церемонията по въвеждане в търговска експлоатация на интерконектора Гърция – България, която ще се състои на 1 октомври в НДК в София при домакинството на президента Румен Радев. Ще присъстват председателката на ЕК, президентите на Азербайджан, Сърбия и РСМ, премиерите на Румъния и Гърция.

На 1 октомври, събота, Българската национална телевизия ще излъчи на живо от Националния дворец на културата официалната церемония по въвеждане в търговска експлоатация на интерконектора Гърция – България. Специалното студио с водещ Георги Любенов започва в 10:20 ч. в ефира на БНТ 1 и БНТ 4. За това съобщава ПР-отделът на БНТ в писмо до медиите.

БНТ е официален медиен партньор на това безпрецедентно международно събитие, чийто домакин е президентът Румен Радев. Държавният глава ще посрещне в София председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, президента на Азербайджан Илхам Алиев, президента на Република Сърбия Александър Вучич, президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски, министър-председателя на Република Гърция Кириакос Мицотакис и министър-председателя на Румъния Николае Чука.

В церемонията ще вземе участие и служебният министър-председател на Република България Гълъб Донев.

Ексклузивни гости на водещия Георги Любенов в Специалното студио на Българската национална телевизия на 1 октомври ще бъдат Деница Златева – изпълнителен директор на „Булгаргаз“ и Владимир Малинов – изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“.

Церемонията по въвеждане в експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция – България ще може да се гледа на живо и в онлайн каналите на Българската национална телевизия – в официалния сайт на обществената телевизия BNT.BG, в новинарския сайт BNTNEWS.BG и в мобилното приложение BNT NEWS, както и чрез лайв стрийм в официалната страница на БНТ и официалната страница на BNTNEWS.BG във Facebook.