Прокуратурата иска обвиняемият за смъртта на Милен Цветков да лежи 15 г.

  • 06.10.2022
  • mediapool.bg
Кристиан Николов причини смъртта на Милен Цветков

Прокуратурата поиска обвиняемият за смъртта на журналиста Милен Цветков – Кристиан Николов – да лежи 15 години в затвора. Делото за катастрофата е на финалната права на пред втората инстанция. На първа Николов бе осъден на 9 години затвор.

От началото на процеса прокуратурата се опитва да докаже умисъл в действията на Николов. Разследващите смятат, че той е причинил тежката катастрофа с евентуален умисъл, тъй като не се е опитал да спре, а в кръвта му са открити следи от няколко вида наркотиц, пише mediapool.bg. На първа инстанция Николов бе признат за виновен. Тезата за умисъл обаче бе отхвърлена.

Журналистът и популярен тв водещ Милен Цветков загина през пролетта на 2020 г. след като бе ударен, докато чакаше с колата си на червен светофар пред столичен мол. Николов отрича да се взимал наркотици. Признава само за чай и паста за успокояване и твърди, че се е опитал да помогне на Цветков.

Пред втората инстанция защитата му поиска да бъде назначена нова експертиза, която да изследва колко дълготраен е ефектът от алкохола и наркотиците. Съдът отказа.