Кои са най-богатите издатели в Германия за 2022-ра?

  • 24.11.2022
  • newsroom.de
Ивон Бауер и роднините й са с активи приблизително 3,8 милиарда евро

Изданието „ Мениджър магазин“ публикува годишната си класация за 500-те най-богати германци за 2022 г. Сайтът newsroom.de съобщава кои са медийните предприемачи, които попадат сред тях.

Състоянието на предприемача за медицински софтуер от Кобленц Франк Готхард, който управлява медии като страничен бизнес (напр. Местната  телевизия) и е инвеститор в портала на бившия шеф на „Билд“ Юлиан Райхелт, се оценява от „Мениджър магазин“ на 1,4 милиарда евро, предава newsroom.de.

С изключение на собствениците на Медиен Юнион (6-то място) и медиxна група „Функе“ (9-то място), регионалните издатели не попадат в списъка на 500-те най-богати, пише главният редактор на Kress pro Маркус Виганд в текущия брой на изданието. Структурната криза не е позволила на много компании да увеличат стойността си.

Издателят Дирк Ипен вероятно е на крачка от най-богатите. Очаква се неговата група да спечели повече от половин милиард от продажби. През 2019 г. продажбата му на акциите на Immowelt на „Шпрингер“ му  донесе повече от 130 милиона евро, припомня изданието.

Първите пет най-богати издатели в Германя за 2022 г. са:

1. Семейство Мон – издателство „Бертелсман“ с 6,30 милиарда евро.

2. Фриде Шпрингер и Матиас Дьопфнер – „Аксел Шпрингер“ с 3,80 милиарда евро.

2. Ивон, Миря, Саския и Никола Бауер - Bauer Media Group с 3,80 милиарда евро.

4. Семейство Хуберт Бурда - Hubert Burda Media с 3,70 милиарда евро.

5. Стефан фон Холцбринк и Кристиане Шьолер - Holtzbrinck Group с 1,80 милиарда евро.

Свят