Известни творци са лица в кампанията "Българските посланици на културата"

  • 25.11.2022
  • БНР

Писателките Теодора Димова и Здравка Евтимова, музикантът Теодосий Спасов и художникът проф. Греди Асса са лица на втората кампания "Българските посланици на културата", съобщават инициаторите от БНР.

По думите им целта е да бъдат отличени изтъкнати български писатели, поети, драматурзи, художници, актьори, певци и композитори, представители на танцовото изкуство и други, които със своето творчество през 2022 година прекрачват географските граници на страната ни. Това са творци на световно ниво, които правят страната ни разпознаваема в световното културно пространство, допълват от БНР.

Смисълът на кампанията „Български посланици на културата“ е да допринесе за запазването на българската културна идентичност и да представи творческия гений пред сънародниците ни в България и пред тези, които са намерили своя дом по света, допълват от БНР.

До 16 декември слушателите на БНР имат възможност да изпращат своите предложение на адрес kulturniposlanitsi@bnr.bg. В началото на следващата година жури ще избере 12 от предложените имена, които ще бъдат българските посланици на културата за 2022 година. Творчеството и дейността им ще бъдат популяризирани от БНР

 

м.л.